ריספרדל מול ריספונד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריספרדל מול ריספונד
    אלה
    10/04/2010

לאחר התלבטויות של שנה החלטנו לתת בן שלנו רספרד. ואז גיליתי שקו"ח לאומית התרופה מסובסדת רק לחולי כיזופרניה. המחיר של התרופה יעלי לי 107 ש"ח. וזה מאוד ירק, במיוחד אם לקחת בחשבון שגם התאום השני שלי מועמד לרספרדל. קו"ח לאומית הציעה לי תחליף זול יותר שלטענתם מכליל את אותם רכיבים. זה נקרא ריספונד. עכשיו אני שוב נכנסת לסרטים ומפחדת, כי הטעון כשישנע אותי להתחיל עם רספרדל זה שהוא תרופה ידוע ובדוקה. ומה זה ריספונד בכלל. מישהו מכיר? יש ניסיון?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריספרדל מול ריספונד

הוספת תגובה

• ריספרדל וריספונד מה הדומה והשונה?

ד``ר אליהו סמואל
    10/04/2010

לאלה שלום

קופ"ח לאומית פועלת כמובן לפי סל הבריאות....

שני התרופות זהות מבחינה כימית. השם ריספונד אומר שהתרופה מיוצרת בבית החרושת האוריגינלי. והשם השני מציין שמדובר בתרופת חיקויי המתאפשרת לאחר 20 שנות שימוש בתרופה ופגות הפטנט של החברה המייצרת. תרופת החיקוי זולה יותר כמובן. אגב ישראל אחת המדינות המצטיינות בתחום תרופות חיקוי - במיוחד בית החרושת טבע. ההצלחה עולמית והשימוש בתרופות אילו ענק בכל העולם.

יש לדעת שהגוף אינו מבחין בין השנים. ולכן התרופה דומה בכל המובנים ואין לך ממה לחשוש.

יש מקרים נדירים במיוחד שיש הבדל קל בספיגה או במעבר התרופה בחללי הגוף..

הצעתי הכנה הנובעת מניסיון רב שלי ושל עמיתי לא לחשוש ולקחת את התרופה הזולה. במידה ויתעוררו קשיים, אז הרופא המטפל יבחן אותם לאור הממצאים.

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו