כאבי ראש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי ראש
    רותי
    16/05/2010

שלום רב.
    אני סובל מדיכאון שנה שלמה שהחל כחריף מאוד והפך לבינוני-מינורי עם רמרון. ניסיתי מגוון רב מאוד של נוגדי דיכאון טריציקלים,טטריציקלים,SSRI'S,SNRI'S,NRI'S,
    אני מצליח להגיע למינונים נמוכים מאוד של כל תרופה-( לדוגמא ציפרלקס- מג10,אנפרניל 75מג,רמרון מג15)וכל עלייה מעל מינונים אילו גורמת לי ללחץ פיזי מטורף בראש מין כאש ראש
    מעיק בקידמת הראש שמקרין לעיניים ואינו מוקל עם משכחי כאבים.
    הרופאה הציעה לי לנסות מייצב מצב רוח כאוגמנטציה לרמרון וכשעליתי עם למיקטל מ25 ל-50 מ,ג...שוב החל הכאב ראש הנוראי הזה...אני והרופאה כבר די מיואשים.
    מה זה יכול להיות התופעת לוואי הארורה הזאת? והאם אפשר אולי להתגבר עליה בעלייה של המינון
    פירור על גבי פירור ?אני שואל ברצינות.
    ותודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש

הוספת תגובה

• רן, אתה לא מכונה ,אתה בן אדם.

ד``ר אליהו סמואל
    16/05/2010

לרן שלום

אתה מפרט הכל על התרופות שאתה לוקח. מסתבר שאתה כבר חצי רופא.

אתה יצור אנוש בעל תודעה,מחשבות,רצונות ותשוקות. האם אתה מודע לעולמך האישי כמו שאתה בקיא בכימיה ומסלולי עצבים במוח?.... דע שכאבי ראש יכולים לבוא גם ממקור פסיכולוגי.
    . תן את הכימיקלים לאנשי המקצוע ואילו אתה תעסוק במצוקות האישיים שלך.

אני מקווה שאתה בטיפול פסיכולוגי, אחרת חבל כי אתה מבזבז את זמנך. איני טוען חלילה כי הטיפול התרופתי מיותר . אולם יש לדעת כי מצבי דיכאון אילו הינם מצבי נפש שהם פתח והזדמנות לשינוי ותובנות חיים, העולים מספר מונים מהחוויה המוקנת משינוי כימי של המוח....

ובאשר לכאב הראש, יש לבדוק את סיבותיו. האם יתר לחץ דם? האם בעיות אחרות ואולי נוירולוגיות. האם יש סיפור מגרנה במשפחה. לא תמיד זה תופעות לוואי מתרופות. יתכן גם שילוב. סיבות שונות. ואולי מגרנה שהחריפה מאז הטיפול שאתה מפרט? ובאם מדובר בתופעת לוואי אפשר לשנות מינון ותרופות. .בקיצור, אין סיבה להתיאש.
    יש לדעת שדיכאון הינה תופעה שמרפא את עצמה גם ללא תרופות, אולם הסבל והסכנה גדולים, ולא מומלץ בעידן הזה להתנסות בחויית דיכאון קשה ללא תמיכת טיפול תרופתי..

בהצלחה,

ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מאוד מעריך את תשובתך.

רותי
    16/05/2010

אולם הדיכאון שאני מדבר עליו אינו נובע כלל מבעיה פסיכולוגית גרידא אלא מבעיה אנדוגנית לחלוטין.
    אין לי מאפיינים נפשיים דיכאוניים קשים כרגע וכאשר אני מרגיש טוב,אני מרגיש ממש טוב.
    ברור לי שהשיפור שהושג עד כה היה באמצעות הטיפול התרופתי בלבד.אבי ז'ל היה דו קוטבי ובאחת מהתקופות בה היה שרוי בדיכאון עמוק ולא אכל ושתה ושכב כמו זומבי במיטה הדבר היחידי שעזר
    לו היה עירוי טופרניל לווריד.אני בספק רב אם טיפול בשיחות היה מועיל לו...
    לגבי הידע בתרופות,ידע הוא כח. וזמנו של הרופא היושב במרום כיסאו ומחלק רצפטים בכתב בלתי קריא מזמן פס מן העולם.כבר ראיתי רופאים רשלנים ובעלי ידע תיאורטי מוגבל מאוד וסבלתי רבות
    מכך.אשמח מאוד לתשובה פרקטית/מעשית.
    המון המון תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצתי אינה באה רק מאידיולוגיה

ד``ר אליהו סמואל
    16/05/2010

זאת הדעה גם של מומחי התעשיה הפרמקולוגית העולמיים..

יתכן והיא לא מתאימה לך וזה אפשרי.

אין מעל דפי פורום זה הכוונה לשינוי או יעוץ תרופתי מעשי מאחר וזאת מלאכת הרופא שאתה מטופל אצלו. דע שגם רופאים מתיעצים עם עמיתים. ואני מקווה שכך זה גם במקרה שלך.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו