מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעבר לקצה גבול היכולתשרון13/07/2010
הילד שלי בן כמעט 14 אני ואביו גרושים מהצד הכי גרוע של המפה לפני קצת יותר משנה התחילו אצלו סימנים של O.C.D טריקת דלתות ,הליכות הלוך חזור אסיפת זבל מהמדרכה בכיסים וכו' לפני כמה חוד' זה נפסק ולא הייתה שמחה ממני רק שכיום הוא מסרב להתקלח ( לפעמים מדובר גם על שבוע ) להחליף בגדים , להוריד מים בשירותים , לגעת במתגי חשמל , להפעיל מכשירים חשמליים מאיזשהוא סוג
אני חייבת להודות שאני על קצה גבול היכולת שלי ניסיתי לקחת אותו לקבלת עזרה הילד פשוט מסרב בכל תוקף לא ולא ולא
האם תופעות של המנעות ממקלחות ומניקיון הם גם תופעה של O.C.D ואיך בשם אלוהים עוברים את זה ?
הצילו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל תופעות כפייתיות
ד``ר אליהו סמואל13/07/2010שרון שלום
אכן הכל כפייתי. תופעות כפייתיות צצות מתוך נטיה ביולוגית על רקע של מצב חרדה אולם לא בהכרח.
ברמה מפושטת שכזאת טיפול תרופתי עשוי לעזור. יש לשלב גם תמיכה בשיחות.
זה יכול לעבור גם לבד אולם הסבל גדול וחבל לא לפנות לקבל עזרה.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיאטר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשילוב של דיכאון
שרון14/07/2010ראשית תודה על התשובה המהירה שנית האם O.C.D מלווה גם בעצב ?הילד שלי עצוב ולא מאושר באופן קבוע אכן כאשר התייעצתי עם פסיכטאר לטענתו הילד זקוק לשיחות ומכיוון שהוא מסרב לשתף פעולה טיפול תרופתי יכול לעזור , הילד מסרב לקחת והדבר פשוט מרים את רמת המתח לגבהים חדשים מכיוון שיש לי עוד ילדה בבית אני מחפשת פתרון שיאלץ אותו לקבל טיפול האם ישנה דרך כזו
החיים כפי שהם כעת לא יכולים להמשך אני רוצה לציין שההתנהגות של חוסר ניקיון עצמי והמנעות מדברים מסויימים אופניינית רק בתחומי הבית כאשר הוא אצל אביו הכל זורם כרגיל
אם יש דרך שבה ניתן לכפות עליו טיפול תרופתי/התנהגותי קוגנטיבי ( הבנתי שזה עוזר) אני אשמח לדעת גם אם לטווח הקצר הוא ישנא אותי ויכעס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לעשות עוד?....
ד``ר אליהו סמואל15/07/2010אכן אי אפשר לכפות.
לגבי טיב הטיפול. טיפול קוגניטיבי הוא הטיפול הכי פחות יעיל במצב זה. אכן כך כתוב באינטרנט אולם ההטעיה ברורה. לצורך טיפול התנהגותי וקגניטיבי צריך שיתוף פעולה מלא . ואף יותר מזה תרגילים והתאמצות. ובמצב של סירוב וחוסר מוטיבציה טיפול זה נידון לכישלון.
הטיפול המומלץ הוא דווקא דינמי לצורך התחברות והתקשרות. לכל טיפול דינמי יש יסוד קוגניטיבי ולהיפך. החלוקה המתוארת היא פחות מצאותית ויותר קשורה לפוליטיקה מקצועית.....
במקרה זה הדרכה הורית והכוות ההורה כיצד להתמודד היא התשובה המתאימה. ולראיה הגברת הנכבדה טרחה לפנות לפורום. אני משוכנע שקשר הדרכה אוטנטי ואישי עם איש מקצוע היה מניב פירות.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)