מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה אפשר לעשות?מורן25/09/2010
הגעתי למסקנה שאני סוחבת איתי צלקות מדברים שחוויתי כשהייתה ילדה ושהם משפיעים עליי עד היום. לפעמים אני נזכרת בזה ופשוט מתחילה לבכות, זה ישר מחזיר אותי אחורה אפילו שעברו כמה שנים טובות.
לא מדובר בדברים חמורים, מדובר באירועים כמו "חרם" שכל השכבה הייתה עושה עליי בלי שום סיבה מוצדקת, בקללות שקיללו אותי, בכינויים שקראו לי. היו פעמים שכבר לא יכולתי ללכת לבי"ס מרוב שזה היה קשה.
כשהייתי בכיתה ו' הגעתי למצב שכל השכבה עושה עליי חרם חוץ מכמה ילדים.
ממה שאני זוכרת כבר מכיתה ד' היו לי רחמים עצמאיים, הייתי אומרת שאין לי מקום לחיות בעולם הזה, תמיד הרגשתי שאני לא מספיק טובה, תמיד הרגשתי דחויה.
היום כבר השתנתי מן הסתם, אבל אני מרגישה שזה עוד לא עבר ב-100%. שאני עדיין סוחבת איתי את כל הדברים האלה, שאני עדיין לא מספיק טובה. קשה לי לאהוב את עצמי ולקבל את עצמי כמו שאני, קשה לי לקבל את הגוף שלי ואת האופי שלי ואת מי שאני.
מה אפשר לעשות כדי לשכוח מכל הזיכרונות האלה? מה אפשר לעשות כדי "למחוק" אותם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות בנפש? זכרונות?
ד``ר אליהו סמואל25/09/2010לנערה שלום.
הזכרונות שאת קוראת להן צלקות יכולות היו להחשב כמציאות היוצאת ממקום מחבואה ומטילה את פחדיה כמו צל העוטה את חייך כיום.
אולם , מתוך הבנה פסיכולוגית אנו נוטים היום לראות זכרונות אילו כאיתות מעולמך הפנימי כי משהו כואב התרחש אצלך לאחרונה. זכרונות אילו רק חושפים מימידם של כאב שהיו בעבר ואשר יש בהם משהו המזכיר את מצבך כיום. כמו צללים מהעבר הנמשכים שנקודות כאב אשר בהם את נפגשת כיום.
יש אמירה האומרת לשכוח וחזור לחיי היום ולהתעסק במציאות ןלשכוח את העבר , אולם הכחשה זאת אין בצידה נחמה שכן הצללים רק יחזרו לבקבוק לזמן קצוב ויחזרו בעתיד, בדוק כי לא תמיד אנו יכולים להתמודד איתם. לכן איני נוטה להמליץ על שיכחה.
מומלץ להתמודד עם הזיכרונות באמצעות איש מקצוע המבין בתורת הריפוי _ פסיכולוג קליני, פסיכיאטר או עובד סוציאלי קליני. שיחות אילו עשויות לא רק להפחית את הסבל שלך היום אלא גם להאיץ את התפתחותך האישית.
ובמילה אחת , חשוב לפנות להערכה ובהמשך לטיפול בשיחות.
בהצלחה,
ד"ר סמואל אליהו
פסיכיטאר ילדים ונוער
עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)