הילד לא בא לביה"ס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הילד לא בא לביה"ס
    אולג
    29/10/2010

שלום. אני אמא לילד בן 6 ו10 חודשים. האבחנה PDD . ילד גבוה מהרגיל קוגניטיבי. היץה התלבטות גדולה לגבי ביה"ס - כיתה רגילה עם סייעת או כיתה תקשורתית. החלטנו תקשורתית. עם כניסתו לביה"ס מצבו רגשי של הילד הדרדר - חזר לישון עם הורים , אחרי חזרה הביתה רק בוכה ומבקש לא ללכת לביה"ס, הקאות בבוקר, כאבי בטן , פחד נטישה גם אחרי ביה"ס חוסר שמחה ועוד. בבקרים היה צריך ךהפעיל בביה"ס כח פיזי רב כדי לתלוש אותו ממני ולהחזיק עד שאני אברח. צוות מדווח שאחרי זה ילד נרע והיה שקט יום שלם. אחרי חגים ילד לא חזר לביה"ס. בשום צורה - כולל גרירה בכוח. הוא ממש השתגע. עד היום הוא נמצא בבית. אין לי ספק שילד שלי לא בשל רגשית וחברתית לביה"ס. הוא אומר שכיף לו בבית איתי, ושהוא לא אלמד לעולם , כאשר אנחנו לוחצים הוא אומר "למה נולדתי בכלל" או " למה יש רק סידורים בעולם". ילד מקבל רספרדל 1 CC. התרופה מאוד עוזרת - הוא מאוזן , אין פסיכוזות. שבוע אחרון ניסינו להוסיף ריטלין - 10 CC. בסדר גמור , לא מנטרל את ריספרדל. בשעות של השפעת הריטלין ילד מרוכז, לפחות אפשרי ללמד אותו , הוא מוכן לשבת וללמוד למרות שלא כייף לו. שאילה - קודם כל האם זו תופאה נפוצה שלוקחים גם ריספרדל וגם ריטלין. וגם - בטח שהוא לא ילד יחיד שמסרב להגיע לביה"ס. מה עושים איתם? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הילד לא בא לביה"ס

הוספת תגובה

• אולג אשמח אם תשלח לי מה קורה איתו ?

אילנית
    10/09/2011

אשמח לדעת מה קורה איתו היום?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב רגשי קשה ב-PDD כניסה לבית ספר

ד``ר אליהו סמואל
    29/10/2010

לטניה שלום

אין ספק ששינוי מערכת חינוכית בילד המוגדר כלוקה בהפרעת תקשורת הוא מקור למשבר.
    אני מקווה שהילד עבר הכנה למעבר.
    שילוב טיפולי בריספרדל וריטלין אינו נדיר בהפרעה זאת.

הליווי הטיפולי של גורמי פסיכיאטריה של הילד וגורמי חינוך -פסיכולוגיה בנקודה זאת חשובים ביותר.
    מצבי משבר אילו סופם לחלוף, ואני מקווה שזה יתרחש במהרה.
    כל משבר הוא גם מנוף לצמיחה וגדילה ואני תקווה שכך יהיה גם כאן.

יש לשלב את כל גורמי טיפול ובמיידי שכן העדר הליכה לבית ספר הוא מקור לצרות רבות
    אנו מתיחסים להמנעות מביקור בבית ספר כמצב חירום.

בהצלח
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו