מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היפוכונדריה, דיכאונות, הצילו..אלכס14/11/2010
שלום, קוראים לי אלכס, ואני בת 17.
מאז ומתמיד אני זוכרת את עצמי מתמודדת עם דכאונות, ונטיות אובדניות.
בגיל 14 נאנסתי.
הדכאונות ונסיונות ההתאבדות התחילו לפני.
מעולם לא ביקרתי אצל פסיכולוג או פסיכיאטר
כעת ,עברתי שינוי משמעותי בחיים, והבנתי שאני אוהבת לחיות ,
הנטיות האובדניות נעלמו, וכעבור זמן מה התחילו אצלי תסמינים
של היפוכונדריה, כל כאב קטן מתבטא אצלי בתור מחלה סופנית,
זה גורם לי להתקפי חרדה קשים.
אני חייבת לציין שבעבר היו לי הפרעות אכילה,
וחתכתי את הורידים. מתוך רצון לפגוע בעצמי.
הרצון לפגוע בעצמי מעולם לא עבר, אבל כעת אני משתדלת להתמודד איתו.
אני יודעת שתופתעו מהעובדה שלא הייתי אצל פסיכולוג או פסיכיאטר,
ותמליצו לי למצוא עזרה במהירות,
הבעיה שלי היא שהמשפחה שלי נגד.
ניסיתי לדבר איתם על טיפול פסיכולוגי, וזה מאד הרגיז אותם.
הם רוצים שאני אתמודד עם הבעיות שלי בעצמי, ולא אהיה תלויה באף אחד.
הם צודקים, אבל אני מתחילה להיכנע ולא עומדת בזה יותר.
האם יש דרך לעבור טיפול פסיכולוגי\פסיכיאטרי אנונימי?
אני מניחה שאם אני אבקש, המטפל לא ייספר להוריי, אבל שמעתי שהטיפולים מאד יקרים, ואני לא יכולה לממן אותם לעצמי.
לא משנה מה תגידו, שום דבר לא יגרום לי לספר את כל הדברים האלו למשפחתי.
בנוסף להכל, אני מתגייסת בעוד שנה, ויש לי פחד להיות רחוק מהבית, בסביבת אנשים לא מוכרים. האמת שבגלל הפחד הזה ,לא יוצא לי לצאת עם חברים, כי אני לא מצליחה להכיר אף אחד, ולא משנה כמה אני מנסה, ברגע שאני נמצאת בחברת אדם חדש, אני נתקפת בחרדה ושותקת, או בורחת. אני מפחדת שיהיה לי קשה בטירונות, ושאני לא אסתדר בצבא, אני רוצה לשרת, רציתי ללכת אפילו לקרבי, אבל הפחד הזה עוצר אותי.
אנא, תעזרו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוכונדריה, דיכאונות, הצילו.. - תגובה
ד``ר אבי שפירא14/11/2010שלום אלכס בת 17 כל כך קשה לי לקרוא מה שאת כותבת אבל יחד עם זאת אני מתרגש מהכוחות שלך, מהיכולות שלך, מהרצון שלך לחיות ולעזור לעצמך כל הכבוד אלכס. כמה חבל שהורייך לא מבינים את מצוקתך ולא עוזרים לך לפנות לאיש מקצוע. לדעתי כדאי שתתחילי עם מישהו בבית הספר יועצת , פסיכולוגית ביה"ס בו את לומדת אני מקווה שתוכלי להפתח אליהן ולספר להם עלייך, על עברך, על המשפחה ועל הקשיים אתם את מתמודדת אני בטוח שהם תוכלנה לעזור לך להגיע לטיפול ללא תשלום אולי באמצעות לשכת הרווחה שמממנת טיפולים ללא תשלום . אל תתיאשי אני מרגיש שהכוחות הרבים שלך אישיותך ורצונך לטפל בעצמך יביאו אותך למקומות טובים. בהצלחה אלכס ותמיד תמיד לראות את חצי הכוס המלאה של החיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא נמצאת במסגרת בית ספרית.
אלכס14/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא נמצאת במסגרת בית ספרית. - תגובה
ד``ר אבי שפירא14/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא נמצאת במסגרת בית ספרית. - תגובה - תגובה
ד``ר אבי שפירא14/11/2010כתבי לי
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
התקפי חרדה קשים אצל ילדה בת 12.5 בתקופת הקורונה
עצירות לבת 7 עם הורים גרושים
אילמות סלקטיבית אצל ילדה בת 6
אימפולסיביות ואלימות סלקטיבית בגיל 8
חרדות לילד בן 13
הפרעת קשב וחצי כדור רספירדל
זיכרון (?) של השתתפות ברצח וחרדה בעקבות זאת
מרשם לתרופה מפחיתת חרדה אשמח לחוות דעת
בן 8 שרצה לדקור את המורה והילדים בכיתה היום
ערוץ הבריאות
.jpg)