ייעוץ בנוגע לפסיכיאטר לילדה ?!בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ייעוץ בנוגע לפסיכיאטר לילדה ?!בבקשה
    סיגל
    27/12/2010

שלום וברכה
    יש לי ילדה מקסימה בת 3 מבריקה במיוחד מאד חברמנית ושובת לב אבל ביחד עם זה היא מאד פעילה לא מסוגלת לשבת על הטוסיק דקה גם לא בזמן האוכל היא כל הזמן בתזוזה
    בנוסף היא מאד סקרנית ונוטה לא לפחד מכלום מה שגורם לה לבצע פעולות שהן מסוכנות לה . היא ילדה מאד סקרנית ועקשנית ולא מוכנה לקבל גבולות ( או שאנחנו פשוט לא טובים בלהציב אותם ) .
    בנוסף היא סובלת מרגישות סנסורית של מגע בחומרים מסויימים ועל נעליים וגרביים אין בכלל מה לדבר
    בהמלצה של טיפת חלב והרופא פנינו למרכז לגיל הרך בעירנו שם נפגשנו אני ובעלי עם פסיכולוגית שעדכנה אותנו בסיום השיחה שהיא מעוניינת שהילדה תיפגש עם פסיכיאטרית הפועלת במרכז על מנת לאבחן אותה .
    חשוב לציין אב הילדה אובחן ומוכר כ - ADHD חמור
    ועכשיו לשלב השאלות :
    האם זה נכון להכניס את הילדה כבר בגיל הזה לטיפול בידי פסיכיאטר ?
    מה זה אומר לגבי העתיד שלה , האם הדברים האלו נשמרים באיזה שהוא תיק שירדוף אותה ?
    אני מתנצלת מראש אם חס ושלום אני פוגעת בשאלותי אני לא ממעיטה ביכולת או בערך של מטפל פסיכיאטר אני פשו לא רוצה לבצע טעות שהילדה שלי תסבול ממנה בעתיד ע"י איזו שהיא הגדרה של טייטל על ראשה הקטן המתוק .
    מה בכלל אומר אבחון כזה מה הוא בא לגלות ?
    אודה לכם מאד על תשובות בנושא ושוב מתנצלת מראש אם חס ושלום יש נימה פוגעת בשאלותיי .

תודה רבה
    סיגל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפרעת קשב וריכוז בגיל הרך

ד``ר אבי שפירא
    27/12/2010

שלשת המרכיבים המהווים את הבסיס לאיבחון הפרעת קשב וריכוז הן בגיל בית בספר והן בגיל הרך הם ליקוי בתשומת לב, אימפולסיביות ופעילות יתר. הפרעת הקשב והריכוז בבסיסה היא אורגנית, מוחית, גנטית והשילוב תורשה וסביבה הוא הקובע את זמן הופעת הסימפטומים, חומרתם וכו'. הפרעת הקשב והריכוז היא אחת ההפרעות שמאד מושפעת מסביבת חייו של הילד. אין ספק שגננות מסויימות ביכולתם, באישיותם יכולים להקל או להחמיר את הסימפטומים. מצבים משפחתיים קשים כגון גרושין ומאבקי הורים בהחלט יכולים להחמיר את הסימפטומים של הפרעת קשב אמיתית. אני לא אמנה סיבות נוספות אך הן רבות הגורמות להקלה או החמרה של ההפרעה.
    ברור שרמת הפעילות והקשב בגיל הינקות שונה לחלוטין מזו שבגיל גן חובה ובגיל בית הספר. לרוב החשד להפרעת קשב וריכוז אינו עולה לפני גיל שנתיים.
    מאחר ומדדים רבים קשורים למצבי למידה, הקושי באיבחון ילדים קטנים הוא רב. מקובל היום שניתן לחשוד בהפרעה בילדים מתחת לגיל 5 שנים ואת האבחנה הסופית לקבוע בגיל 5 (הגיל אינו קריטריון קדוש וחשוב תמיד לזכור זאת באיבחון ילדים).
    מאחר וההפרעה היא ביולוגית, מולדת במהותה ואינה סטטית, כלומר הסימפטומים משתנים במהלך החיים מהגיל הרך, גיל ביה"ס , גיל התבגרות, הגיל המבוגר, הסימפטומים של ההפרעה וחומרתם וכן זמן תחילת ההפרעה תלויים בגורמים סביבתיים משתנים, בהתפתחות האישיות של הילד ועוד.
    ברור שלפני שקובעים אבחנה של ADHD בגיל הרך כמו גם בכל גיל, חשוב לבצע איבחון מקיף בכדי לשלול מצבים הדומים להפרעת קשב וריכוז. מצבים משניים שכמובן הטיפול בהם שונה מהטיפול בהפרעת קשב אמיתית.
    הדוגמאות לכך הן רבות :
    טמפרמנט (מזג) קשה שהוא בעצם בטווח הנורמה, ילדים שלא מציבים להם גבולות, הפרעת התנהגות או הפרעה מרדנית מתנגדת, חריגות במנת משכל (פיגור , מחוננות), הפרעות נוירולוגיות שונות (PDD , תסמונות גנטיות , אפילפסיה), בעיות בראייה ושמיעה לא מאובחנות, דלקות אזניים כרוניות, מחלות כרוניות (אסטמה, כליה, לב, כבד), הפרעות נפשיות כגון פסיכוזה או מצב פרה – פסיכוטי, תסמונת שלאחר טראומה (PTSD), חרדה ודיכאון, הפרעות ויסות בתחום התחושתי ותחום ויסות האפקט, והפרעה בקשר הורה –ילד.
    לאחר שנשללו בעיות אחרות, הטיפול בהפרעת קשב וריכוז בגיל הרך מבוססת בעיקר על הדרכת הורים והדרכת הצוות החינוכי והפסיכולוגי בגן.
    לפעמים משלבים גם טיפולים התנהגותיים בילד . מאחר והתגובה לטיפול תרופתי בגיל הרך היא לא תמיד יעילה, לעתים מלווה בתופעות לוואי והמחקר בתחום הוא מועט, מקובל לשקול טיפול תרופתי מגיל גן חובה אם כי במקרים מסויימים ניתן לשלב תרופות קודם לכן. הבסיס לטיפול הוא כאמור הדרכת הסביבה המטפלת בילד (הורים, גננות , פסיכולוגית הגן ).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב וריכוז בגיל הרך - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    27/12/2010

כניראה שלא כל התגובה שלי נכתבה בגלל מגבלת מקום
    בגדול אין בעיה להגיע לפסכיאטר זה לא פוגע בעתיד להפך אם הילד לא יטופל נכון זה עלול לפגוע בעתידו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו