רגישות יתר לרעשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגישות יתר לרעשים
    כוכי
    18/01/2011

שלום רב

אני חסרת אונים לחלוטין ממה שקורה עם ביתי בת ה- 12.5. מזה מס' חודשים סובלת מרגישות לרעשים, ולא הגדולים אלא דוקא הקטנים, משיכת אף, משחק בשיניים, כשמשהו אוכל לידה.
    המצב החמיר ברמה כזו שהיא לא יכולה לשבת בכיתה , בתחילה ביקשתי שיזיזו אותה מקום כי הילד שישב לידה השמיע קולות נשימה מוזרים לדבריה אבל אז ראינו שזה לא עוזר. בימים האחרונים היא יושבת בכיתה , מתענה וסובלת , אוטמת אוזנים , בוכה ,ואז יוצאת בבכי מהכיתה. לא מצליחה להקשיב בכלל.
    לביתי בעיית קשב ורכוז ומקבלת ריטלין 10 מג. בלי הכדור בכלל לא מסוגלת לשבת ולהתרכז, צריכה לקום ולזוז, ולפטפט. בשנה שעברה קיבלה ריטלין אס אר ולא התלוננה על רעשים אלא על הרגשה שהכדור מנתק אותה ולכן השנה עברנו לריטלין הפשוט. בקיץ שלא קבלה בכלל כדור גם הייתה רגישות לרעשים למרות שנראה שעכשיו זה ממש החמיר.
    לא נראה לי שזה מהכדור ואני חוששת שהיא מעצימה את ההרגשה . יש תור בקרוב לנוירולוג אבל אני חוששת שיש כאן בעייה שמעבר והיא ממש סובלת ולא יכולה לתפקד בבית הספר ואפילו בבית. די מסתגרת בחדרה כשמתחילה להלחץ מכל מיני רעשים.
    האם יש שם לתופעה ומה אפשרויות הטיפול?
    תודה על כל תשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רגישות יתר לרעשים

הוספת תגובה

• רגישות לרעשים- סימפטום

ד``ר אליהו סמואל
    20/01/2011

לכוכי שלום

אני מכנים תופעה זאת כ-כרגישות יתר לרעשים. לא מדובר בשם של מחלה אלא בסימפטום אשר יכול להופיע במצבים שונים חלקם גופניים וחלק הגדול במצבים נפשיים.
    באם הנוירולוג או רופא אף אוזן גרון לא ימצא סיבה מדובר קרוב לוודאי להפרעה בעלת רקע פסיכיאטרי.
    חשוב לדעת כי הפרעת קשב וריכוז מורכבת ואין פיתרון הריטלין הפיתרון המושלם או אפילו הראשוני. יתכן כי ביטוי הפרעת הקשב הינו משני למצב נפשי אחר- אשר מכליל גם את ההפרעה הזאת. ולכן פניה לפסיכיאטר ילדים ונוער כה מהותי.

בהצלחה
    ד"ר סמואל אליהו
    פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו