חבר דמיוני לבן 4

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חבר דמיוני לבן 4
    שירה
    31/01/2011

שלום,
    לבני בן ה- 4 יש חבר דימיוני.
    אני יודעת שזה כמעט טבעי בגיל שלו וזה הרבה פעמים מאד מעניין לראות ולשמוע את הניתוח של הקטן שלי למצבים שונים באופן שבו הוא מסביר את המצב לחבר שלו.
    מה שמטריד אותי הוא איך אני צריכה להתייחס לעניין. הוא מבקש שאני אשרוך לחבר שרוכים בנעליים כי הוא לא יודע, שאכין לו כריך לארוחת בוקר וכל'. האם לעשות את הדברים? כשהוא ביקש שאשרוך לו שרוכים אמרתי לו שנראה לי שהחבר מסתדר, את הכריך הכנתי...
    האם אני צריכה להתעניין בשלום החבר? כמה פעולה אני צריכה לשתף בעניין הזה.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חבר דמיוני לבן 4

הוספת תגובה

• חבר דמיוני לבן 4 - תגובה

ד``ר אבי שפירא
    31/01/2011

זהו שלב התפתחותי בחיי הילד הרך אפשר לשתף פעולה במידה כזו או אחרת אך לא להגזים. בגדול החבר הדמיוני הוא לצרכי הילד ואם הוא מבצע מניפולציות להורה עם החבר כדאי לפנות ליעוץ.
    מתי להתחיל לדאוג?
    כשהחבר הדמיוני משמש תחליף לחברים אמיתיים ופוגע ביחסים החברתיים של הילד עם חבריו.
    כשהחבר הדמיוני מסרב להיעלם, אחרי שנה למשל.
    ההורים צריכים לערוך בירור ,יחד עם פסיכולוג ,כדי לברר מהו התפקיד של אותה דמות דמיונית בעולמו הפנימי של הילד,עם איזה פחדים או בעיות רגשיות הוא מתמודד בעזרת החבר ומדוע אינו רוצה להיפרד ממנו?

גיל הילד- ככל שהגיל עולה ,כך אמור החבר הדמיוני להיות פחות נוכח בחיי הילד.
    מה שנחשב כהתנהגות נורמטיבית בגיל צעיר,צריך להדליק נורות אדומות באמצע בית הספר היסודי וגיל ההתבגרות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו