נמאס לי מהניסויים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נמאס לי מהניסויים
    רפי
    16/04/2011

שלום רב

אני סובל מהפרעה טורדנית כפייתי +הפרעות קשב וריכוז, מטופל מזה שנה וחצה בפרוזאק 60 מ"ג שעזר הרבה לכפייתיות אבל בכלל לא עזר להפרעות קשב וריכוז, ניסיתי ריטלין על דעת עצמי ולא התאים לי, אפסור במינן 150 שהתחלתי ליטול עוזר במידה טובה(מספקת אותי) לקשב וריכוז+שיפור מצב רוח כללי...האם מקובל לשלב את שניהם(אפקסור+פרוזאק) או שהם עלולים להוביל למצב איפוריאה(היי)..האם אפשר לקחת מינון גבוהה של אפקסור בלבד כגון 225 מ"ג ולוותר על הפרוזאק ובכך לשפר את הכפייתיות והקשב וריכוז?(בן 23)

חאני מאחל לכולם חג שמח וכשר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נמאס לי מהניסויים

הוספת תגובה

• נמאס לי מהניסויים - ואתה צודק

ד``ר אליהו סמואל
    16/04/2011

לאלירז שלום

תודה לאל ולקדמת הרפואה שנעזרת בהפרעה כפייתית. לא כל דבר אפשר לפתור בשיטת ה- quick fix . כלומר לקחת תרופה ולהגיע ליעד מיוחל. יתכן שתצטרך לבצע התאמות אישיות ולקבל את עצמך כפי שאתה עם הפרעת קשב וריכוז.
    המיתוס שתרופות מסדרות הכל - לצערנו הוא מיתוס כוזב ומאכזב.
    אתה צריך לדעת לקבל את עצמך כפי שאתה. ומכאן שאנו הפסיכיאטרים של הילד והמתבגר מאמינים שאין טיפול בתרופות נטו .חובה להצמד לטיפול שיחבר אותך למרכיב אנושי כלומר פסיכוטרפיה. טיפול אישי שיכוון אותך לעולמך ולצרכיך-כמו גם לערוצים העוקפים את הפרעת הקשב והריכוז. ויתכן שמה שאתה מכנה הפרעת קשב וריכוז אינו אלא מרכיב אישיותי שנוצר על צלקות כאב וטרואמה מהעבר. ואולי להגיע לשלמות בקשב והריכוז אינו אלא רצון שאינו בר השגה.

ומכאן המסקנה הנדרשת כי אי אפשר לפסוח על קשר אישי בעל מימד פסיכולוגי עם המטפל.
    ניסויים מבצעים בעכברים בכלוב, אנו יותר מסובכים. יש לנו עולם של משמעויות ורגשות וחלילה לנו להתעלם מהציווי העליון כי "מותר האדם". .

בהצלחה,
    ד"ר סמואל אליהו

פסיכיאטר ילדים ונוער
    עמית במכון לפסיכואנליזה בת זמננו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו