מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סוג של יבלת מהצטברות כלי דםארז26/10/2011
דר' שלום, לילד שלי בן ה 5, נוצרה מעין יבלת גדולה (גבוהה) במיוחד בגב העליון. בבדיקה אצל רופאת עור, אמרה לנו הרופאה שמדובר בהצטברות כלי דם במקום וזה עשוי ליפול לבד או שניתן להסיר בהליך כירורגי. בעת מאמץ פיזי של הילד, הייבלת מאדימה. אם האבחון של רופאת העור נשמע נכון, מה כולל ההליך של ההסרה היזומה ע"י כירורג פלסטי ומה לגבי כאבים לילד בהליך שכזה? ראוי לציין שהיבלת מציקה מאוד לילד מבחינה נפשית, כי היא אינה אסטטית וילדים אחרים רואים זאת ונרתעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוג של יבלת מהצטברות כלי דם - תגובה
ד״ר דוד לשם26/10/2011שלום רב
ממליץ לפנות לכירורג פלסטי ליעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחליאת24/10/2011
שלום אני עשיתי כמה ניתוח אף ובניתוח האחרון הייתה לי מוגלה לקחתי אנטיביוטיקה והיא ירדה אך נישאר כמו מן הגבהה כזאת כאילו יש חומר מתחת לעור וזה לא יורד כבר שנתים בערך.. הרופא שעשיתי אצלו את הניתוח אמר שזה כתוצאה מכמה ניתוח אף חוזרים ולא יודע מה לעשות בזה ..הבנתי יש כל מיני הזרקות על מנת להוריד את ההגבהה או לרכך..? מה עלי לעשות זה מפריע לי מבחינה אסטטית.. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח - תגובה
ד״ר דוד לשם25/10/2011שלום ליאת
מההסבר שאת נותנת לא ברור האם מדובר בהצטלקות או שארית עצם או סחוס שגורמת לבלט. ממליץ לפנות לכירורג פלסטי ליעוץ.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת בראש כתוצאה מתאונהגלית23/10/2011
בני בן ה-14 נפצע בראשו לפני שנתיים בתאונה ונזקק לתפרים. כתוצאה מכך יש בחלק האחורי של ראשו פס צלקת (שטח לבן ללא שיער) שמפריע לו מאוד אסטתית. הייתי רוצה לקבל מידע בנוגע לאפשרויות הטיפול בהעלמת הצלקת או הקטנתה, איפה מבצעים, עלויות וכו' (בהנחה שנלך למומחה באופן פרטי).
תודה,
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת בראש כתוצאה מתאונה - תגובה
ד״ר דוד לשם23/10/2011שלום גלית,
לפי התאור אני מבין שמדובר בצלקת רחבה, צלקת רחבה ניתן לכרות ולתפור מחדש על מנת לקבל צלקת צרה ועדינה יותר כך שהשער באזור יסתיר את הצלקת. בכל מקרה צלקת תמיד תשאר.
ממליץ לפנות לכירורג פלסטי ליעוץ.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני ממש צריך תשובה. תודהאלמוני14/10/2011
שלום.
אני בן 14 וחצי ויש לי חורים אדומים רחבים כאלה ואני רוצה לדעת אם אפשר להעלים אותם בעזרת מישחה.
אם אפשר את המשחה הכי טובה למניעת צלקות אני אשמח
תודה לעונים : ]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני ממש צריך תשובה. תודה - תגובה
ד״ר דוד לשם16/10/2011שלום
לא ברור למה אתה מתכוון בחורים, אם הכוונה לצלקות שנוצרו בעקבות פצעי בגרות אני ממליץ שתפנה לבדיקת רופא עור.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטמה בולטת אצל הבןטל וייס03/10/2011
הבן שלי בן 8, ואחת הפטמות שלו מאוד בולטת, ממש כמו ניצן שד קטן באזור הפטמה. האם יש מה לעשות? האם ניתן לנתח אזור זה? האם החתך מבוצע בפטמה או בבית השחי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטמה בולטת אצל הבן - תגובה
ד״ר דוד לשם03/10/2011שלום רב,
התופעה שרת מתארת נקראת גניקומסטיה, הופעת שד אצל נערים או גברים. יש צורך להבדק על ידי רופא הילדים או המשפחה ועל ידי כירורג פלסטי לפני כל מחשבה ניתוחית בכדי לבדוק מה הסיבה להופעת ניצן השד. בדרך כלל לא מנתחים בגיל זה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנוך שסועמירב20/09/2011
שלום רב,
בתי התינוקת נולדה עם תנוך שסוע (באמצע התנוך עד לחצי ממנו) - רופאת ילדים אמרה שזה מאוד עדין. מעקב שמיעה תקין. באיזו פעולה ניתן לתקן את השסע, כיצד זה מתבצע ובאיזה גיל מומלץ לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנוך שסוע - תגובה
ד״ר דוד לשם21/09/2011שלום רב,
ניתן לתקן תנוך שסוע בניתוח, מומלץ להמתין מעל גיל שנה.
ממליץ להבדק ע״י כירורג פלסטי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתמי12/09/2011
במידה וילדה בת 16 מחליטה לעשות דיאטה קיצונית על מנת להרזות בחלק בגוף שמפריע לה והיא מסכנת את חייה בצומות ממושכים, האם יש מקום להתערבות כירורגית?
אני לא מדברת על משהו קיצוני אלא אולי הצרה/שאיבה מינימלית על מנת שתפסיק לצום?
מדובר בתופעה שנמשכת מעל חצי שנה והבת רזתה המון, ועדיין לא מרוצה מהמראה של רגליה. היא יודעת שהיא מאוד מאוד רזה אבל מסרבת להשלים עם המצב. היא עושה הרבה ספורט ואומרת שזה לא עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד״ר דוד לשם12/09/2011שלום רב,
לפי התאור אין מקום להתערבות כירורגית, קודם כל כדאי לפנות ליעוץ פסיכולוג או פסכיאטר בכדי לנסות לטפל בבעיית דימוי הגוף. כיון שאת מתארת שהיא רזה אין מקום לפעולה כירורגית. אך אם ישנו מוקד מסויים בעייתי ולאחר יעוץ פסיכולוג אין מניעה ניתוחית ניתן לשקול זאת.
בכל מקרה ממליץ לפנות ולהסדר ע״י כירורג פלסטי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סנטר מחודדמיכל12/09/2011
לבת שלי בת ה-10 יש סנטר ממש מחודד. לפעמים אנשים מעירים לה.
לא ברור לנו מדוע יש לה כזה סנטר, מכיוון שאין לאף אחד במשפחה שלנו
סנטר מחודד, להפך. הדבר מאוד מפריע לה, היא תמיד מצטלמת כאשר היא
מניחה יד על הסנטר, ובאופן כללי מנסה להסתיר אותו כמה שיותר.
האם יש ניתוח שיכול לפתור בעיה זאת? אם כן, מאיזה גיל ניתן לעבור אותו?
האם יש בארץ רופאים עם ניסיון בסוג ניתוחים פלסטיים אלו?
תודה,
אמא מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סנטר מחודד - תגובה
ד״ר דוד לשם12/09/2011שלום רב,
לעיתים ישנם מבנים וצורות שונות של עצמות הפנים ולא חייב להיות קשר תורשתי. כדאי להבדק על ידי כירורג פלסטי ולראות שאין בעיה בצמיחת עצמות הפנים.
ניתן לטפל בבעיית הסנטר המחודד בניתוח שבו מתבצע שיוף או קיצור של העצם.
הגיל המתאים לניתוח מסוג זה הוא בגיל ההתבגרות לאחר סיום צמיחת עצמות הפנים.
במקרים חריגים ניצן לבצע ניתוחים מסוג זה לפני כן.
כמובן שניצן לבצע ניתוחים מסוג זה בארץ.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותניסים01/09/2011
שלום רב,
על אף שאיני ילד(אני בן 29) החלטתי להתייעץ איתכם.
בגיל 10 בערך הופיעה אצלי בליטה קטנטנה באיזור הפין מצד ימין , לאחר כמה שנים נוצרה בליטה נוספת (מעט גדולה יותר בצד שמאל). זה לא מפריע לתיפקוד ולא זכור לי שהייתה בעייה מסוימת (לא הייתה דלקת לפי הזכור לי). לפני שבוע הייתי אצל אורולוג שקבע שמדובר ב sebaceous cyst משני הצדדים של הפין. הייתי אצל רופא עור ומין שאמר שאם זה מפריע לי אפשר לנתח אצל רופא פלסטיקאי.
רציתי לדעת קצת יותר על הניתוח אם אפשר לפרט..האם מדובר בפרוצדורה מסובכת וכואבת ? כמה זמן זה לוקח וכו'...
תודה רבה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
ד״ר דוד לשם01/09/2011שלום רב,
ממליץ לפנות לכירורג פלסטי להתייעצות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה במצחאמא מודאגת26/08/2011
שלום,
בתי שת שנתיים וחצי. לפני כ 8 חודשים היא נפלה מגובה של 90 ס"מ על המצח. נבדקנו באותו היום והוחלט שאין צורך ב CT.
הייתה לה המטומה ענקית, שנספגה לאט לאט.
כעת, נשארה מעין נפיחות/בליטה קשה באותו המקום. רופאת הילדים שלנו לא מודאגת, אך אני כן. יש לי תחושה שהבליטה הקשה אפילו גדלה מעט.
מה האופציות שלנו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה במצח - תגובה
ד״ר דוד לשם27/08/2011שלום רב,
לפי התאור יתכן ומדובר בהתגרמות או הסתידות ההמטומה.
ממליץ להבדק על ידי כירורג פלסטי בכדי לבחון את האזור ולראות מה הפתרון.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומהענת25/08/2011
לאחותי יש שומה לא גדולה על הלחי התחתונה (משהו בגודל השומה של סינדי קרופורד), היא מאוד בהירה ורגישה לשמש. האם הסרת השומה יכולה להיות מסוכנת?
באיזה מקרים יש צורך רפואי להסיר שומה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה - תגובה
ד״ר דוד לשם25/08/2011שלום רב,
הסרת שומה אינה מסוכנת, אך יש לזכור שתוותר צלקת באזור הכריתה.
אין צורך להסיר כל שומה, יש לשים לב לשינויים בצבע, צורה, סדירות השוליים.
ממליץ להבדק על ידי כירורג פלסטי.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצמדת אוזנייםג'17/08/2011
שלום,
רציתי לדעת מאיזה גיל ניתן לבצע הצמדת אוזניים?
הבן שלי בן 6 ויש לו אוזן אחת טיפה בולטת.
תודה מראש :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצמדת אוזניים - תגובה
ד״ר דוד לשם17/08/2011שלום רב,
מקובל לבצע ניתוחי הצמדת אוזניים החל מגיל 7-8 שנים. אבל זה לא תלוי רק בגיל אלא במצב האוזניים, התפתחוץ הסחוסים, האם מפפותחים ויציבים מספיק ובמידת ההפרעה החברתית.
ממליץ לפנות ולהבדק ע"י כירורג פלסטי.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלסטיקה לאוזנייםקרן08/08/2011
שלום רב!
בני היה ברחם בתנוחת ראש זמן רב ולכן יש לו טרוטיקוליס לצד שמאל ואוזן אחת בולטת.
התנוך מקופל והאפרכסת מעט בולטת.
שמעתי על הדבקת האוזן,אשמח לשמוע על זה פרטים מדוייקים, כגון:
מתי מתחילים בטיפול הנ"ל ועד לאיזה גיל הוא אפקטיבי.
מי אמור לתת לי את המידע על הדבקת האוזן, כבר בבית החולים לאחר הלידה או בבדיקת הרופא אצל רופא הילדים, שבוע לאחר הלידה.
תודה רבה! אמא דואגת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלסטיקה לאוזניים - תגובה
ד״ר דוד לשם10/08/2011שלום רב ומזל טוב,
ההמלצה הינה לנסות להצמיד את האפרכסת בעזרת הדבקה מוקדם ככל האפשר,
בנוסף כדאי לפנות לרופא הילדים המטפל לצורך טיפול בטורטיקוליס. ובנוסף לבדוק האם אין השטחה של הגולגולת מאחר בצד אחד שיכול לנבוע מהטיית הראש וזו גם יכולה להיות הסיבה כאפרכסת אחת בולטת יותר.
ממליץ להבדק על ידי כירורג פלסטי העוסק בתחום.
בהצלחה,
ד״ר דוד לשם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה!
קרן10/08/2011בעקרון בני מטופל כבר תקופה ארוכה בפיזיותרפיה, יש הבדל משמעותי, אך עדיין לא מספיק. נבדקנו אצל רופאי אוזניים, עשינו בדיקת שמיעה, היינו בבדיקת עיניים, וכן גם אצל אורטופד פרטי ופלסטיקאי. לא נאמר לנו דבר על השטחת גולגולת חלילה, ואין לי מושג אם זה נבדק. הפלסטיקאי רק הסתכל על האוזן ומיד אמר שיש לעשות ניתוח בגיל 6 לפני כיתה א. הוא לא בדק דבר מעבר לזאת, אפילו לא נגע באוזנו של בני. מי אמור להפנות אותנו להדבקה? רופאי ילדים? בית החולים לאחר הלידה? האם הדבקה לאחר גיל חצי שנה אפקטיבי? כששאלתי רופא א.א.ג לא נאמר לי דבר על הדבקה, הוא רק אמר שהסחוס עדיין מתפתח וזה יכול עוד להשתנות.
תודה רבה על התגובות וסליחה אם העמסתי יותר מדי שאלות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה! - תגובה
ד״ר דוד לשם11/08/2011שלום רב,
גיל חצי שנה הוא קצת מאוחר אבל עדיף לנסות הדבקה בכל זאת.
כדאי לפנות לכירורג פלסטי העוסק בתחום בכל מסגרת, בהצלחה.
דר דוד לשם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 11 הסובל מחזה בולטתמר25/07/2011
שלום רב,
בני בן ה11 סובל מחזה קטן, ממש כמו ניצני שדיים האופיינים
לבנות בתחילת ההתפתחות המינית.
האם התופעה תחלוף? אם לא, האם ניתן לנתח ילד בגיל
כזה? יש לציין שהתופעה מפריעה לו מאוד והוא לא אוהב
ללכת לים ולבריכה בגלל זה.
תודה,
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 11 הסובל מחזה בולט - תגובה
ד״ר דוד לשם26/07/2011שלום תמר
התופעה אותה את מתארת נקראת גניקומסטיה, הופעת בלט רקמת שד אצל בנים/ גברים. בגיל 11 שנים התופעה יכולה להיות חולפת, אופייני לתקופת ההתבגרות.
אם ישנה הפרעה משמעותית ניתן לנתח.
ממליץ לפנות לבדיקה אצל אנדוקרינולג, כיון שיתכן וישנה הפרעה הורמונלית שגורמת לתופעה.
ממליץ להבדק ע״י כירורג פלסטי.
בהצלחה,
ד״ר דוד לשם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזניים בולטותנירית13/07/2011
שלום רב,
מעוניינת לברר מה ההבדל - יתרונות וחסרונות - בין שיטת ניתוח המשתמשת בתפרים ובין שיטת ניתוח של חריצת הסחוס ללא תפרים קבועים לאפרכסות בולטות. איזה מן שני סוגי הניתוח יעיל יותר ומה הסיכונים הכרוכים בהם בהשואה אחד לשני.
מדובר על ניתוח המיועד לנערה בת 13.
תודה רבה על המידע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוזניים בולטות - תגובה
ד״ר דוד לשם13/07/2011שלום רב,
שתי הגישות מקובלות וטובות, בשיטה ללא התפרים היתרון הינו שהתוצאה המתקבלת קבועה, בשיטת התפרים ישנו סיכון קטן שהתפרים יפתחו או יחרצו דרך הסחוס ותהיה חזרה לצורה הקודמת. חשוב לציין שוב ששתי הגישות טובות ומקובלות והן לפי העדפת המנתח.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)