מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נורמלי לבלוע תפרים נמסים .?מישל11/06/2010
אז ככה,שלום שמי הוא מישל ואני בת 14
עשו לי ניתוח לכריתת שקדים ונוצר דימום באמצע כיוון שהשקדים היו גדולים מאוד .
המנתחת הסבירה לאמא שלי שהיא שמה לי תפרים והם יימסו עוד כמה ימים , אני רוצה לשאול בעצם איך הם נמסים ? האם בולעים אותם ? כיוון שכאשר אני שותה מים או בולעת רוק אני מרגישה גופים אחרים שנבלעים יחד עם הרוק , וממש גושים מוזרים כאלו ......ופעם אחת יצא חוט קטן בצע חום לבן ....
רציתי לשאול האם צריך ידיעת רופא בשל מצבים אלו ? והאם זה נורמלי ?אני באמת מקווה שתעזרו לי בקרוב כיוון שזה נורא חשוב ואני בחגיגת היסטרייה פה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח שקדים
ד''ר יצחק ברוורמן11/06/2010במידה ויש תפרים באזור מיטת השקדים לאחר ניתוח שקדים, התפרים נעשים עם חומר המתפרק תוך מספר מסויים של ימים בהתאם לסוג החוט הנספג.
בדרך כלל החוט מתפרק ולא חשים בהעלמותו.
לעיתים יכול לצאת קטע מחוט ואז חשים בכך.
הכי חשוב: אם יש דימום מהפה יש לגשת מיד לחדר מיון
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה
מישל16/06/2010קודם כל תודה רבה ודבר שני התפרים אמורים לכאוב? ואני מדברת על כאבי תופת כיוון שאני חשה בכאב עז במקום אחד של האזור ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים חזקים במקום הניתוח
ד''ר ערן בר מאיר22/06/2010מומלץ כי תגשי לרופא המנתח או חדר מיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפרים
ד''ר יצחק ברוורמן25/06/2010בקשה
תפרים לא אמורים לכאוב. אם יש כאב יתכן ויש דלקת מתחת לתפרים או שיש כאב מעצם הניתוח והאזור המנותח ללא קשר לתפרים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפרים
ד''ר יצחק ברוורמן25/06/2010כמובן שאם הכאב חזק מאוד יש להגיע לרופא המנתח בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רביהלי06/06/2010
עברתי ניתוח להוצאת סיליקון מהשפה לפני כחודש,במצב מנוחה השפה נראית בסדר אבל כשאני מחייכת השפתיים נראות מכווצות,השפה עולה למעלה במקום לרוחב ונוצרת מן בליטה כזאת מוזרה באיזור שבין האף לשפה כשאני מחייכת,זה נראה ממש מוזר ואני קצת מודאגת.אשמח לדעת אם אילו תופעות לוואי נורמליות
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לאחר כריתת סיליקון בשפה
ד''ר ערן בר מאיר10/06/2010חודש לאחר ניתוח יתכנו כל מיני תופעות שיסתדרו בהמשך. בקשר לשאלות הספציפיות כדאי שתשאלי את הרופא המנתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה במצחניקי06/06/2010
נכדתי נולדה עם בליטה יחסית גדולה של העור במרכז מצח. האם כדאי לנתח ולהסיר? יש רופאים שאומרים שזה יעבור עם הגיל. הילדה מסכנה כי צוחקים עליה בגן (בת ארבע).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה במצח
ד''ר ערן בר מאיר10/06/2010ישנן מספר סיבות היכולות לגרום להופאת בליטה מולדת במצח. לא ניתן, ולא אחראי לתת תשובה בלי לבדוק את הילדה וראות את כל הבדיקות שעברה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגשו לבדיקת רופא
ד''ר יצחק ברוורמן11/06/2010בליטה במצח יכולה להיות מסיבות שונות ודורשת בדיקה אצל רופא לבדיקת העניין
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההילה03/06/2010
שלום, עברתי ניתוח אף אתמול וכבר הוציאו לי היום טמפונים, הרופא אמר לי שמותר לי לאכול הכול אך אני מפחדת. מה לגבי לנשום דרך האף? האם זה מותר? ניתן לציין שאני אלרגית לאבק. עוד משהו שמטריד אותי זה שיש לי שתן כתום האם יש קשר לניתוח אף?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לאחר ניתוח אף
ד''ר ערן בר מאיר10/06/2010אנא פני עם כל השאלות לרופא המנתח. פורום זה אינו המקום לענות על שאלות אקוטיות לאחר ניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירי27/05/2010
שלום.
ברצוני לעבור ניתוח להצמדת האוזניים. תוך כמה זמן מתחילת הניתוח אוכל לטוס לטיול בחו"ל?
האם יש סכנה בטיסה לאחר הניתוח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה לחו"ל לאחר ניתוח הצמדת אוזניים
ד''ר ערן בר מאיר10/06/2010אין סכנה בטיסה לחו"ל לאחר ניתוח להצמדת אוזנים. מומלץ להשאר לאחר הניתוח לפחות מינימום של מספר ימים לראות שאין סיבוכים.
בכל מקרה כדאי לדון בנושא עם הרופא המנתח שבחרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר בן מאיר / ברוורמןטל23/05/2010
שלום רב לרופא היקר.
לפני כחצי שנה נפצעתי מזכוכית באזור המצח מעל הגבה חתך עמוק שהודבק במיון כירורגי.
לאחר שלושה שבועות התחלתי בהמלצת רופא עור למרוח קלוקוט למשך מספר חודשים.
היום ישנה צלקת עדינה באזור מעט אדומה ומוגבהת שמפריעה לי מאוד מבחינה אסטטית.
הפלסטיקאי שטיפל בי לאחר הפציעה אמר שתוצאה סופית ניתן יהיה לראות רק לאחר שנה אבל כרגע התוצאה הנוכחית מאוד מפריעה לי והטיפול בקלוקוט לא טשטש מספיק לטעמי את הצלקת. (להעלים אני מבין שאי אפשר ובכל מקרה אני לא מעוניין בתיקון כירורגי/לייזר/הזרקות).
שמעתי בעבר שישנה משחה נוספת בשם מדרמה לצלקות ורציתי לשאול לדעתך מנסיונך האם כדאי אולי לנסות שימוש במדרמה למשך מספר חודשים ואולי גם לנסות טיפול משולב כגון קלוקוט בוקר ומדרמה בלילה? או שכדאי לתת עוד צ'אנס רק לקלוקוט ולמרוח אותו למשך מספר חודשים נוספים?
אני מודה לך מאוד מקרב לב על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת במצח
ד''ר ערן בר מאיר23/05/2010איש יקר שלום רב,
לא הוכח כי יש יעילות בשילוב בין שתי המשחות.
אם אינך מעוניין בטיפול כירורגי/לייזר/הזרקות הרי שלהמשיך למרוח את הקלוקט עוד מספר חודשים בודאי לא יזיק אך סה"כ אחרי חצי שנה ניתן להתרשם מרוב התוצאה הסופית. כעבור שנה וחצי הצלקת מגיעה לתוצאה סופית.
ד"ר ערן בר-מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצלקת
ד''ר יצחק ברוורמן29/05/2010שלום רב
התחלת בהמלצת רופא עור למרוח קלוקוט למשך מספר חודשים.
לדבריך, היום ישנה צלקת עדינה באזור מעט אדומה ומוגבהת שמפריעה לך מאוד מבחינה אסטטית.
הפלסטיקאי שטיפל בך לאחר הפציעה אמר שתוצאה סופית ניתן יהיה לראות רק לאחר שנה אבל כרגע התוצאה הנוכחית מפריעה והטיפול בקלוקוט לא טשטש את הצלקת. לא ידוע לי אם תשלב מדרמה עם קלוקוט יהיה הבדל.
כדאי אולי לנסות שימוש במדרמה לתקופה מסויימת, אם הקלוקוט לא משנה את המצב.
סה"כ הזמן עושה את שלו ובסוף תקופה של שנה הצלקת תגיע לגודלה הסופי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אף בעייתיאביגיל16/05/2010
לביתי בת ה- 11 אף שגורם לה בעיות רבות מבחינה חברתית וביטחון עצמי (לצערי עובר במשפחה גם אני עשיתי ניתוח אף). מאיזה גיל תוכל לטפל בבעיה?. אנחנו רוצים לגשת לזה כמה שיותר מהר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח אף
ד''ר ערן בר מאיר16/05/2010מובן לי כי אתם רוצים לעזור לה מוקדם ככל האפשר. אולם חשוב לחכות עד לסיום התפתחות הפנים ומומלץ שהיא תהיה בשלה יותר מבחינה נפשית.
אני מציע שתמתינו עוד כמה שנים לפחות עד גיל 16* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח אף
כללית אסתטיקה25/05/2010שלום אביגיל,
מטרת ניתוח האף היא לעצב את האף ולהקנות לו מראה אסתטי והרמוני ביחס ליתר חלקי הפנים ולמבנה הכולל שלהם. בניתוח זה ניתן להקטין, ליישר, לקצר ולעדן את האף. במקרים מסויימים ניתן גם להגדיל את האף או חלק ממנו.
על מנת לקבל תשובה לשאלתך בנוגע לגילה של בתך והגיל בו תוכל לעבור ניתוח אף, אנו ממליצים לך להתייעץ עם רופא מומחה.
לפרטים נוספים הינך מוזמנת להתקשר אלינו ל- *2829 ונשמח לקשר אותך עם רופא מומחה.
רק בריאות ואסתטיקה,
כללית אסתטיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח אף
ד''ר יצחק ברוורמן29/05/2010שלום רב,
האף שלנו גדל עד גמר גיל ההתבגרות.
לא מומלץ לבצע ניתוחים בגיל כזה מוקדם.
מקובל להמתין עד גיל 16 לערך. אפשר להפגש עם הילדה ולהעריך ולתכנן את התיקון מוקדם יותר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלו קוטניבה16/05/2010
ראיתי שיש פה הרבה שאלות על קלו קוט. רציתי לשאול האם ניתן להשתמש בזה גם במקרה של שריטה עמוקה על היד. בתי בת ה-4 נשרטה על ידי חתול של השכנה ואני לא רוצה שהדבר ישאיר צלקת. האם זה יכול לעזור במקרה הזה או שבטוח היא תצטרך ניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלו קוט
ד''ר ערן בר מאיר16/05/2010אם השריטה עמוקה את כמובן חייבת ללכת למיון שם יוחלט אם היא צריכה תפרים
אם מדובר על שריטה ישנה יותר, אז אפשר לנסות את הקלוקוט אם לא חלפו יותר מ 5 חודשים.
בכל מקרה- הקלוקוט הוא לא מחולל ניסים :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מניעת צלקתיוסי05/05/2010
שלום רב,
בני תינוק בן שנה שנפל ונפצע במצח, תפרים באורך של 1.5 ס"מ, הורידו לו את התפרים לפני כשבוע
האם אפשר להשתמש בקלו קוט, או שיש עוד לחכות ?
האם שימוש מוקדם מדי בקלו קוט מזיק ?
האם יש משחה אחרת ?
בתודה מראש
יוסי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת
ד''ר ערן בר מאיר06/05/2010קלו קט בהחלט לא מזיק.
ניתן להתחיל להשתמש בו כשבוע לאחר שהוסרו התפרים והפצע סגור לחלוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלוקוט
ד''ר ערן בר מאיר16/05/2010אפשר להשתמש בקלוקוט כשבוע לאחר שהפצע נסגר לחלוטין
הקלוקוט קבל את אישור ה FDA האמריקאי לטיפול בצלקות
משחה אחרת: Mederema שהיא על בסיס תמצית שום ואילו הקלוקוט על בסיס סיליקון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה שלא נענתהחסוי04/05/2010
שלום רב!
בתי עברה בגיל חודשיים ושלושה שבועות ניתוח עקב פילוריק סטינוזיס והשאלה שלי היא האם הצלקת תישאר בולטת לעין כשהילדה תתבגר? האם היא תוכל ללכת חופשי לים מבלי להרגיש נבוכה? הילדה אכשיו בת 5 ןחצי חודשים והצלקת עדיין ממש אדומה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת מגיל חודשיים
ד''ר ערן בר מאיר06/05/2010אשמח לקבל תמונה מקרוב של הצלקת וכן תמונה של כל הבטן ובית החזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ק...דניאל04/05/2010
יש לי תינוקת בת 5 חודשים ויש לה אוזן אחת שהיא בולטת יותר מהשניה. אנחנו לא מעוניינים בניתוח אלא שואלים אם יש אפשר לתקן את זה בדרכים אחרות בגיל כל כך מוקדם????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצמדת אוזניים ללא ניתוח
ד''ר ערן בר מאיר06/05/2010דניאל,
עד גיל חצי שנה הסחוס באוזניים של התינוק רך וניתן לעיצוב באמצעים פשוטים דוגמת הדבקה עם פלסטר. זה בהחלט שווה נסיון !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבעות מחוברותרון02/05/2010
שלום רב אני בת 26 ומעוניינת לעבר ניתוח להפרדת אצבעות איך אני יכולה למצוא מנתח שמתמחה בכך ? האם אתה עושה ניתוחים כאלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח הפרדת אצבעות מחוברות
ד''ר ערן בר מאיר03/05/2010חשוב לבחור מנתח פלסטי או מנתח כף-יד שעבר הכשרה ספציפית לניתוחים אלו.
אני בהחלט מבצע ניתוחים אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתך בפניםאיציק27/04/2010
לפני 9 ימם בני בן תשע חטף מכה מתחת לעין ונוצר חתך של 3 סנטימטר
בקופת החולים הדביקו את החתך עם דבק ביולוגי
לאחר 5 ימים הסרנו את הפלסטר וראינו שהדבקה נפתחה
היום הרוחב של החתך זה 2 ,3 מילימטר וכרגע אנחנו מורחים פולידן (בהמלצת רופאת משפחה)
האם יש מה לעשות או רק לחכות למרוח קלו קוט
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתך שנתפר
ד''ר ערן בר מאיר27/04/2010בשלב זה מומלץ לטפל בפצע עד שיסגר.
קלו קט מומלץ למרוח רק על פצע סגור לחלוטין
כשהפצע יסגר מומלץ להגיע ליעוץ אצל פלסטיקאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחתך
ד''ר יצחק ברוורמן02/05/2010לאחר שחתך שהודבק נפתח ועברו מספר ימים, בדרך כלל סגירת החתך בשלב זה תהיה בריפוי משני תוך נסיון לקרב שוליים ותוך שמירה על נקיון הפצע וחיטוי.
דרוש מעקב של הרופא שטיפל בחתך בהתחלה.
בברכה
ד"ר ברוורמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאיילה25/04/2010
שלום רב
בני בן חודש וחצי.
כשנולד לא שמתי לב לכתם שהופי כנראה רק אחרי כנראה המגיומה עפי רופא ילדים
יש לו גם מאחרוי הצוואר קטן יותר
זה שקרוב לאוזן (פיאה) קצת מוגבה ומתעבה
האם מדאיג? האם מצריך טיפול על מנת למזער נזק?
האם להרחיק משמש?
ובקיצור מה זה ומה עושים?
אגב ראיתי נק' אדומה בקצה הלשון - האם יכול להיות שזה גם קשור?
אם יש יותר מכתם אחד זה יותר מדאיג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המנגיומה
ד''ר ערן בר מאיר27/04/2010איילה,
מתיאורך נשמע שיש לבנך מספר המנגיומות על פני הגוף. התיאור אינו שלם וכמובן עדיף היה לו היית מצרפת תמונות.
בכל מקרה, מהתיאור שלך, אני ממליץ כי תפני לפלסטיקאי או רופא עור המתמחה בתחום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בלחיליאת24/04/2010
לבתי בת ה-14 יש ציסטה בלחי בגודל זית , מזה שנתיים ולאחרונה גדלה.
הומלץ על ניתוח בהרדמה מלאה.
האם הכרחי לבצע בדיקת FNA לפני הניתוח או שאפשר לשלוח את הגוש לבדיקה לאחר הניתוח ולחסוך סבל מהילדה?
האם תשאר צלקת גדולה המיקום בין הלחי לאוזן.
האם אפשרי לבצע באותו ניתוח גם הוצאת שקד שלישי עי רופא אאג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בלחי
ד''ר ערן בר מאיר24/04/2010ליאת שלום רב,
השאלה שלך לגבי ההכרח של fna אם במילא מוציאים את הגוש היא הגיונית. האם בצעו אולטראסאוד?צריך כמובן לבדוק אותה, אבל בעיקר כשמדובר על ילדה ניתן ברוב המקרים לעקוף את הצורך ב fna.
גודל הצלקת תלוי בגודל הגוש. לפי גודל ומיקום הגוש ניתן לנסות להחביא את הצלקת- למשל להוציא את הגוש דרך צלקת כמו זו של מתיחת פנים (על קו האוזן הקדמי.
כמובן שניתן לשלב עם מנתח אאג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)