מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אצבעות רגלים מחוברותאיילה06/02/2010
שלום רב,
בני בן חודשיים, אצבעות רגלים 2-3 מחוברות (בשתי הרגליים). ברצוני לדעת באיזה גיל מומלץ לבצע ניתוח להפרדת האצבעות?
תודה איילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיבור אצבעת בכף הרגל
ד''ר מאיר כהן07/02/2010חיבור מסוג זה לא מפריע מבחינה תפקודית. תיקון דרוש רק אם מפריע לילד והוא דורש אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירי03/02/2010
שלום
שמעתי על הצערת פנים שיכולים לבצע בסוף שבוע, האם אפשר לקבל פרטים במידה ואתה גם מבצע ניתוחים אלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצערת פנים
ד''ר מאיר כהן06/02/2010זה מאוד תלוי בסוג הבעיה בה רוצים לטפל. טיפול בלייזר בשילוב הזרקות דורש החלמה של כמה ימים. ניתוח דורש החלמה ארוכה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותמירב03/02/2010
שלום, לבתי בת ה-14 יש צלקת גדולה על הירך מתאונה שהייתה כשהייתה בת 10. היא טוענת שהצלקת מפריעה לה מאוד, אבל אני בכל זאת מפחדת מניתוח פלסטי. האם יכול להיות שאם נחכה כמה שנים, הצלקת תקטן מעצמה? הרי מדובר בבת נוער והגוף עדיין גדל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת
ד''ר מאיר כהן06/02/2010כל צלקת משתפרת עם השנים. עיקר השינוי בשנים הראשונות לאחר הפציעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליטל26/01/2010
שלום לכן, רציתי לדעת האם יש כזה דבר או אפילו אם כדאי לי בכלל לברר אם יש ניתוח פלסטי לאגודל שהוא גדול ורחב מאוד, יש לי אגודל מאוד מוזר כנראה מאז שאני קטנה כי כססתי ציפורניים, אני כל הזמן מסתירה אותו...
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגודל
ד''ר מאיר כהן26/01/2010כדאי לצרף תמונה, אבל, באופן כללי נראה לי שאין טיפול למה שמפריע לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמהנילי26/01/2010
שלום,
הייתי רוצה לדעת האם החלמה של ילדים מניתוחים פלסטיים נמשכת יותר מאשר אצל מבוגרים? בנוסף, האם אצל ילדים יש יותר סיכונים? אני יודעת שאלו שאלות כלליות, אך אני לא רוצה להיכנס לפרטים מפאת האנונימיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדים
ד''ר מאיר כהן26/01/2010זה מאוד שונה מניתוח לניתוח. ילדים עשויים להחלים מהר יותר אבל עלולים לפתח צלקות מכוערות יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אזניים בולטותצילה25/01/2010
בת 9, לאחרונה יותר מודעת לעצמה
מאוד מאוד נבוכה מאוזניה הבולטות
גם שלי בולטות אבל אני מכסה אותן בשיער, מה גם שמעולם לא נתתי את דעתי על העניין ואימי אומרת שגם לא כילדה.
יש מצב שהילדים של היום יותר מודעים ולכן אני לא "נלחמת" בה אלא מבקשת לדעת האם כדאי ללכת לפלסטיקאי כדי לבדוק אופציה של ניתוח או שזה פינוק לשמו???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרכסות בולטות
ד''ר מאיר כהן26/01/2010כדאי ללכת לפגישה ורק כדאי לתת לילדה תחושה שמקשיבים לה. לפעמים כששומעים על הניתוח, צלקת, כאבים וסיכונים הרצון להנתח חולף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזניים בולטותנירית17/01/2010
בת 12 עם אוזניים בולטות . רק לאחרונה החל להפריע מבחינת דימוי גוף. שאלותי הן:
1.האם ניתן להסדיר בהתערבות כירורכיגית?
2. מה הגיל המומלץ להתערבות כזו?
3. האם מדובר בפרוצדורה מסובכת/מסוכנת? כמה ימי אישפוז? כמה ימי החלמה?
בתודה רבה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרכסות
ד''ר מאיר כהן17/01/2010מדובר בניתוח האורך כשעה ללא אשפוז לילה. משך ההחלמה הוא כשבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוזנים בולטות
נירית18/01/2010תודה על תשובתך. ובהמשך לשאלותי על אוזניים בולטות בת 12 - מה הגיל המומלץ לניתוח?
האם הפרופרציות ביחס לגודל הראש עוד אמורות להשתנות בשנים הקרובות? או שאין זה משנה ומומלץ/אפשרי בכל זמן שהנערה תהיה מעוניינת בכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפרכסות
ד''ר מאיר כהן18/01/2010נתן לבצע מגיל 7 שנים. הגודל לא משתנה אחרי גיל 12.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PORT WINE STIANמיטל12/01/2010
בתי בת שנה ו-8 חודשים ועומדת לעבור טיפול שני בלייזר ביד בהרדמה מלאה. את הטיפול הראשון היא עברה לפני כ-6-7- חוד', סביר להניח שעכשיו היא יותר מבינה ואולי תרצה לקלף את המקום אחרי הטיפול. השאלה שלי היא כמה זמן אתה ממליץ אחרי הטיפול שהיא תשאר בבית ולא תלך לגן? בנוסף לזה בתי מאבדת את הכרתה כאשר היא מקבלת מכה בראש (אנחנו בטיפול אצל נוירולוג וקרדיולוג שבינתיים לא מצאו כלום) האם עלי לדווח על כך למרדים והאם יש סיכון כל שהוא בהרדמה עקב כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
ד''ר מאיר כהן13/01/2010צריך לספר לרופא המטפל ולמרדים על כל הבעיות הרפואיות של הילדה. את כל שאר השאלות עליכם להפנות לרופא המבצע את הפעולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח אף לבת 16דקלה11/01/2010
בתי בת ה-16 שונאת את האף שלה מאז ומתמיד ובמיוחד לאחרונה נכנס לה ג'וק לראש שזה הורס לה את החיים. היא מתחננת לניתוח אף, האם זה מזיק בגיל הזה? האם זה בטיחותי? האם מומלץ לחכות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח אף
ד''ר מאיר כהן13/01/2010בגיל ההתבגרות, בני נוער מבקשים לשנות דברים עכשיו ומיד. שיקול הדעת בגיל זה לרוב איננו בוגר מספיק עבור החלטות חשובות כמו ביצוע ניתוח. אני מציע ללכת עם הבת לייעוץ אצל מומחה לכירורגיה פלסטית ולקבל את דף ההסכמה לניתוח אף. בדף ההסכמה מפורטים הסיבוכים והסיכונים הקשורים לטיפול. בחלק מהמקרים, כאשר הנערה מבינה שיש סיכונים, כאבים, החלמה וכו' הרצון להינתח נחלש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת שומןאורן02/01/2010
שלום לך ד"ר כהן, יש לי תור לייעוץ אצלך ליום שלישי הקרוב 5.1, אך רציתי לשאול אותך מספר שאלות לפני זה.
אני בן 18 ועוסק הרבה בפעילות גופנית, מבנה הגוף שלי שרירי ואתלטי, והבעיה היחידה שלי היא הצטברות מעט שומן במותניים שמפריעה לי מאוד.
הייתי בפגישה ייעוץ בפרופורציה בנוגע להמסת שומן + שאיבה, ואחת היועצות שהראיתי לה במה מדובר טענה שכמות השומן אינה מספקת בשביל שאיבה.
אני אדם מציאותי מאוד ולא סובל מדימוי עצמי נמוך של הגוף, ולדעתי היא פשוט לא ראתה את כמות השומן כמו שאני רואה אותה, כי גם לא ממש הרגשתי בנוח לחשוף את זה לגמרי מולה.
ביקרתי באתר שלך, והמצב שלי הוא בערך בין המצב השני המתואר אצלך באתר, למצב הראשון..
נוטה יותר למצב השני..
השאלה שלי היא האם לדעתך עליי להסתמך על אמירתה של יועצת בפרופורציה, או להקשיב לעצמי ולבוא לפגישת ייעוץ אצלך ולדבוק בדעתי שאכן ישנה בעיה (לא חמורה, אבל בעיה שמפריעה)?
ועוד שאלה,
באתר אצלך יש מחיר כתוב מראש לטיפול.
השאלה שלי היא האם מחיר זה הוא אוניברסלי? או שאם המקרה אצלי הוא לא חמור במיוחד יהיה ניתן לרדת במחיר?
תודה, אורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומן במותניים
ד''ר מאיר כהן03/01/2010יעוץ לגבי ניתוחים פלסטיים צריך להנתן ולהעשות על ידי רופא מומחה לכירורוגיה פלסטית ולא על ידי יועצים לא מקצועיים. אנא פנה לייעוץ אישי ותקבל תשובות מדוייקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לניתוח להקטנת פטמותיוסי01/01/2010
מאיזה גיל אפשר לעשות את הניתוח הזה?
אני לא יודע אם אני צריך כי יש לי פטמות נפוחות כבר מגיל 13 ואני בן עוד מעט 15 עכשיו, זה אף פעם לא כאב לי וזה מתכווץ כשקר, אבל לא ראיתי סימן ירידה בנפיחות.
שמעתי שלפעמים התופעה עוברת אבל באיזה גיל אפשר לעשות ניתוח אם זה לא יעבור?
ואיך אני אדע אם הנפיחות תעבור לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטמות נפוחות
ד''ר מאיר כהן03/01/2010מדובר בדרך כלל בגניקומסטיה מדרגה 1. אני מציע בשלב ראשון לפנות לבדיקה של רופא הילדים שלך כדי לבדוק שאין בעיה הורמונלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזניים בולטות לרך נולדנועה31/12/2009
שלום רב,
בני בן השבוע נולד עם אוזניים בולטות מאוד. שמעתי שיש אפשרות להדביק את האוזניים על מנת לצמצם את המצב. האם השמועה נכונה ואם כן אל מי עלי לפנות?
תודה מראש,
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרכסות
ד''ר מאיר כהן03/01/2010עד גיל 6 שבועות זה יכול לעזור. עליך לפנות לייעוץ אישי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזן מקופלתאסי27/12/2009
שלום,
בתי נולדה לפני שבועיים כאשר החלק העליון בשתי האוזניים מקופל. אוזן אחת הסתדרה לאחר מס' ימים אך האוזן השניייה עדיין מקופלת בחלקו העליון.
מה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוזן מקופלת
ד''ר מאיר כהן30/12/2009עד גיל שישה שבועות נתן לשפר את המראה עם סרט הדבקה המצמיד את האפרכסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוזן מקופלת
אסי03/01/2010תודה ד"ר,
הבעיה היא שהאוזן לא בולטת, אלא רק הסחוס בחלק העליון מקופל פנימה ויש "לפתוח" אותו.
האם הפתרון שאתה מדבר עליו תקף גם כאן, והיכן ניתן לבצע זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בפשה - שאלה קטנהחגית24/12/2009
האם בעתיד בהמשך התפתחתו לא יכול להוויצר עווית נוסף בעקבות התיקון? ולמה ממולץ לפני כיתה א'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפה
ד''ר מאיר כהן27/12/2009התוצאה תלויה בסוג התיקון. מומלץ לתקן פגמים אסתטיים לפני כניסה לכיתה א' למניעה של קשיים חברתיים בהשתלבות בבית הספר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בשפה - צירפתי תמונהחגית23/12/2009
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בשפה
ד''ר מאיר כהן23/12/2009נראה שמדובר בתיקון קצר בהרדמה כללית באשפוז יום שכדאי לבצע עד כיתה א'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)