מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוףףףףףףףחן04/06/2014
אם אני מאוננת הרבה זמן זה יכול לקרוע לי את קרום הבתולין??
כשאוננתי קודם הרגשתי אורגזמה היום לא למה ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףףףףףףף - תגובה
ד``ר דגנית סמואל08/06/2014לגבי נושא הקרע-עלול לקרות. תלוי מה עושים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח רע מאודאנונימי25/05/2014
אני בת 22 ותמיד יש לי ריח רע וחזק למטה אפילו לפעמים שאני הולכת עם מכנס קצר אני מזיעה שם ומישהו לידי יכול להריח -עד כדי כך
אני גם מתאמנת די הרבה ואני מוצאת את עצמי אחרי אימון במקלחת עם ריח נורא ותחתונים ספוגים ורטובים בריח רע.
מה זה יכול להיות? מה לעשות ? מה לקנות? איך לטפל בזה ביומיום? מה אני עושה לא בסדר? לא ממש בא לי ללכת לרופא-קצת לא נעים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח רע מאוד - תגובה
ד``ר דגנית סמואל27/05/2014לא נעים אבל גם לא נורא. אם את רוצה לפתור את הבעיה, גשי לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןחסויה24/05/2014
שלום אני בת 17 אני פעילה מינית עם החבר שלי
לפני כ 3 שבועות קיימנו יחסי מין ןהוא גמר בתוכי מספר פעמים גם למחרת אותו הדבר
לא לקחתי פוסטינור ולא כלום
המחזור מאחר לי יותר משבועיים ואני לא מרגישה טוב בימים האחרונים ישלי כאביפ מתחת לבטן ובחילות וצרבות
עשיתי בדיקת הריון ויצא לי פס אחד , שלילי
איך זה הגיוני ?!?! ומה אני אמורה לעשות ?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
ד``ר דגנית סמואל27/05/2014גשי לבדיקת רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווסת ראשונהדינה17/05/2014
שלום,בתי בת 13 קיבלה ווסת בפעם הראשונה. הדימומים הם קלים וזה נמשך כבר חודש האם זה תקין.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ווסת ראשונה - תגובה
ד``ר דגנית סמואל17/05/2014אכן, תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול במחזור קשה מאדשלי08/05/2014
שלום רב,
בתי בת 16 סובלת (כמוני וכמו אחיותיי ואמי) ממחזור קשה מאד.
מחזור סדיר, 10 ימי דימום מסיביים (פד הכי עבה שיש שמוחלף אחת לשעתיים שלוש), התכווצויות כואבות (הלידות היו לי כואבות פחות)בחילות ומצבי רוח.
היא לקחה כדורי "מינולט" חודשיים שבהם היה לה דימום ללא הפסקה.
הרופאה החליפה לה ל"מיקרוגינון" לשלושה חודשיים שבהם היא קיבלה מחזור ללא הפסקה ונזקקה לעירוי חומר לקרישה (וגם כדורי אקסקפרון לקרישה).
בשלושה חודשים אחרונים היא לקחה כדורי "סז'וניק", חודשיים רצוף לא היה לה מחזור אבל אחרי חודשיים (היא לא שכחה לקחת אף כדור) הגיע המחזור והיא שוב שלושה שבועות מדממת מסיבית.
היום היא קיבלה במיון כדורי אקסקפרון שוב לקרישה.
יש לה המוגלובין 10 והוא בירידה ויש לה פריטין3!
היא עשתה בדיקות הורמונליות שיצאו תקינות לגמרי וגם אולטרה סאונד רחם שיצא תקין (עובי רירית 12 מ"מ עם שחלות תקינות)
יתר מטריד מהדימום היה מצב הרוח המדוכדך שלה.
היא פשוט מיואשת מהמחזור ומהמצב שבו עשרה ימים בחודש היא מנוטרלת, סובלת , כואבת וחסרת שליטה על הגוף שלה.
הרופאה שהתייעצתי איתה אמרה שיש שתי אופציות נוספות גלולות בשם "פרוגילוטון" וגלולות "דיאנה" (שאחותי לוקחת כאמור מאותה סיבה כבר המון שנים בהצלחה רבה).
רציתי , אם אפשר לקבל את חוות דעתך.
איזה מהן היית ממליצה? או שכדאי לשקול טיפול אחר?
תודה מראש על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול במחזור קשה מאד - תגובה
ד``ר דגנית סמואל17/05/2014הצלחת הטיפול משתנה ממטופלת למטופלת. לכל אחת יכולה לעזור גלולה אחרת ובכל זאת, בשלב זה הייתי מנסה קלייר או סרזט עם הרבה סבלנות.
כמובן שיש לבדוק גם תפקודי קרישה אם לא נבדקו עדיין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשובבבפרח17/04/2014
שלום רב, אני בחורה בת 32 ומקבלת מחזור כל 26-27 יום. קיימתי יחסים שבוע לפני המחזור שאני אמורה לקבל זה היה עם קונדום אבל היה כמה שניות שהוא הכניס את איבר מינו והוציא אך לא גמר, הוא גמר רק אחרי שירדתי לו. שאלתי היא: האם יש אפשרות להריון כך ודבר שני זה שהייתי שבוע לפני מחזור ו(המחזור בגילי כבר מסודר) לא אמור להשפיע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון קל: שהכניס לכמה דק היה בלי קו
פרח17/04/2014שהכניס לכמה דק היה בלי קונדום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשובבב - תגובה
ד``ר דגנית סמואל20/04/2014בעיקרון לא נראה שיש סיבה לחשש אך מומלץ בכל זאת במקרה של איחור בוסת, לבצע בדיקת הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשובבבפרח17/04/2014
כאשר קיימנו יחסים עם קונדום בן זוגי יצא ונכנס פעמיים אליי כי קצת כאב לי ואז שפשף את איבר מינו על הקונדום. שאלתי היא האם הקונדום לא איבד מיעילותו? הוא עדיין נשאר עליו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשךךך
פרח17/04/2014כאילו הוא יכול עדיין לשפשף והקונדום ישאר עליו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשובבב - תגובה
ד``ר דגנית סמואל20/04/2014לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור ארוך מאודרוי09/04/2014
הבת שלי קיבלה מחזור בגיל 9, כיום היא בת 10. רוב המחזורים סדירים ונמשכים 5-7 ימים. המחזור האחרון נמשך כבר כמעט שבועיים, אני מאוד לחוצה.
האם זה תקין?
אודה לתשובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור ארוך מאוד - תגובה
ד``ר דגנית סמואל09/04/2014בשנתיים הראשונות לוסת זה עדיין נחשב לתקין.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים חוזריםמישהי07/04/2014
שלום רב
בתי בת 21 מאז גיל 12 שקבלה את המחזור הראשון סבלה נורא מכאבים חזקים לפעמים הקאות עד כמעט לעילפון ואפילו הגענו לבית חולים כמה פעמים .
כשגדלה הוחלט להתחיל גלולות למניעת הריון להקלה על הסימפטומים באמת הייתה הקלה . אחריי תקופה ארוכה החליטה לעשות הפסקה ארוכה אך התופעות חזרו פנינו שוב לרופא נשים שהחזיר את הגלולות.
לפניי תחילת הגלולות בפעם השנייה היו לה דימומים בין ווסתיים שחזרו על עצמם כמה פעמים היא לא התייחסה וחשבה שאם תתחיל את הגלולות הכל ייסתדר אך לצערי הדימומים ממשיכים עם מחזור ובלי מחזור לאחר שיכנועים רבים פנתה לרופא נשים בבדיקה אמר שאכן יש דימום מהרחם ועליה לבצע צריבה יש בעיה עם רירית הרחם היא לא כל כך משתפת אותי ואני דואגת זה חלק מהתפקיד של אמא מה הסיבה לצריבה ?האם זה מסוכן? היא עדיין בתולה יש משמעות לדבר? מה יהיה הלאה הריונות ?
אנא עזרתכם
תודה מראש
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים חוזרים - תגובה
ד``ר דגנית סמואל08/04/2014את שואלתץ שאלות חשובות שלא ניתן לענות עליהן מהאינפורמציה שאת מספקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור ?? חשוב !תמר23/03/2014
שלום, ביום שישי חבר שלי דחף אצבעות ובאיזשהו שלב הוא עשה תנועה כלשהי שהכאיבה לי והפסיק. יום למחרת היה לי תחילה מעט דם שניגבתי ואז במהלך היום הופיע לי גם על התחתונים. היום, יום ראשון, הסתובבתי עם תחבושת בכל מקרה והופיע עליה דם, אך לא בכמות שבדרך כלל מופיעה לי נגיד במחזור. מצד אחד עברו רק 3 שבועות מהמחזור הקודם שלי וגם לא היו לי תסמינים טרום וסתיים אך מצד שני יורד לי דם. איך אני יכולה לדעת האם זהו המחזור שלי או שאולי הוא שרט אותי ולכן יורד לי דם.
חשבתי אולי בגלל שאני מבייצת ויוצאות הפרשות אז איתן יוצא דם מהשריטה.
התכוונתי להתחיל לקחת גלולות במחזור הקרוב ולכן איני בטוחה האם להתחיל כעת או לא, מכיוון שאני בטוחה אם זה המחזור, חשבתי אולי הכמות קטנה יותר מכיוון שעברו רק 3 שבועות מן המחזור הקודם. איך אוכל לדעת ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור ?? חשוב ! - תגובה
ד``ר דגנית סמואל27/03/2014כדאי להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקחת רק חלק מהגלולות של השבוע הפסקהטלי20/03/2014
אני לוקחת גלולות סיזוניק, אחרי 4 פעמים שכבר לקחתי את הגלולות הצהובות (האלה של השבוע הפסקה) רק אחרי הכדור הצהוב הרביעי קיבלתי מחזור .
השאלה שלי היא כזו:
מחר יש לי אירוע נורא חשוב והמחזור מהווה בעיה גדולה בקשר למחר,
אם היום בערב שזה היום החמישי של הגלולה הצהובה אני אקח במקום זה גלולה רגילה, זה יפחית את המחזור של מחר?
ואז אני פשוט ימשיך בחבילה, כלומר מהיום בערב אני אתחיל חבילה חדשה.
(יש לציין שאת הגלולות אני לוקח כל יום ב10 בערב)
אשמח לתשובה בהקדם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקחת רק חלק מהגלולות של השבוע הפסקה - תגובה
ד``ר דגנית סמואל21/03/2014זו לא נטילה מקובלת ועל כן אין לדעת כיצד תגיבי. יתכן שכמו שרצית ואולי גם לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים וריח לא נעיםאנונימי20/03/2014
שלום,
אני ובן זוגי מקיימים יחסי מין אחת לשבוע-שבועיים, התדירות שבה אנחנו נפגשים כי גרים רחוק זה מזו. נוטלת גלולות מרסילון.
כל הזמן יש לי פטריה חוזרת בנרתיק, וחוששני שאינה עוברת גם לאחר טיפולים. ההפרשות צהובות. לפעמים לא מרגישים, ולפעמים כואב.
גם ישנו ריח לא נעים מהאיזור - בדרך כלל חלש ונסבל, אבל בעת יחסי מין ולאחריהם מאוד חזק ורע. דומה מאוד לריח דגים.
כמו כן, באותו הקשר, מאוד קשה החדירה בהתחלה ולעיתים מאוד כואבת - כאילו יש מעין מחסום שלא נפתח. לאחר כמה דקות של יחסי מין מתחיל לכאוב גם. אותו הדבר גם רלוונטי לגבי טמפונים - אני לא משתמשת בטמפונים כי מאוד קשה לי להכניס אותם.
אני שומרת מאוד על היגיינה, ודואגת להתקלח עם סבונים אינטימיים. גם בן זוגי מאוד נקי.
אני נוטלת מקרודנטין לאחר יחסי מין למניעת דלקות בשתן.
כשהייתי בצבא, רופא הנשים אמר לי שהפטריה לא מזיקה ואם היא מפריעה לי, עלי למרוח אגיסטן. האגיסטן לא עזר כלל, ובעבר גם הקרם הואגינאלי לא עזר.
מה עלי לעשות?
ובאותה הזדמנות שאלה נוספת: באשר לדלקות בשתן, האם אצטרך ליטול את המקרודנטין לנצח? כבר שנה אני נוטלת ועדיין יש דלקות כשאני שוכחת לקחת את הכדור.
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים וריח לא נעים - תגובה
ד``ר דגנית סמואל21/03/2014לדעתי מה שאת מתארת אינו פיטריה אלא וגינוזיס ווסטיבוליטס. ממליצה לפנות לבדיקת רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום חזקמיילי17/03/2014
שלום!
אני בת 18. המחזור שלי כבר יחסית סדיר ונמשך בסביבות 6 ימים. יש ימים שהדימום הוא סביר, ויש ימים שהדימום מאוד חזק. זה מאוד מפריעה לי לשגרה ביומיום. כמו כן אני מתעוררת בלילות בשביל להחליף תחבושות/ טמפונים והשינה שלי אינה רציפה. רציתי לדעת מה יכול להפחית את הדימום. בנוסף, יש לי תור לגיניקולוג בגלל בעייה זו, ואני מעט חוששת (זאת פגישה ראשונה). אשמח אם תוכלו לייעץ לי ולהפחית את חששותיי.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום חזק - תגובה
ד``ר דגנית סמואל18/03/2014ישנן דרכי טיפול שונות כמו כדורי הקסקפרון להקלה בדמם או כמו גלולות.
תלוי במקרה.
בטוחה שהגינקולוג יסביר הכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רווחפרח24/02/2014
שלום רב
למה אמורים להשאיר רווח בקצה הקונדום שששמים אותו?
יש מצב לשים אותו גם בלי רווח? ושאלה שנייה בן זוגי כנראה לא עשה "מקום" אבל הוא גמר בקונדום והוא לא נקרע או משהו. זה בסדר? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רווח - תגובה
ד``ר דגנית סמואל25/02/2014יקירתי. התשובה בגוף השאלה.
מומלץ להשאיר מקום לנוזל המצטבר.
לא כדאי "לאתגר" את הקונדום ואחכ להצטער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותפרח20/02/2014
שלום דר
בתחילת המחזור הקודם התחלתי גלולות ועקב כך שזה עשה לי כאבי ראש ותופעות שונות הרופא אמר להפסיק אותם לקחתי 3 ימים והפסקתי שאלתי היא כך: אני מקבלת כל25-6 יום. המחזור הבא אמור להגיע יום שלישי-רביעי הבא. שאלתי היא מתי אני יקבל והאים יהיו שינויים? ויש מצב שהחודש לא היה לי ביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר דגנית סמואל25/02/2014בגלל הטיפול, אין תשובה ברורה.. חכי ותראי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)