מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצותאנונימית04/08/2013
מה הסבירות להיכנס להריון ללא חדירה הוא עשה ביד מה הסבירות שאם היה לו נוזל זרע על היד והוא הכניס אותה אלי אפשר להיכנס להריון? שוב ללא חדירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה בבקשה בבקשה..
אנונימית07/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות דיי דחופהאנונימית02/08/2013
ב29.6 היתה הוסת האחרונה.
כשלושה ימים לאחר מכן היתי עם בן זוגי אני בתולה (או שכבר לא) חדרו כמה סנטימטרים בודדים ולמשך דקה בקושי ירדו ממני שתי בדיוק טיפות דם.
לאחר התייעצות עם דלת פתוחה לקחתי פוסטינור.
דממתי שלושה ימים לאחר הלקיחה ולמשך שלושה ימים
אני אמורה לקבל מחזור ממש בימים אלה אבל מאוד לחוצה אם הייתי בכלל צריכה לקחת את הכדור? אם יאחר לי? אם הוא לא יגיע בכלל? הדור עלול לפגוע בי בדרך כולשהי?
יש סיכוי שהמחזור לא יגיע למרות שאין כל הריון? יש סיכוי בכלל להריון?
חשוב להזכיר המחזור שלי בדרך כלל מגיע בזמן הוא סדיר ולא מאחר או מקדים ביותר מיומיים שלושה. את הפוסטינור נטלתי כחצי שעה לאחר האקט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות דיי דחופה - תגובה
ד``ר דגנית סמואל02/08/2013הכדור לא יזיק ועדיפה זהירות יתר. המחזור יגיע ואיתן כדאי להתחיל לקחת גלותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אנונימית02/08/2013תודה רבה היה חשוב לי לשמוע את זה כדי להירגע העיקר שאין לי מה לפחד מאיחור ושהוא יגיע בסוף תודה רבה רבה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשובלינה02/08/2013
לקחתי 22 גלולות במקום 21 החודש . האם המחזור יגיע בעיקוב של כמה ימים?
והאם עליי לקחת הפסקה של 7 ימים לא משנה אם באה הווסת ? או לקחת את הגלולה הראשונה של החפיסה הבאה ביום הופעת הווסת ..? תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערה
לינה02/08/2013אני לוקחת גלולות פמינט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב - תגובה
ד``ר דגנית סמואל04/08/2013הטעות לא נוראה. הוסת תגיע באחור של יום ומומלץ לבצע הפסקה של 7 ימים לפני תחילת החפיסה הבאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף מאוד
לינה09/08/2013החודש לקחתי 22 גלולות במקום 21 (פמינט). עשיתי הפסקה של שישה ימים במקום שבעה .והווסת הגיעה ביום השלישי להפסקה, ביום הראשון לנטילת הגלולה הראשונה בחפיסה קיימתי יחסי מין . האם יש סיכון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערה
לינה09/08/2013כלומר את ההפסקה עשיתי עד השמיני לחודש וקיום היחסים היה היום (9 לחודש)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץחסוי01/08/2013
איזה סיבות יכולות לגרום לחוסר ביוץ אצל אישה??? (המחזור לא סדיר, וגם כשיש מחזור אין ביוץ.)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ - תגובה
ד``ר דגנית סמואל07/08/2013מציעה לפנות לברור רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפתי פות מחוברותגילי27/07/2013
שלום,
ביתי כמעט בת 5 . כשהייתה תינוקת רופאת הילדים ראתה כי שפתי הפות מחוברות וטיפלנו באובסטין. זה נפתח כמעט לגמרי. חזרנו על הטיפול כפעמיים מאז ,זה נפתח אך שוב נסגר.
כעת שמתי לב כי שפתי הפות בצד אחד שוב דבוקות.
מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפתי פות מחוברות - תגובה
ד``ר דגנית סמואל28/07/2013מירחי מעט אובסטין אחת ליום עד שיפתח ואחכ אחת לשבוע למשך חודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבקה למניעת הריון..טליה27/07/2013
שמתי את המדבקה ביום הראשון של הווסת פעם ראשונה השארתי את המדבקה ארבע ימים ומהיום הראשון הרגשתי לא טוב בחילות והקאות אך השארתי אותה בתקווה שהתופעות יחלפו ביום הרביעי לא יכלתי לתפקד מהתופעות לוואי האלה עד מצב שהייתי שפוכה במיטה יומיים הוצאתי את המדבקה על דעת עצמי רציתי לישאול אם יכול להיות שעכשיו אני יכולה להיכנס להריון מהימים האלו שקיימתי יחסי מין עם המדבקה?והאם אסור לעשות את מה שעשיתי?עובדת עצות!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבקה למניעת הריון.. - תגובה
ד''ר דליה מנסור-שווקה27/07/2013כעת תצטרכי להתייעץ עם רופא נשים לגבי אמצעי מניעה חדש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורנועה25/07/2013
האם זה בסדר לאונן בזמן מחזור? (חיכוך עם הכרית)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור - תגובה
ד``ר דגנית סמואל26/07/2013כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבקה למניעת הריון..טליה24/07/2013
שמתי היום את המדבקה של המניעת הריון פעם ראשונה ביום הראשון של הווסת..השאלה שלי אם על הדבקה הראשונה אני מוגנת מכניסת להריון?אשמח לתשובה מהירה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבקה למניעת הריון.. - תגובה
ד``ר דגנית סמואל24/07/2013כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וחרדהחרדתית20/07/2013
לרופאה שלום,
אני סובלת מהפרעת חרדה ונוטלת תרופות נגד חרדה מסוג סרוקסט. היו לי בעבר כמה התקפי חרדה קשים ולכן אני לוקחת את התרופה.
האם אוכל להיות בהריון ולהמשיך לקחת את התרופה? האם זה יפגע בתינוק?
איך אעבור את הלידה? אני ממש פוחדת.
אודה לך על תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וחרדה - תגובה
ד``ר דגנית סמואל24/07/2013יש פתרונות. לקראת ההיריון דברי עם הרופא המטפל שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםנוי17/07/2013
אני בת 18 וחצי
לפני כמה ימים עשיתי את החיסון הראשון בסדרה של החיסונים נגד סרטן צוואר הרחם
באותו יום בערב התחילו לי קצת כאבי גרון ויום למחרת גם צינון וככה אני כבר כמה ימים
אבל הנחתי שסתם התקררתי מהמזגנים
היום בבוקר קיבלתי מחזור למרות שאני אמורה לקבל רק עוד 4-5 ימים ואף פעם לא הקדים לי, המקסימום זה שאיחר לי ביום או יומיים.
אני מפחדת שיש איזה שהוא קשר בין הזריקה לבין המחזור כי אני מרגישה שהמחזור בא לי בפתאומיות וגם אני לא מרגישה כאבי מחזור שבדרך כלל אני מרגישה כשאני מקבלת
האם יכול להיות שבגלל שאני חולה אז המחזור הקדים או שבגלל הזריקה?
אשמח לחוות דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר דגנית סמואל18/07/2013לא נראה לי שיש קשר בין הדברים וגם אם כן, זה יחלוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ומיגרנהשירה10/07/2013
שלום רב,
בתי בת ה17 וחצי, סבלה מ2 - 3 אפיזודות של התקפי מיגרנה עם הפרעה בראייה. (לפני מספר שנים ).
בבירור שערכנו בגיל 12 וחצי, עת הופיע ההתקף הראשון, הובהר לנו שמדובר במיגרנה עם אאורה. מאז, זה לא חזר.
בשנה האחרונה לבתי יש חבר קבוע, והיא שוקלת נטילת גלולות. משיחה עם רופאת הנשים התברר לנו ש-ONCE היה לה התקף מיגרנה עם אאורה, ולמרות שהופיע פעמים בודדות במהלך 6 השנים האחרונות, היא לא תוכל ליטול גלולות למניעת הריון.
רציתי לדעת מדוע ?
האם זה קשור לקרישיות יתר?
האם התקפים בתדירות קטנה שכזו לא תוכל לאפשר לה להשתמש בגלולות עם מינון הורמונלי נמוך, למשל? האם נטילת גלולות המכילות פרוגסטרון בלבד, באה בחשבון?
איזה עוד אמצעים באים בחשבון בגילה?
מודה מראש על התייחסותכן,
אימא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ומיגרנה - תגובה
ד``ר דגנית סמואל10/07/2013האפשרויות הבאות בחשבון הן אכן גלולות המכילות פרוגסטרון בלבד או זריקת פרוגסטרון תלת חדשית, או התקן תוך רחמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות קשות בסדירות המחזורחסוי08/07/2013
שלום. רציתי לדעת עד כמה מצב של אי סדירות במחזור החודשי (לפעמים גם חצי שנה ללא מחזור) אצל בת 22, יכול לנבא ולהעיד על בעיות וקשיים בכניסה להריון בעתיד. יש לציין שהמחזור גם התחיל להופיע רק בגיל מאוחר יחסית - 17. (הבעיה מעולם לא אובחנה וטופלה כראוי בעיקר בגלל מבוכה ובושה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות קשות בסדירות המחזור - תגובה
ד``ר דגנית סמואל09/07/2013ראשית כדאי להתחיל לטפל ושנית יתכן שיהיה צורך בעזרה לגרימת ביוץ אך זו בעיה שניתנת לך
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסוי09/07/20131) האם יש משמעות לכך שהיא כבר בת 22 ועדיין לא טיפלה בזה מעולם? (משהו שעלול להידרדר ואף להיות בלתי הפיך ח"ו?)
2) איזה עזרה כדי לגרום לביוץ? זריקות? כדורים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר דגנית סמואל10/07/2013דנה, ראשית התנצלותי על כיל א שמתי לב שתשובתי השתבשה בסופה ואמורה הייתה להיות
" זו בעיה שניתנת לפתרון".
לגבי שאלתך הנוכחית, לא נגרם נזק, אך יש חשיבות להסדרת המחזור כעת, ובעתיד הצורך בטיפול פריון וסוג הטיפול ייקבעו לפי הצורך והנתונים לאותה עת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסוי10/07/2013וכרגע, מניסיונך נראה לך כי בעתיד סביר מאד שיהיה צורך בטיפולי פוריות כאלו או אחרים במצב כמו במקרה המתואר? (כמובן כל מקרה לגופו, אך אני שואלת בהתרשמות מאד כוללנית ועפ"י רוב.)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר דגנית סמואל12/07/2013יתכן אך פתיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן למניעת הריון.,טליה08/07/2013
אני בת 21 התחלתי לקיים יחסי מין עם חבר שלי לפני חודש רציתי לישאול אם יש אפשרות בגילי להשים אצל רופאת נשים התקן תוך ריחמי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן למניעת הריון., - תגובה
ד``ר דגנית סמואל09/07/2013כן.זה הפך לאחרונה לנפוץ יותר , ובצדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנה ונטילת גלולות לנערה בת 17שירה07/07/2013
שלום רב,
בתי בת ה17 וחצי, סבלה מ2 - 3 אפיזודות של התקפי מיגרנה עם הפרעה בראייה.
בבירור שערכנו בגיל 12 וחצי, עת הופיע ההתקף הראשון, הובהר לנו שמדובר במיגרנה עם אאורה.
בשנה האחרונה לבתי יש חבר קבוע, והיא שוקלת נטילת גלולות. משיחה עם רופאת הנשים התברר לנו ש-ONCE היה לה התקף מיגרנה עם אאורה, ולמרות שהופיע פעמים בודדות במהלך 6 השנים האחרונות, היא לא תוכל ליטול גלולות למניעת הריון.
רציתי לדעת מדוע ?
האם זה קשור לקרישיות יתר?
האם התקפים בתדירות קטנה שכזו לא תוכל לאפשר לה להשתמש בגלולות עם מינון הורמונלי נמוך, למשל?
איזה עוד אמצעים באים בחשבון בגילה?
מודה מראש על התייחסותכן,
אימא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנה ונטילת גלולות לנערה בת 17 - תגובה
ד``ר דגנית סמואל18/07/2013תשובה ב 10/7
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהיעל05/07/2013
היי . אני נוטלת גלולות פוסטינור ובשבוע האחרון לא הקפדתי על אותה השעה (נטלתי שעתיים או שעה ואפילו יותר מהזמן שקבעתי לעצמי לנטילת הגלולה. משום שהסבירו לי שהשעה שקובעים לנטילת הגלולה זה כדי לא לשכח .... ) אז קודם כל רציתי לדעת אם ישנה סיבה שעדיף לא לאחר את נטילת הגלולה בכמה שעות . ודבר שני התחיל לי דימום ביום ה17 לנטילת הגלולות שנמשך גם עכשיו (היום הראשון להפסקה בין החפיסות )
רציתי לדעת מה עליי לעשות ... לקחת את הגלולה הראשונה של החפיסה כרגיל כי הדימום נמשך או לחכות שבוע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד``ר דגנית סמואל05/07/2013נראה לי שהתבלבלת בשם הגלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה - תגובה
ד``ר דגנית סמואל05/07/2013רצוי לקחת את הגלולות באותה שעה אולם יעילותן לא נפגעת באיחור של עד12שעות אך יתכנו יותר תופעות לוואי כמו דימומים.
דימומים הינם תופעהמוכרת גם ב 3 החפיסות הראשונות.
במקרה של שימום ממשיכים הנטילה כמתוכנן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה - תגובה
ד``ר דגנית סמואל05/07/2013רצוי לקחת את הגלולות באותה שעה אולם יעילותן לא נפגעת באיחור של עד12שעות אך יתכנו יותר תופעות לוואי כמו דימומים.
דימומים הינם תופעהמוכרת גם ב 3 החפיסות הראשונות.
במקרה של דמום ממשיכים הנטילה כמתוכנן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)