מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרוזק וגלולות אסטל 35נעמה01/07/2013
לקחתי במשך שנה שעברה גלולות אסטל 35, והפסקתי לאחר תקופה.
נשארו לי גלולות והן עוד בתוקף ואני רוצה להמשיך לקחת אך התחלתי בחודשים האחרונים ליטול פורזק 40 מ"ג, האם הפעולות של הכדורים מתנגשות או שאני מוגנת מפני כניסה להריון ויכולה לקיים יחסי מין ללא קונדום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוזק וגלולות אסטל 35 - תגובה
ד``ר דגנית סמואל02/07/2013את אכן יכולה לקחת את שתי התרופות במקביל ולהיות מוגנת מפני הריון אך לא מפני מחלות מין. מומלץ להמשיך בקונדום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בנרתיקאנונימי25/06/2013
הרופא רשם לי למרוח משחה בפנים ובחוץ לפני השינה.
האם בזמן הטיפול (לפני ששמים משחה) אפשר לקיים יחסי מין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה בנרתיק - תגובה
ד''ר דליה מנסור-שווקה25/06/2013במצב כזה עדיף להמנע מיחסי מין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותמלי22/06/2013
שלום.
אני בת 21 השתחררתי מצהל ובבדיקות דם שגרתיות נמצא אצלי :
TRIGLYCERIDES= 222
CHLESTOROL=206
HDL=49
LDL=112.7
NON-HDL CHOLESTEROL=157
שאלתי האם התוצאות לא גבוהות מדי .
אני קצת חוששת שזה תורשתי כי במשפחה היו מספר אוטמים בגלל שומנים גבוהים .
האם גלולות מסוג אמילי או מליאן יכולים לגרום לתוצאות גבוהות כאלה ?
מה לדעתך עלי לעשות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות - תגובה
ד``ר דגנית סמואל25/06/2013פני לרופא משפחה לצורך התחלת מעקב וטיפול ראויים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Macrodantin וגלולותאנונימי20/06/2013
אני נוטלת מאקרודנטין לאחר קיום יחסי מין בלבד כדי למנוע דלקות בשתן.
כידוע לי ניתן ליטול את הכדור פעם ביממה.
בנוסף אני לוקחת גם גלולות, והבנתי שמאקרודנטין באופן שבו אני נוטלת אותו לא פוגם ביעילותן.
אבל האם אפשר ליטול אותו במשך 3-4 יממות רצופות מבלי שיפגום ביעילות הגלולות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Macrodantin וגלולות - תגובה
ד``ר דגנית סמואל25/06/2013כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות להפסקת מחזוריאנה20/06/2013
שלום שמי יאנה אני אמא לילדה עם תסמונת דאון אומנם יש לנו עוד בערך שנתיים שלוש אבל מודאגת ורוצה להבין יותר .
הבנתי שיש זריקות להפסקת מחזור האם ניתן לעשות אותן לפני שהמחזור מגיע? מה ההשלכות של זה?
אני יודעת שיהיה לה מאוד קשה עם המחזור והיא תקבל אותו קשה רוצה למנוע ממנה את הסבל והטראומה...
אשמח לתשובה ותובנות בנושא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקות להפסקת מחזור - תגובה
ד``ר דגנית סמואל25/06/2013אכן קיימת זריקה כזו הניתנת אחת לשלושה חדשים ומטרתה העיקריתהיא מניעת הריון.
לכשיגיע המועד, כדאי יהיה להתייעץ עם רופא נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעות של הגלולה פוסטינורנועה17/06/2013
שלום, רציתי לשאול בנוגע לגלולה פוסטינור. לקחתי אותה לפני שבועיים לאחר יחסי מין לא בטוחים. האם רואים שאריות הגלולה בבדיקת דם/אולטרסאונד או כל בדיקה אחרת היום לאחר שבועיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעות של הגלולה פוסטינור - תגובה
ד``ר דגנית סמואל25/06/2013לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרום בתולין עם ספטוםדלית16/06/2013
ביתי אובחנה בבדיקה כבעלת קרום בתולין עם ספטום בדקתי אותה כי התלוננה על גרוד הפלורה חזרה תקינה .היום קיבלה מחזור לראשונה והופיעו טיפות מעטות של דם טרי אין תלונות על כאב בטן חריג אלה על אי נוחות בבטן תחתונה האם עלי לקחת אותה לבדיקה דחופה או לתת לטבע לעשות את שלו עד שתגיע לגיל המתאים והממצא יפריע לה בקיום יחסים הרופא רמז שיתכנו כאבי מחזור חזקים רוצה לדעת שהבנתי נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרום בתולין עם ספטום - תגובה
ד``ר דגנית סמואל25/06/2013כרגע לא מפריע. יתכן שיפריע כשתרצה להשתמש בטמפונים ואז יהיה צורך לטפל בנושא. הטיפול תלוי כמובן בסוג הספטום (מחיצה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשותנופר16/06/2013
שלום, אני בת 17 וזמן האחרון באופן קבוע שבועיים לפני המחזור מתחילות לי הפרשות מן איבר המין. האם צריכה לחשוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות - תגובה
ד``ר דגנית סמואל16/06/2013לא, אלו הפרשות של הביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על מחזור ונטילת גלולותחני09/06/2013
שלום רב!
אני משתמשת בגלולות הרמונט יותר משנתיים, אני רוצה לדעת האם המחזור שמתקבל בזמן נטילת הגלולה זהה למחזור שמתקבל באופן טבעי אצל מי שלא נוטלת גלולות, כלומר אם גם הביצית הלא מופרית ורירית ודופן הרחם יוצאים גם הם יחד עם הדימום.
אני שואלת כי אני טיפה לחוצה, קיימתי יחסי מין לא מוגנים וקיבלתי מחזור בתקופה שבין חבילה לחבילה אך הוא היה באיחור של יומיים (בד''כ אני מקבלת תוך יומיים מסיום החפיסה אך הפעם קיבלתי לאחר 4 ימים), בנוסף אציין שהייתי טיפה לחוצה בזמן האחרון.
אני שואלת כי קרה לי פעם ששכחתי גלולה
וקיבלתי מחזור ישר יום אחרי, ככה שאני בספק אם אפשר להכנס להריון ולקבל מחזור בכל מקרה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין גם שימוש באנטיביוטיקה
חני09/06/2013לאחר קיום יחסי המין הלא מוגנים, שתיתי אנטיביוטיקה למשך 10 ימים בגלל דלקת בדרכי השתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין גם שימוש באנטיביוטיקה - תגובה
ד''ר דליה מנסור-שווקה11/06/2013שתיית אנטיביוטיקה יכולה לעכב ספיגת הגלולוה ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על מחזור ונטילת גלולות - תגובה
ד''ר דליה מנסור-שווקה11/06/2013עם גלולולות אין ביוץ ולכן את מוגנת , אך צריך להקפיד לא לשכוח לקחת את הגלולה בזמן
אם יש לך ספק תפני לרופא נשים מטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מהפותמירי08/06/2013
שלום,
אני מירי ואני בת 18.5
המחזור שלי סדיר אבל מדי פעם באמצע החודש (לא בזמן המחזור) יש לי דימום מהפות.
לא כואב וחד פעמי.
זה חוזר על עצמו לעתים רחוקות (פעם בכמה חודשים).
האם זה נורמטיבי? מה לעשות עם זה?
תודה,
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המצב החמיר היום!!!
מירי08/06/2013היום בבוקר קמתי עם כאב בטן חזקים (שתיתי אתמול המון בבר) והמצב החמיר כשקיבלתי מחזור בהמשך היום.
כואב לי לקום והכאב בלתי נסבל.
מה לעשות ?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום מהפות - תגובה
ד''ר דליה מנסור-שווקה11/06/2013אם הדימום מופיע בזמן הביוץ יתכן וזה תקין , בכל ספק תפני לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום מהפות - תגובה
ד''ר דליה מנסור-שווקה11/06/2013תפני לבדיקת רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין ללא חדירה וללא אמצעי מניעהאנונימי04/06/2013
שלום,
אני ובן זוגי (שנינו בתולים) מקיימים יחסי מין ללא חדירה
בין היתר יש חיכוך בין איברי המין של שנינו, ותמיד כשהוא גומר אני מתרחקת לגמרי ממנו כך שהזרע שלו לא ייגע בי.
השאלה היא כזו: תמיד יוצא לו בזמן החיכוך ובתחילתו טיפות זרע בכמות מאוד מאוד קטנה, אני משתדלת לנגב אותן לפני שאני נוגעת בו אבל תמיד משתחרר תוך כדי בלי שאשים לב.
האם זה ממש מסוכן ויש חשש להריון?
בנתיים לא קרה לי כלום ואני מקבלת מחזור כרגיל.
אני נגד אמצעי מניעה כגון גלולות, ולא יכולה להחדיר דבר לתוך הנרתיק כי זה כואב לי מאוד.
השימוש בקונדומים מפחית את החיכוך (אפילו קונדומים עם חומר סיכה מוגבר) ומונע הנאה לשנינו, לכן לא משתמשים בזה.
מה אפשר לעשות?<* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין ללא חדירה וללא אמצעי מניעה - תגובה
ד``ר דגנית סמואל04/06/2013הטיפות הקטנות יכולות להכיל זרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור בעייתי-עזרה!אנונימית03/06/2013
שמתי לב שאני מקבלת מחזור פעם בחודש וחצי, פעם ראשונה קיבלתי מחזור בגיל 12 עכשיו אני בת 15 .(לא קיימתי יחסי מי עדיין)
האם זה ישפיע בעתיד? נגיד אם אני ארצה לקיים יחסי מין או לקחת גלולות איך אני אעשה את זה ? ולמה המחזור שלי לא סדיר ?
תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור בעייתי-עזרה! - תגובה
ד``ר דגנית סמואל04/06/2013פעם בחודש וחצי זה סביר. לגבי כניסה להריון או נטילת גלולות- יטופל בעת הצורך. יש פיתרון להכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהעדן01/06/2013
שלום אני לא קיימתי יחסי מין מעולם כך שלא יכולתי לחלות במחלת מין כלשהי , אבל בפתח הנרתיק יש לי כמו כול מיני פתחים ודברים לא ברורים שנראים כמו גידולים קטנים .. מה זה יכול להיות ? הוספתי תמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה - תגובה
ד``ר דגנית סמואל04/06/2013לא ברור. פני לבדיקת רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בין וסתי - גלולות-31/05/2013
שלום,
לפני שבועיים התחלתי ליטול גלולות "יאז" בפעם הראשונה בחיי מיד ביום הראשון של המחזור. לאחר כ-6 ימים הדימום שנראה בד"כ כמו מחזור הפסיק וכעת אני עדיין מדממת במשך שבוע נוסף, דימומים קטנים, חומים-אדומים, חסרי ריח.
ידוע לי שיכול להיות דימום בין וסתי בלקיחת גלולות בפעם הראשונה, אך הייתכן שיהיה כזה ארוך ובהמשך ישיר של המחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בין וסתי - גלולות - תגובה
ד``ר דגנית סמואל04/06/2013כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה גינקולוגית ראשונהענבר30/05/2013
יש לי חבר מזה שנתיים והתחלנו לקיים יחסי מין לפני חצי שנה והחלטתי שאני רוצה להתחיל לקחת גלולות, דיברתי על העניין עם אמא שלי וקבעתי תור לרופא נשים מטעם כללית. לא סיפרתי לאמא שלי שכבר קיימתי יחסי מין עם חבר שלי לפני חצי שנה, ואני מעדיפה שהיא לא תדע. אמרו לי שבבדיקה עם גינקולוג לצורך התאמת גלולות אני חייבת שאמא שלי תהיה נוכחת ואיני רוצה לומר לרופא על ידה שכבר קיימתי יחסי מין.. אני רוצה שהיא לא תדע. מה ניתן לעשות? האם הרופא באמת חייב לדעת אם כבר קיימתי יחסי מין בעבר? והאם אני אוכל לבקש לדבר עם הרופא ביחידות והוא לא יספר לאמא שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה גינקולוגית ראשונה - תגובה
ד``ר דגנית סמואל04/06/2013את יכולה לבקש מאמא להיכנס לבד לרופא כי מביך אותך שהיא תהיה נוכחת או לבקש ממנה לצאת לפני הבדיקה, או לא להגיד לרופא שקיימת כבר יחסי מין. מבחינתו בשלב זה זה לא כל כך משנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)