מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות חשובותדנה21/03/2013
שלום
אני בת 24
כבר שנה שיש לי אל-ווסת ולא קיבלתי מחזור
לפיכך הרופא רשם לי תרופה שונה מהתרופה הקודמת שקיבלתי בפעם שעברה.
להלן שאלותיי:
1) מה ההבדל בין התרופה "פרומילוט-נור" לבין "דופסטון"?
2) מה ההבדל בין לקיחת "פרומילוט-נור" למשך 10 ימים כדור אחד ביום לבין לקיחת "פרומילוט-נור" למשך 5 ימים 2 כדורים ביום?
3) תוך כמה זמן צריך להיות דימום לאחר לקיחת "פרומילוט-נור"?
4) האם חייב להיות דימום לאחר "פרומילוט-נור"?
5) באיזה יום לאחר ה"פרומילוט-נור" צריך לעשות בדיקות דם של כל ההורמונים?
6) האם יש חשיבות לעשיית הבדיקות הדם של ההורמונים? האם זה משנה אם עושים את הפרופיל ההורמונלי לפני הפרומילוט נור או אחרי הפרומילוט נור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות חשובות - תגובה
ד``ר דגנית סמואל22/03/2013פני לרופא להבהרת הטיפולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה וואגינליתחסוי20/03/2013
הלכתי לגניקולוגית והיא אמרה לי שיש לי פטריה בנרתיק והיא הביאה לי נרות וואגינליות ל 3 ימים הבעיה היא שניסיתי לשים ופשוט לא נכנס רק עד החצי , וכאב , אז שמתי מהחצי . אבל ממש צרב האיזור גם אחרי הלילה אז לא שמתי את שתי הפעמים האחרות , הפטריה לא תירפא ? הנרתיק שלי יותר מדי צר לנורמה? ואם אני מעלה את החששות האלה בפני הגניקולוגית איזה בדיקה היא תעשה לי ?? בבקשה תענו אני ממש דואגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה וואגינלית - תגובה
ד``ר דגנית סמואל22/03/2013ניתן לטפל גם באמצעות כדור בבליעה דרך הפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרום הבתוליןורד20/03/2013
לתינוקת דלי בת 7 חודשים הכנסתי מד חום בוגינה בטעות האם נגרם נזק לקרום הבתולין ?? לא דיממה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרום הבתולין - תגובה
ד``ר דגנית סמואל22/03/2013לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה!!נועה15/03/2013
שלום. אני בת 18 וחצי והתחלתי לקחת גלולות לפני ארבע שנים. לקחתי אותן בשביל המחזור הקשה שהיה לי שהתבטא בדימום רב וכאבי תופת. לקחתי את הגלולות כשנתיים פחות או יותר, ולפני 9 חודשים בערך החלטתי להפסיק. אחרי שהפסקתי לא קיבלתי מחזור בערך ארבעה חמישה חודשים. וכשקיבלתי הייתי מקבלת מחזורים משונים וקלים במיוחד דבר שממש לא מתאים לי.. זה היה מתבטא בהפרשה חומה ומעט דם.. עם הזמן זה המשיך באותה מתכונת ועדיין אני מקבלת מחזורים משונים מאוד שאפילו לא נראים כמו מחזור. אלא בעיקר הפרשה חומה. יום שני שעבר החלטתי לחזור לגלולות וכשקיבלתי הפרשה חומה חשבתי שזה המחזור והתחלתי ליטול את הגלולות. אך ההפרשה החומה הייתה מעטה ונפסקה לאחר יום יומיים. כעת אני לא יודעת מה לעשות, להמשיך לקחת את הגלולות למרות שלא בטוח שזה היה מחזור או להפסיק. ובכלל, למה זה נראה שאני בקושי מקבלת מחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה!! - תגובה
ד``ר דגנית סמואל17/03/2013המשיכי בנטילת הגלולות.
לכמות הדימום בוסת אין משמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לעזרהיעל12/03/2013
היי אאני בת 14 ובזמן האחקון יש לי ריח ממש קע מאיבר המין חשוב לציין שרק פעם שכבתי עם מישהו וגם זה היה שהוא אנס אותי
האם יש קשר בין הדברים?
אני גם מתסיישת לדבר על זה רמר שלי אז אם צריך תרופה כלשהיא מה לעשות ולמי לפנות?
אני אשמח אם תעזרי לי כי הריח ממש מפריע לי וזה נדבק לבגדים לתחתונים למכנסים לגרביונים לכל דבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לעזרה - תגובה
ד``ר דגנית סמואל15/03/2013יעל היקרה,
חשוב שתפני לבדיקת רופא/רופאת נשים.
יתכן שההפרשה שאת מתארת מצריכה טיפול באנטיביוטיקה.
ממש חשוב שתשתפי מבוגר כלשהו שאת סומכת עליו, במה שאת עוברת. אולי יועצת בבית הספר או המחנכת או מישהו בוגר במשפחה . נראה לי שאת זקוקה לעזרה.
בהצלחה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשותחן08/03/2013
שלום
אני בת 22 בריאה מזה כשבועיים יש לי הפרשה צהובה ולא נעימה המלווה בגרודים וריח לא נעים. ממה נובעת תופעה כזו?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות - תגובה
ד''ר דליה מנסור-שווקה08/03/2013קרוב לוודאי מדובר בזיהום חיידקי או פטרייתי ,לאבחנה סופית דרוש בדיקת רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת מה יהיהאנונימי26/02/2013
אני וחבר שלי שכבנו ובהתחלה היינו בלי קונדום אבל הוא לא גמר , אבל מאז המחזור שלי לא הגיע .. יש סיכוי להריון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודעת מה יהיה - תגובה
ד``ר דגנית סמואל27/02/2013בדיקת הריון תיתן לך את התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אצל נערות - דחוף!!!שירן26/02/2013
שלום,
בתי קיבלה מחזור בגיל 12 וכיום היא בת 14 וחצי המחזור לא סדיר, אבל בפעם האחרונה היא התלוננה שאין לה דימומים אלא גושים (קרשי דם) ובין לבין אין לה דימום רגיל. האם זה אופייני לגיל שלה? או שיש בעיה אחרת. אשמח לתשובה דחופה.תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור אצל נערות - דחוף!!! - תגובה
ד''ר דליה מנסור-שווקה26/02/2013תופעה מוכרת אצל נערות ,אך דימום וסתי עם קרישים יכול להוביל לעיתים לאנמיה
לכן עדיף שתגשי איתה לרופא נשים להסדרת הוסת וטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שנהמיש25/02/2013
שלום
ביתי בת שנה וחודשיים ומהיום שנולדה שמתי לב שישנה חתיכת עור בחלק התחתון בפתח הנרתיק. כששאלתי את האחות במחלקת ילודים היא אמרה שזה תקין, הרופא ילדים אמר זה יסתדר תוך כמה חודשים והרופאה בטיפת חלב אמרה שזה פוליפ וגינלי וזה יעלם. היום היא כאמור בת שנה וחודשיים וזה עדיין ישנו, הרופא ילדים ראה אותה לפני כחודש ואמר שנראה לו שזה מבני אבל כדאי להתייעץ עם רופא נשים. זה גדל יחד איתה אך לא בצורה חריגה כלומר זה ריקמה חייה בצבע ורוד (יותר כהה מצבע השפתיים של הנרתיק) שגדלה פרופורציונלית לגוף.
האם זוהיא תופעה מוכרת ? או בכלל מה זה? לי כאישה וכאמא לילדה נוספת זה נראה חריג.
תודה מראש
מישמיש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת שנה - תגובה
ד''ר דליה מנסור-שווקה26/02/2013מוטב שתפני עם הילדה לרופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותאנונימי21/02/2013
היי, אני בת 17, התחלתי לקחת גלולות לפני שלושה חודשים. בטעות לא עשיתי הפסקה בין החפיסה השניה לשלישית. סיימתי את החפיסה השלישית ועשיתי הפסקה של שבוע אבל המחזור שלי עדיין לא מגיע. עשיתי שתי בדיקות הריון ביתיות ובשתיהן יצאו תשובות שליליות. עוד שלושה ימים (24.2) אני אמורה להתחיל את החפיסה הרביעית. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות - תגובה
ד``ר דגנית סמואל24/02/2013להתחיל אותה כרגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר ניתוח ציסטת ברוטוליןיסמין20/02/2013
שלום רב, אני בת 26 ועברתי לפני 3 חודשים ניתוח לניקוז ציסטת ברוטולין ועדיין יש לי כאבים באזור הצלקת ואיני יכולה לקיים יחסי מין.
אני מתוסכלת ומדוכאת וקשה לי לתפקד ביומיום בגלל הפחדים שהכאבים לא יעברו לי.
חשוב לציין שהלכתי לבדיקה אצל הרופא המנתח הניתוח תקין ,יש רק בעיתיות של כאבים בצלקת -ידוע כי ניתוח מסוג כזה זמן החלמה הוא גג חודש
מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר ניתוח ציסטת ברוטולין - תגובה
ד``ר דגנית סמואל24/02/2013נסי אמבטיות ישיבה יומיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר בין גלולותאנונימי20/02/2013
שלום, בעבר שאלתי שאלה בקשר למעבר מאסטל למרסילון.
אני עכשיו בשבוע הפסקה, אחרי נטילת אסטל. מחר אני צריכה לקחת את הגלולה הראשונה של החפיסה החדשה.
אני אקח מחר את הגלולה הראשונה של מרסילון - האם אהיה מוגנת למשך החודש? (בעלון מצוין כי היה עליי להתחיל את מרסילון מיד לאחר הגלולה האחרונה של אסטל)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר בין גלולות - תגובה
ד``ר דגנית סמואל27/02/2013ליתר ביטחון תיזהרי בשבוע הראשון עם קונדום בנוסף לגלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי וודאות על לקיחת גלולהאנונימי15/02/2013
שלום ,
אני נוטלת פמינט ונשארו לי 6 גלולות בחפיסה , את הגלולה האחרונה אני לא בטוחה שלקחתי , לקחתי בערב 2 גלולות יחד ונאמר לי שעד סוף החפיסה אני לא מוגנת .
אני לא עושה הפסקה ולוקחת שתי חבילות רצוף , מתי אהיה מוגנת בחפיסה השנייה ? עם תחילתה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי וודאות על לקיחת גלולה - תגובה
ד``ר דגנית סמואל15/02/2013את מוגנת שבוע לאחר ה"פיספוס"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פספוס גלולהאנונימי08/02/2013
אני 6 ימים לפני ההפסקה של ה7 ימים (ביום רביעי גלולה אחרונה), ופספסתי את הגלולה של היום (שישי).
אני אמורה להפגש עם חבר שלי ביום הראשון של ההפסקה (חמישי)...
האם יעילות הגלולות נפגעה, ואני לא מוגנת בתקופת ההפסקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספוס גלולה - תגובה
ד``ר דגנית סמואל09/02/2013את מוגנת בסבירות גבוהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר:
אנונימי09/02/2013כדאי להשתמש באמצעי מניעה נוסף? או שההגנה לא נפגמה עד כדי כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר: - תגובה
ד``ר דגנית סמואל12/02/2013לא נראה שנפגמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמוססות גלולהשירלי07/02/2013
היי, אם ניסיתי לקחת את הגלולה ה6 מגלולות אמילי בלי מים, אבל בניסיון לבלוע את הגלולה היא התמוססה לי בפה ובלעתי ולאחר מכן שתיתי מים, זה נחשב שלקחתי?
אני מוגנת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמוססות גלולה - תגובה
ד``ר דגנית סמואל08/02/2013כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)