מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבחון לופוסחיים27/07/2011
קודם כל אחלה של פורום לשאלות ותשובות וסתם יעוץ כללי.
השאלה שלי די פשוטה איך מאבחנים לופוס ? כלומר האם יש מדד מסוים שניתן לקבוע על פיו ואיזה בדיקות יש לעשות ?
האם מספיק רק כמה תסמינים - עייפות, דיכאון,אמומיות בלחיים, כאבי מרפקים,פריחה אחרי חשיפה לשמש, תסחיף ריאתי ?
איך נגשים עם זה לרופא ? כי אני מניח שלרופא משפחה בסיסי לופוס זה לא הדבר הראשון שהוא חושב עליו (לדוגמא לקח לי כמעט שנה לגלות שיש לי דלקת לבלב רק במקרה שאחד הרופאים החליט לבדוק אמילאז כדרך אגב) אודה מאוד לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיים שלום
ד''ר ג'יזל גודארד27/07/2011מחלת זאבת/לופוס לעיתים קשה לאבחון. קיימים ביטויים רבים למחלה ואף אחד מהם יחודי לזאבת. בדרך כלל זאבת/לופוס מורכב מדלקת במפרקים הקטנים, נשירת שער, כיבים בפה, ותפרחת בפנים בצורת פרפר. במחחלה קשה יותר יכול להופיע פגיעה בכליות או במוח.
בדיקות דם יחודיות הם נוגדנים כנגד הגרעין ונוגדנים כנגד דנ"א.
לעיתים רמת המשלים נמוכה.
רצוי להגיע לראומטולוג לאישור האבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)