מידע רפואי
פורומים
- נוירופסיכיאטריה
- רפואת שיניים לילדים
- איפור וטיפוח
- מילוי קמטים, עיבוי שפתיים, הזרקת בוטוקס
- אורולוגיה, סרטן הערמונית, סרטן האשכים, סרטן שלפוחית השתן
- פסיכולוגיה הוליסטית
- רפואת משפחה
- פילאטיס
- הרטבת לילה
- סרטן ריאות, סרטן ריאה
- רפואה משלימה, רפואה אלטרנטיבית
- ארגונומיה, סביבת עבודה
- גסטרואנטרולוגיה ילדים, מחלות כבד ילדים
- נטורופתיה ותזונה
- טיפולים אסתטיים בלייזר
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
דנה לוי ינקולוביץ
דיאטנית קלינית מוסמכת ובעלת ניסיון רב בטיפול בהפרעות אכילה, השמנת יתר, מבוגרים, מתבגרים והורים לילדים.ד"ר אחיה אמיר
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד.
- אחוזי נכות למחלת בכצ'טאבי31/08/2023
מאובחן עם FMF קשה ועם בכצ'ט ע"י מומחה לראומטולוגיה שמטפל בי במשך שנים, בנוסף לדלקת מפרקים ללא אבחון פברומיאלגיה ויש סיבוכים אחרים
מי קבל אחוזי נכות על בכצ'ט , כמה ולפי איזה סעיף
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - האם מדובר בזאבת ללא תסמינים?ריטה04/02/2018
שלום, עשיתי בדיקות דם מקיפות בעיקר עקב נפילות סוכר לא מוסברות ועייפות כללית. אלה התוצאות. האם זו זאבת? האם יכולה להיות זאבת ללא תסמינים כלל?
התוצאות החריגות anti ds dna 10, ana multiplex positive. לא ברור באיזו שיטה נעשו הבדיקות בקופת חולים מאוחדת.
אודה לדעתכן המלומדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף
ריטה04/02/2018בשנים האחרונות יש לי כאב חד בנגיעה במפרק הקרסול בצד החיצוני. עשיתי את כל הדיקות האפשריות ואין ממצאים. אולי זה גם קשור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובת של בדיקת אולטרסאונדשי24/01/2018
בעקבות חבלה בצלעות
רשום ממצאים אי סדירות בקונטור בקצה קדמי צלע 6
בנה בלבד?
פרט לכך לא הודגם קו שבר אחר
המלצות
קורלציה קלינית
לשקול מעקב הדמייתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לבעיה שלך קשר ללופוס
רוית25/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ת.ד. 3486, באר-שבע, 84133מייק ברלין26/01/2014
שלום רב,
יש לי בני דודים בארה"ב הסובלים מזאבת.
הם פנו אלי בבקשה שאברר האם בישראל קיימים טיפולים חדשים או אפילו ניסויים שאין בארה"ב.
אשמח לקבלת עזרתכם בנדון. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה
מייק ברלין27/01/2014תודה רבה! אכתוב למייל שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטיפול הזה מציל חיים ומלופוס
רחל כ.04/02/2014את הטיפול התחלתי בספטמבר 2013 וכבר אז כתבתי שאני מרגישה שיפור מדהים אחרי זמן קצר.
מרגישה חובה לספר כי סיימתי 4 חודשי טיפול וברוך השם שאני כבר לא צורכת שום תרופה ( קונבציונלית ) שום דבר ממה שהיה מנת חלקי לפני הטיפול ( הצמחי הזה )
ברוך השם ואני לא מגזימה אם אומר כי זה טיפול מציל חיים ומלופוס.
בריאה לחלוטין הולכת ומתפקדת בלי שום כאבים ובלי המגבלות המעיקות האלה.
לרווית היקרה באדם שפרסמה כאן בפורום את הסיפור שלה וכך הגעתי לטיפול אני רוצה בהזדמנות זו לברך אותך מעומק הלב על השיתוף שבלעדיו לא הייתי יודעת שקיים טיפול שכזה בכלל.
ומשהו חשוב לפני שאני מסיימת אני חייבת לומר.
הקשר בן לופוס לבן וירוס אפשטיין בר EBV הוא חד משמעי וזה הסיפור שלנו החולים.
רפואה שלימה לכל החולים באשר הם ושוב תודה לרווית שהביאה את המידע על הטיפול המציל חיים הזה.
רחל כ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחה בשבילך אשמח לכמה הבהרות נוספות
תמר05/02/2014שלום רחל
אני מאד שמחה מה שרשמת וזה נותן לי כח ואמונה.
גם אני התחלתי את הטיפול אצל רמי לפני כשלושה שבועות.
לפני כן אני רוצה לציין משהו חשוב.
לפני שהתחלתי את הטיפול אצל רמי הורידו לי חודשיים לפני כן את המינון
של הפרדניסון וגם של המטוטרקסט וזה הביא מייד לעלייה של ממש בכאבים בפרקים.
ההורדה של המינון של התרופות היתה כורח מציאות משום שסבלתי מאד מתופעות הלוואי שלהן.
כאמור , לפני שלושה שבועות התחלתי את הטיפול הצמחי אצל רמי ואני מקיימת אותו באדיקות ורק בעשרת הימים האחרונים אני מתחילה לקטוף את הפירות שזה
נגיד במספרים כ 80% פחות כאבים בפרקים ואני הולכת דיי חופשי ואני מאושרת מאד חייבת לציין.
עוד משהו שאני חייבת לציין והוא שפסקתי על דעת עצמי את הפרדיניסון ואת המטוטרקסט ( רק על דעת עצמי כדי לראות אם הטיפול של רמי עושה את העבודה )
בנתיים ברוך השם בלי התרופות ורק עם הטיפול של רמי אני מרגישה טוב מאד.
ואני אתמיד 4 חודשים בטיפול.
השאלה שלי, האם גם את לקחת את הסיכון או את ההימור והפסקת את התרופות שלך ?
אני אודה לך מאד את תתייחסי לנקודה הספציפית הזו בתשובה.
ישר כח על הסולידריות והשיתוף.
********************************** המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמועד הפסקת לקיחת התרופות
רחל כ05/02/2014את התרופות הקונבציונליות הפסקתי רק אחרי שממש הרגשתי טוב
והתסמינים נעלמו ( כשכבר לא ביו כאבים בפרקים ) והלכתי טוב כולל רכיבה על אופניים שרק יכולתי לחלום עליה וכבר יכולתי להרשות לעצמי שלא לקחת את התרופות.
אני מודה שהיה לי חשש להפסיק את התרופות ומצד שני לא יכולתי להתעלם מהעובדה שאני מרגישה טוב עם הטיפול הטבעי.
לא התייעצתי עם הרופא העדפתי לקחת החלטה עצמאית וברוך השם שלא קרה כלום.
אני היום בלי שום תרופה ברוך השם ומרגישה מעולה.
מאחלת לך רק טוב .
רחל כ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבל שהרופאים לא יודעים את זה
אורית16/02/2014התחלתי את הטיפול ביום ראשון לפני שבועיים ויש שיפור של ממש במיפרקים
רק חבל שקראתי על הטיפול רק עכשיו כי לאחרונה ממש סבלתי מהפרדינסון.
יום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולכן אנחנו משתפות במידע
רחל כ.28/02/2014כך נוכל לעזור אחד לשני .
זה חשוב שנשתף במיוחד במחלה הזו וכשיש טיפול מדהים בסדר גודל כזה
זו לא רק חובה לספר אלא חובה שמהמעלה הראשונה.
שבת שלום
רחל כ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי חודש וחצי העולם נראה אחרת
אורית14/03/2014אני כבר חודש וחצי בטיפול הצמחי
הגוף אחר ,זה הגוף הטבעי בלי כאבים ובלי תרופות ( סטירואידים )
לא האמנתי שאגיע לרגע הזה שהמיפרקים לא יכאבו לי
רווית היקרה צריך לתת לך פרס נובל על המחווה האינושית שעשית
כשכתבת את סיפור ההחלמה שלך והבאת לנו את המידע על הטיפול.
תבורכי .
חג פורים שמח (-: אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל טיפול עדיף ורק לא סטרואידים
שיר08/12/2015מאד מסכימה עם מה שנרשם כאן.
זה פשוט נורא כשמקבלים תרופות שתופעות הלוואי שלהם גוברות על התועלת
הדלה שלהם.
לא מבינה את ההיגיון ולא מבינה רופא שלא מגלה את תופעות הלוואי לחולה וכשכבר מגלה הוא נוהג למתן אותם.
זה מנסיון מר שלי כחולת לופוס.
אני בהחלט אנסה את הטיפול שהמלצת כאן רווית כבר אין לי מה להפסיד.
ברכות לכולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשת שלום לכולם מרגישה נפלא
רחל כ.13/02/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לקבל את שם הטיפול שעזרל ך?
שלווה23/08/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
ויקטוריה03/05/2014איפה עשית? אצל מי? וכמה עלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים נוספים
ע21/02/2016רוית שלום
אמנם ההודעה שלך היא מעט ישנה ורק עכשיו ראיתי אותו במקרה, אבל אשמח לשמוע פרטים נוספים. מהו בדיוק הטיפול ואיפה ניתן לקבל אותו. וכן האם עד היום זה עובד.
חולת לופוס כבר 15 שנה ומטופלת בסטרואידים ועכשיו גם אימורן לאחר התפרצות קשה בדם אחרי שנים של שקט. כיום הכל תקין אך לוקחת מינונים גדולים.
אשמח לפרטים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת ראומטולוג עם ראש פתוח לעזרה למטופלת שליתמרה ליברמן26/07/2016
שמי תמרה , ואני הומאופתית קלאסית . יש לי מטופלת שהגיעה אלי עקב מיגרנות ונעזרה מאד בטיפול . השאלה שלי היא כזו : יש לה לופוס רדום מזה כמה שנים , אך היא חוששת להתייעץ עם הרופאה שמטפלת בה , היות והרופאה לא תקבל בברכה את עצם בואה להומאופתיה . היא מקבלת פלקווניל על בסיס קבוע . אני מחפשת ראומטולוג עם ראש פתוח אשר יוכל לראות את הבדיקות שלה ולייעץ לה איך לרדת מהתרופה . מי יכול לעוזר לי ולהפנות אותי לרופא עם ראש פתוח אשר אינו נרתע מהמילה הומאופתיה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגיבה
ים31/07/2016תמרה עם כול הכבוד את הומפתית לא רופאה שלמדה המון שנים כחולת לופוס שלא לקחה את הפלקוניל שנים כי שמעתי לעצת הטבעי חטפתי החמרה אז בבקשה תשלבי את שניהם ביחד עם התייעצות כי יש דברים הומפתים שלא מותר ביחד. את יכולה לעזור לה אבל אף ראמטולוג עם תעודות לא יסכים להפסיק למדתי על בשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורטיקריה בלופוסדפנה11/01/2012
שלום רב
אני אובחנתי עם ITP בצבא ולופוס מגיל 26. כיום אני בת 39.
בתחילה המחלה התבטאה בכאבי פרקים, קשיון, חולשה, אובדן שיער ורנו, וכן במעבדה.
כבר כמה שנים שסבלתי מכאבים וגירוד סביב הפרקים לתקופות של 4 ימים.
לפני כשנה בזמן הריון חלה החמרה במצב, וטופלתי בפרדניזון בנוסף לפלקווניל הקבוע.
לאחר הלידה הרופא שלי אבחן כי זוהי דלקת פרקים שגרונית והחל במתן מטותרקסט 15 מ"ג IV.
לאחר חדשיים וחצי שלא היתה הטבה הלכתי לראומטולוגית נוספת לחוו"ד והיא שללה את דלקת הפרקים ואבחנה אורטיקריה. קיבלתי טלפסט 180 מ"ג ליום ואם לא יעזור פעמיים.
הופסק המטותרקסט.
שאלותיי הן:
1. בימים האחרונים יש הטבה במצבי. האם ייתכן שהטלפסט עוזר לאחר מס' ימים?
2. האם ייתכן שהמתוטרקסט החל לעבוד שבוע וחצי אחרי שהופסק והרופא הראשון צדק?
3. האם יש סיכוי שהאורטיקריה תיעלם בסופו של דבר ?
מודה לכל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפנה שלום
ד''ר ג'יזל גודארד12/01/2012תפרחת לא טיפוסי לזאבת כפי שאת מתארת (לא ראיתי) דורשת אבחון ע"י רופא עור מוסמך ואולי אפילו ביופסיה.
מתוטרקסאט הוכח כיעיל לזאבת/לופוס של העור ומפרקים.הייתי מציעה אבחנה סופית לפני חזרה למתוטרקסאט.התגובה המירבית לתרופה זאת היא לאחר 3 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דפנה13/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלופוס ואורטיקריה
דנה26/02/2016גם אני אובחנתי בצבא חולת לופוס. שהמחלה פעילה היא מלווה עם אורטיקריה נוראית, גירודים בלתי נפלאים, באזורי לחץ פריחה ו... טיפלתי בפלקווניל ועוד. מה שהכי עזר לי לאורטיקריה היה סטרואידים .
מאז האבחון ועד היום עברו כבר 23 שנים, היתה הפוגה של מספר שנים ולאחרונה שוב התעוררה.
כרגע ללא טיפול תרופתי. האם יש חידושים בטיפול במחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורטיקריה
שירה26/03/2016לדנה לי היתה אורטיקריה כרונית כ 7 שנים ומה שהציל אותי הם לא הרופאים שיש לנו ונקראים מומחים .
הייתי טיפשה שתבססתי רק עליהם ולא בדקתי באינטרנט.
תכנסי מהגוגל לאתר רמי מור מחלות עור
זה הטיפול הצמחי שהציל אותי מאורטיקריה מייסרת והשיב לי את החיוך כי אחרת זה סיוט.
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם - האם לופוס?ד.11/03/2010
שלום.עקב כאבים בידיים ורגליים שלחו אותי לבדיקות דם.התוצאות הן:
ם הבדיקה תוצאה תוצאה לעומת טווח הנורמה מידע נוסף
ANTINUCLEAR Ab_(ANA) POSITIVE POSITIVE
ANA TITER 1:160 1:160 הערות והסבר
ENA NEGATIVE NEGATIVE
DNA (ds) Ab 2.8 IU/ml
0.0
סמן - ערך תקין
2.8
30.0
ANTI HISTONE NEGATIVE NEGATIVE
ANTI HISTONE
ANTICENTROMERE Ab NEGATIVE U/ml NEGATIVE הערות והסבר
גרף
ANA PATTERN NEGATIVE NEGATIVE
RHEUMATOID FACTOR <10.40 IU/ml <10.40
C-REACTIVE PROTEIN <0.08 mg/dl <0.08
גרף
הערות לבדיקה - C-REACTIVE PROTEIN (CRP)
שקיעת דם 22.
האם זה נראה כמו לופוס? אני יודעת שאי-אפשר לאבחן דרך האתר אבל התור שלי לראומוטולוג הוא רק בעוד חודשיים ומפלס המתח עולה.ושאלה נוספת- האם ANA חיובי מהווה אינדיקציה רק ללופוס או גם למחלות ריאומטיות אחרות
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חזקים בפרקים של יד ימין וברגל
אמנון09/02/2016לראומטולוג שלום,
אני סובל מכאבי פרקים ביד ימין לכל אורך היד במיוחד בפרקים, וברגל ימין במיוחד בשעות הערב. בבדיקות דם היה לי
RHUMATOID FACTOR <10.40 E
האם זה מעיד על משהו כמו דלקת?
בעבר סבלת מדלקת פרקים ,
אני בין 72.
אשמח לקבל התייחסות. במידה ונדרשים פרטים נוספים אוסיף.
אמנון בר צור
הערות והסבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו אינדקציה ללופוס או דלקת מיפרקים
רחל כ.13/02/2016כחולת לופוס המכירה את רזי המחלה על גופי אני מרשה לעצמי לכתוב לך
הערכת מצב אוליי אפחית לך במעט את מפלס המתח.
ANA חיובי מעיד על זיקה אוטואימונית ללופוס או דלקת מפרקים .
גם אני עם בעיה בפרקים ( לופוס מיפרקי ) .
תקראי את השרשור של רווית ( גם שלי ) על התרופה הצמחית מצילת החיים מלופוס
זה נמצא כמה שורות למטה בעמוד זה.
אל תתייאשי גם אם זה לופוס ולפני שאת תתחלי לקבל תרופות קונבציונליות
שוב ממליצה לך לקרא את מה שכתבנו מנסיוננו עם התרופה הצמחית ששינתה לנו את החיים.
מאחלת לך בריאות ורפואה שלימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו אידקציה ללפוס או דלקת מפרקים
רחל כ.13/02/2016כחולת לופוס המכירה את רזי המחלה על גופי אני מרשה לעצמי לכתוב לך
הערכת מצב אוליי אפחית לך במעט את מפלס המתח.
ANA חיובי מעיד על זיקה אוטואימונית ללופוס או דלקת מפרקים .
גם אני עם בעיה בפרקים ( לופוס מיפרקי ) .
תקראי את השרשור של רווית ( גם שלי ) על התרופה הצמחית מצילת החיים מלופוס
זה נמצא כמה שורות למטה בעמוד זה.
אל תתייאשי גם אם זה לופוס ולפני שאת תתחלי לקבל תרופות קונבציונליות
שוב ממליצה לך לקרא את מה שכתבנו מנסיוננו עם התרופה הצמחית ששינתה לנו את החיים.
מאחלת לך בריאות ורפואה שלימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד. שלום
ד''ר ג'יזל גודארד12/03/2010מחלת זאבת-לופוס מורכבת בעלת תסמינים רבים. על מנת לאבחן זאבת-לופוס צריך 4 מתוך 11 ממצאים ביניהם דלקת במיפרקים ו-ANA חיוב.
רמת ANA מעל 1:80 נחשב חיובי ודורש בירור של ראומטולוג.
באישה צעירה - חושדים במקום ראשון בזאבת-לופוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת מה לעשות עם תופעות הלואיאורנה23/06/2015
תופעות הלוואי של התרופות הורגות אותי ולא יודעת כבר מה לחשוב
ואיך להתמודד עם התרופות .
במקום לעסוק בהתמודדות עם הלופוס אני צריכה להשיקיע מאמץ וחיפושים באינטרנט
איך להתמודד עם תופעות הלוואי של התרופות האלה ?
ממה לא מבינה את הרפואה שמתיימרת להיות מתקדמת ומדעית עם תרופות שכאלה.
כל מה שלקחתי מזיק לי יותר מהמחלה.
פרדניסון, אימורן , פלקנוויל .
הכל מזיק לי .
יש עיצה מבעלי נסיון היא תתקל בברכה.
סובלת כבר 10 שנים מהמחלה בעיקר בפרקים.
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבר הרבה שנים בלי לופוס
ליאת24/06/2015שלום אורנה
כבר המון שנים שאני לא נכנסת לפורומים כחולת לופוס שכבר לא חולה.
שמחתי לראות כאן עוד חולי לופוס שהתנסו בטיפול של רמי מור
באתר שלו שם גם רשמתי את התרשמותי מהטיפול.
כאן בפורום אי אפשר להוסיף קישורים ולכן אמליץ לך לכנס דרך גוגל
תכתבי בגוגל : רמי מור מחלות עור
כך זה נקרא בגוגל שם יש את הפרק ללופוס , הטיפול הזה מופלא ברמות שלא יתוארו
במקום גזר דין לכל החיים של תרופות קונבציונליות.
מקווה שתמצאי תועלת ומזור רפואי.
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אורנה25/06/2015קראתי גם את המכתב שלך וזה מעודד.
ממש מדכא לחשוב שתרופות קונבציונליות כאלה מזיקות
מעלה תהיות איזה מן רפואה שקרית אנחנו חיים ?
הרפואה שלי אמרה לי כבר כשאיבחנו את הלופוס " את הולכת לסבול מהתרופות "
אני חושבת לנסות את הטיפול הטבעי .
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הטיפול של רמי מור הומאופטיה?
מיכל25/06/2015לאחרונה פורסמו מאמרים שדי קוטלים את הרפואה ההומאופתית..
לפעמים יש נסיגות(רמיסיות) במצב המחלה גם כשלא נוטלים כלום...?
אולי ההקלה שהרגשת היתה מגיעה כך או כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטיפול של רמי מור
ליאת15/07/2015האמת שאני גם שאלתי בזמנו את השאלה הזו.
אז זה לא הומאופטיה ומה שהוא הסביר לי שזה תגלית רפואית שלו
שכבר מוכרת בעולם ואני אסביר לך.
המדעים שחוקרים את הלופוס משוכנעים כמעט בוודאות שהגורם הראשוני למחלה
הוא וירוס אפשטיין בר ( ebv ) שגורם למחלת הנשיקה.
לרמי מור יש טיפול יחודי למחלת הנשיקה תקראי באתר שלו זה נקרא אקטימור
זה טיפול צמחי.
אני מלווה כרגע חברה טובה עם לופוס בפרקים שלא זוכרת בכלל אם היה לה מחלת הנשיקה והיא מטופלת אצלו ויש לה ירידה בכאבים מקווה שתבריא גם כן.
ממליצה לך בחום ולכל חולה לופוס לנסות את הטיפול הזה במקום לחיות במאסר עולם כל החיים עם תרופות וצרות מהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי פלקונילמיכל23/06/2009
אני לוקחת 8 שנים פלקוניל. כיום במינון של כדור ביום 200 מ"ג. בשנתיים האחרונות התחילו לי התקפי סחרחורת/ חולשה וכן תחושה ברגליים כאילו אני הולכת על עננים. מדובר בתופעה שבאה והולכת ולפי הראומטולוג אינה קשורה למחלת הלופוס.
האם אתם מכירים תופעות לוואי מסוג זה לפלקוניל? האם אין תרופות חלופיות לפלקוניל? הרופא שלי מתעקש שאמשיך בטיפול הרגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר יעקב אבלין23/06/2009מיכל שלום,
פרט אחד שהשמטת הוא מדוע את מקבלת פלקווניל...
תופעות הלוואי שהזכרת עלולות להיות כתוצאה משימוש בפלקווניל (אם כי תיתכנה גם סיבות אחרות.) אם את מקבלת פלקווניל בגלל דלקת מפרקים שגרונתית (Rheumatoid arthritis) אזי יש חלופות רבות וטובות לתרופה זו (מטוטרקסאט וכו'). אך אם את מקבלת אותה בגלל לופוס (SLE) המצב קצת יותר מסובך כיוון שהפסקת התרופה עלולה להוביל להתלקחות המחלה. במקרה זה יש לשקול על פי מכלול הביטויים של המחלה אם יש הצדקה לעבור לטיפול אחר, שעשוי להיות גם כן מלווה תופעות לוואי, או להמשיך לסבול את תופעות הלווואי של פלקווניל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלקווניל וחולשת שרירים
יעל פ24/06/2009אני חולה בלופוס וגם מיאסטניה
אחרי שלוש שנים טיפול בפלקווניל התברר שהתרופה אסורה לחולי מיאסטניה כי היא גורמת לחולשת שרירים מה שקיים במחלה זאת בצורה חריפה.
אחרי חודשיים החלפת התרופה לאימורן X2 ליום יש שיפור במצבי.
מקווה שעזרתי לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסמונת סיוגרן
אנה04/06/2013שלום רב,
אני בת 19 ואני סובלת מתסמונת סיוגרן מזה 7 שנים. כאשר נראים נוגדנים רבים בבדיקות דם ואני סובלת מכאבים בבלוטות הרוק. אבל,אין לי יובש בעינים או בפה. בנוסף,אני אנמית.
שוחררתי מהצבא לאחר חצי שנה של שירות,פרופיל 24 זמני לשנה. מה הסיכוי שיחזירו אותי לצבא לחצי שנה הנותרת אם זו מחלה כרונית?
והשאלה העיקרית,עד כמה כדאי לי לנסות לקחת את תרופת הפלקונוויל? אני חוששת מתופעות הלוואי. עד כמה באמת זה יפחית את הכאבים שיש לי כאשר אני אוכלת,שותה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אנה
אבי08/06/2015היי. קראתי הודעה שלך בפורום בנושא הסיוגרן
אני סובל ממצב דומה ואשמח להחליף מידע בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוס וקשיי נשימהעדי01/05/2014
אני מאובחנת כגבולית/חלשה עם לופוס. מעבדתית הממצאים חיוביים. מבחינת תסמינים קליניים ישנה חולשה וקשיי נשימה שבאים והולכים- דופק מהיר ונשימה כבדה ומהירה שחשים כמו אחרי ריצה .כמו כן, קצת אדמומיות בלחיים לאחר חשיפה לשמש. האם תסמינים אלו מתאימים ללופוס פעיל? אין כאבי מפרקים כלל. רק כאבים בחוליות עמוד השדרה בעת קשיי הנשימה שתוארו. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה בהמשך לשאלתי הקודמת על הריון
עדי01/05/2014זה בהמשך לשאלתי הקודמת על הריון ,תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהיזהר מהשמשששששששש
אנגי12/02/2015להיזהר משמש זה רק מחמיר להיזהר כמו מאשששששששששלמרוח קרם הגנה גם בחורף וללבוש ארוך בקיץ ןתמיד עם כובע ומשקפיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון הפפילומה ולופוסנינה30/08/2014
שלום רב,
אני בת 30 והתחסנתי לפני חודשיים נגד הפפילומה, ומאז התחילו לי כאבי פרקים ודיכאון מאוד חזק. נבדקתי מספר פעמים וכל הבדיקות יצאו תקינות, כולל ANA DNA דלקתיות קרישיות וכו'. הייתי אצל 2 ראומטולוגים ורופא משפחה וכולם אמרו שלא נראה להם שזה לופוס. העניין הוא שהתחילה לי הסמקה מוזרה בפנים גם על האף על הלחיים על הסנטר ועל המצח (די על כל הפנים), שבא והולכת בגלים לא ברור לי למה, היא יכולה להופיע כשחם לי, ולא בהכרח מחשיפה לשמש. וכשהיא חריפה מופיעים גם פצעונים קטנים עם מוגלה כמו אקנה. הלכתי לרופא עור והוא אמר שעל סמך הבדיקות אין ממצאים ללופוס, והפריחה יכולה להיות רוזציה (בגלל שהיא באה והולכת כל הזמן), אבל זה יכול להיות גם לופוס ושצריך מעקב. ראומוטולוג אחד אמר שהפריחה לא נראית לו של לופוס, והשני הפנה אותי לבדיקת ANTI DNA שכאמור יצאה שלילית.
מה שמדאיג אותי הוא סמיכות הזמנים בין הופעת כאבי הפרקים, החיסון וההסמקה. האם יכול להיות קשר? אילו בדיקות עליי לבצע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון לוירוס הפפילומה נזק נוראי
שלווה30/11/2014חבל שעשית לפני שהסתכלת באינטרנט לצערי גם אני לא הסתכלתי ואני משלמת ביוקר בכל מקרה תיזהרי מהשמש וכן זריקה של וירוס הפפילומה גורמת למחלה כנסי לפייסבוק אתר חסון ותזדעזעי על הזריקה של וירוס הפפילומה ותראי שיצאת בזול צריך להזהיר את כולם בהרבה מדינות הפסיקו עם הזריקה מקרה מוות רבים ונכות נוראית ומחרידה וכתבה של איילה חסון ויפעת גליק אנשים שעשו את החיסון המקולל הזה ומה שקרה להם שרק אלוקים יעזור להם נשארו נכים עיוורים תסתכלי ביוטיוב הזריקה לא מועילה רק אחרי 20 שנה יודעים אם כן נבלות במשרד הבריאות עושים עלינו ניסיונות פושעים !!!1 כל מי שאת יכולה תזהרי את כולם ותעשי עוד בדיקות שאם יש משהו שיתפסו את זה בהתחלה מחזיקה לך אצבעות ומתפללת שאין לך כלום אמן שיהיה רק יותר טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מפרקיםאלה05/07/2014
שלום
שמי אלה ואני בת 39 עם שני ילדים.גילו אצלי לופוס בגיל 22. מאז ומתמיד אני זוכרת שסבלתי מכאבי רגלים חזקים וככל שהזמן עובר הכאבים מתגברים .הכאבים הם בכף הרגל , מפרקים , איזור ברכיים , שרירי רגליים ... לעמוד על הרגליים מס דק כמעט ואיני מסוגלת. בגלל הכאבים אני מרבה לשבת הרבה והדבר גורם לבעיות אחרות בשל חוסר תנועתיות. החלשות השרירים , השמנה . איני בכושר כבעבר ואני מרגישה חלשה ורפויה.וממש בכל תנועה של הרגלים יש לי מעין קנאקים.
בלילה אני מתעוררת מהכאבים ובעת מחזור או שפעת קלה הכאב ביצתי נסבל. הראומטולוג המטפל אומר שהכאבים והעייפות קשורים קשר הדוק ללופוס.
ובכל זאת, יש משהו שיכול לעזור?
הייתי מאד רוצה להמשיך לקיים אורח חיים סביר :עבודה , ילדים , בית , ללא כל הסבל הזה...
מודה לך מאד,
שבת שלום,
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - דלקת בסחוס או עצם החזהברברה22/10/2010
לדר' מולד בהמשך לתשובתך מ 20.10 תשובת צלום רנטגן:: צ. אינו true lat
ניראית אי סדירות קונטור קידמי של manubrium of sternum - פוסטטראומתי?
אציין כי לא היתה לי או לא הרגשתי שקבלתי חבלה בעבר.
האם ממצא זה יכול להסביר את העייפות הקשה ואת אובדן הכושר הפיזי שלי?
מודה מאוד על עזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בסחוס או עצם החזה - ד"ר מולד
ד''ר יאיר מולד22/10/2010השינויים המתוארים בעצם החזה אינם קשורין ישירות לעייפות, אך יש לשלול מחלה דלקתית ריאומטית, הגורמת גם לשינויים בעצם החזה וגם לעייפות. האם שקיעת דם ו- CRP תקינים בבדיקות הדם? האם יש כאב גב לילי? פסוריאזיס בעור? שלשול כרוני?
מציע לגשת להמשך ברור אצל ריאומטולוג כדי שישלול מחלה ריאומטית דלקתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלפי תודות עזרת לי מאוד דוקטור
ברברה23/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי סדירות בקונטור צלע שמאל 6
זאב יוסקוביץ28/08/2014האם עקב תאונת דרכים יכול להיות תוצאה של אי סדירות בקונטור צלע 6 שמאל תודה מראש זאב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר אודי ברטלי17/05/2012
שלום לכולם/ן
האם יש מישהו שהתנסה עם ד"ר אודי בר ויכול לשתף בהתרשמויותיו?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלי שלום
ד''ר ג'יזל גודארד20/05/2012מומלץ שחולת זאבת תהיה מטופלת על ידי רופא מומחה בזאבת.
זאת אומרת מישהו שמומחה במחלות פנימיות ומחלות ראומטולוגיות ויש לרופא
רשיון לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה ולופוס
טלי20/05/2012ד"ר גודארד שלום ותודה רבה על המענה.
העניין הוא שלאחרונה אני שומעת ריבוי דעות אודות שינוי אורחי תזונה בלופוס העשויים להוביל לרימיסיה ואף לשמרה. החל ממאקרוביוטיקה ועד לאכילת מזון מן החי בלבד.
ידוע לי כמו כן, כי טרם הוכח מחקרית.
אשמח מאוד לשמוע את דעתך האישית בנושא.
האם ישנם רופאים העוסקים בתזונה המתאימה לחולי לופוס אשר ניתן לפנות אליהם?
בברכה ותודה,
טלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' אודי בר
נועה02/09/2012דר' גודארד שלום
האם לדר' אודי בר אין רישיון לטפל בחולי זאבת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' בר מצוין ועם הרבה נסיון
לימור02/12/2013אני טופלתי אצל דר' אודי בר לפני שנים וגם פגשתי אצלו במרפאה הרבה חולות לופוס שממש כמוני היו מרוצות מאוד מהטיפול שלו.
הם תמיד מחברים שם בין חולים חדשים לוותיקים לתמיכה בתחילת הדרך. אצלי ואצל כל מי שפגשתי שם המחלה נסוגה לגמרי גם בבדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיית מטופלת שלו?
לימור07/12/2013את מדברת כמטופלת שלו? כי אני יודעת בוודאות שהוא רופא וותיק ומוערך ומטפל בהמון חולי זאבת המון שנים. אני יודעת שבאחותי הוא טיפל לפני 10 שנים והכל בסדר איתה גם היום וגם אני הייתי אצלו לפני שנתיים בעקבות מחלה קשה אחרת. הוא מאוד מקצוען והיחיד שבאמת מבין בתזונה ותוספים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך ניתן להקל על לופוס
סיגי02/08/2014הובחנתי אתמול ע"י ראומטולוג כחולה בלופוס על סמך שקיעת דם מוחשת, ANA חיובי, SSA חיובי, אנטיקרדיוליפין גבוה RF גבוה ובעיקר על רקע כאבי מפרקים שפוקדים אותי מדי יום בשלושת החודשים האחרונים.
הוא המליץ לי להתחיל בטיפול בפלנקוויל (משמש גם נגד מלריה) במינון של 400 מ"ג מדי יום ובנוסף בקש שאעשה צלום חזה, אקו לב, מיפוי של בלוטות הרוק כי אני סובלת גם מיובש בפה ואסוף שתן.
שאלותי:
1. האם הנ"ל מספיק בכדי לקבוע שמדובר בלופוס?
2. האם הטיפול התקופתי הנ"ל הוא מה שנהוג לתת או שיש משהו חלופי שיכול לעצור את המחלה בשלבים מוקדמים?
3. הוא אמר לי שההשפעה של התרופה הנ"ל באה לידי ביטוי רק אחרי מספר חודשים. מה ניתן לקחת בינתיים כדי להקל על כאבי המפרקים? לקחתי במשך כשבוע נקסין שהקל אך נאמר לי שהוא עשוי לפגוע בקיבה. אני מטבעי שונאת ומפחדת מתרופות כך שמחפשת המלצה לטיפול נקודתי כאשר הכאב מפריע ובלתי נסבל.
4. האם מבחינה תזונתית יש איזה שאין המלצות לגבי מניעת דלקת?תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקלה והצלה מלופוס
שרונה12/08/2014זה רק הטיפול הצמחי של רמי מור
תחפשי בגוגל רמי מור ( מחלות עור ) יש באתר שלו פרק של לופוס.
זו התקווה שלנו חולי הלופוס .
אני כבר כמה חודשים בטיפול ולא מרגישה כמעט תסמינים בעיקר בפרקים שנעלמו לחלוטין.
זה הטיפול שהציל אותי ואני לפני כן לא האמנתי בכלל ברפואה משלימה.
ממליצה לך ללא דיחוי לפני שאת נכנסת לתוך התרופות הקונבציונליות
שרחוקות מלרפא .
יום נפלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטופלת כבר חודשיים
ענת20/01/2015אני מטופלת כבר חודשיים בטיפול של רמי מור
יש שיפור מוחשי וחלק מהתופעות דעכו עד כדי היעלמות
הכאבים בפרקים זה לא מה שהיה פעם.
הטיפול מעולה אבל צריך לממן אותו כי הוא לא במסגרת קופת חולים.
תקווה אמיתי מקווה שימשיך כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות ראייה עקב שימוש בפלקונילמשה24/05/2014
שלום,
האם יש כאן אנשים שהשתמשו / משתמשים בפלקוניל וכתוצאה נוצרו/יש להם בעיות בראיה?
תודה מראש,
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בראיה עקב פלקיניל
יפעת16/06/2014כן אני התחלתי להשתמש לפני שנה בערך בפלקיניל והעיניים שלי כואבות כול כך הפסקתי כמעט לנהוג בלילה כי אני לא רואה כלום והמכוניות מסנוורות אותי (הריאומטולוגית שלי אומרת לי שאני אסע עם משקפי שמש גם בלילה) הייתי אצל רופא עיניים ובשדה ראיה הראיה שלי 6/6 ואני חסרת אונים אני לא זזה בלי משקפי שמש כהים במיוחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם מטופלת
לינוי25/06/2014אני גם מטופלת בפלקויניל כבר תקופה מכובדת. הראיה שלי נפגמה, עלה לי המספר והחלפתי משקפיים., בנוסף יש לי יובש קבוע בעיניים. בגלל השימוש בכדור זה חשוב מאוד פעם בכמה זמן לעשות בדיקה שהראיה המרחבית שלך לא נפגמת, דבר שיכול מאוד להשפיע על הנהיגה בכביש. אמרי זאת לרופא עיניים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?