סיבה לחשוש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיבה לחשוש
    רן
    28/07/2011

שלום בשבוע שעבר הרגשתי חולשה שלא איפשרה לי לתפקד. עשיתי בדיקות . הראומטולוגית שלי סוברת שיש לי לופוס. אם זה נכון, האם בעקבות בדיקות שמראות שתוך חודש הטרומבוציטים ירדו מ-160 ל-123 , ואאוזנופילים שעלו ל-8.9 האם יש לי ממה לחשוש?
    =========

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סיבה לחשוש

הוספת תגובה

• רן שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    01/08/2011

זאבת/לופוס מתאפיין ע"י דלקת בפרקים, פריחה בעור, עייפות, חולשה, וגם יכול להיות תרומבוציטופניה. זאבת/לופוס -מחלה ממושכת.
    לעיתים יכולים להיות תסמינים אלו ומדובר במחלה וירלית (נגיפית) בלבד.
    על מנת לאבחן זאבת/לופוס צריך משלב של תלונות, ממצאים בבדיקה גופנית, בדיקות דם כלליות ומיחדות.
    ע"פ השילוב של חולשה ותרומבוציטופניה (מספר נמוך של תרומבוציטים) לא ניתן לאבחן לופוס.
    יש מקום לעקוב לאחר מספר תרומבוציטים ולדווח בכל מקרה על דימום ספונטני למשל מהאף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד ממצאים

רן
    01/08/2011

שכחתי לציין . לפני כשנתיים חוויתי אירוע טרואמטי של דלקת פרקים אקוטית במקומות שונים בגוף. הא.נ.א שלי הוא חיובי ברוב הפעמים ובפעם האחרונה הוא עלה לראשונה ל-4.5. כאמור הטרומבוציטים - 123. אאוזנופילים - 8.9. לויקוציטים - 3.8 . וממצאים גופניים הם - חולשה, עייפות וחרדה. סליחה על הטירחה אבל אשאל שוב. אם זה לופוס התופעות האלו יכולות לעבור מעצמם? או שאם התופעות עובורת מעצמם זה אומר שזה לא לופוס. אני חייב לציין שכיום אני לא מטופל בשום תרופה.

בתודה רן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו