אבחנת לופוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחנת לופוס
    אתי
    16/08/2011

שלום רב לפני כשנתיים החלה אצלי תפרחת באיזור הרגליים (בכל הרגליים) כמו רשתות פנימיות לאחר כחצי שנה הלכתי לרופא עור והוא הפנה אותי לביקות דם ששם יצא לי ANA חיובי ו ANTI DS DNA 105 כבר זמן רב שאני חשה בעייפות יוצאת מהכלל כאבי מפרקים חולשות שבאות והולכות. הגדירו אותי כחשש ללופוס אני מקבלת טיפול בפרדניזון ופקווניל התחלתי עם מינון של 30 מ"ג ופקווניל 400 מ"ג לאחר מכן כשלא ראו שיפור העלו לי את הפרדניזון ל 50 מ"ג שזה ממש לא עשה לי טוב ופקווניל 600 מ"ג ואז החלו הבדיקות להשתנות קצת ה ANA עדיין חיובי ו ANTI DS DNA ירד בבדיקה האחרונה לפני כארבעה חודשים ל 55 בזמן הזה ניכנסתי להריון כבר חודש רביעי שותה כעת 5 מ"ג פרדניזון ו 400 מ"ג פקווניל.
    שבוע שעבר התאשפזתי בבית חולים בגלל שהאוזן שלי התנפחה ולאחר שירדה הנפיחות ראו שיש לי שלפוחיות על האוזן ולקחו בדיקות ויצא שזה הרפס זוסטר התוצאה הייתה כפי שאמרו חיובי לאבעבועות רוח.
    יש לציין ששאר הבדיקות היו תקינות בעבר השאלה שלי היא האם זו התלקחות של המחלה? האם לפי כל זה אפשר לומר שזה לופוס? ואגב עשו לי ביופסיה ו DIF מהתפרחת ברגליים בביופסיה יצא שזה ליבידו וסקוליטיס וה DIF יצא חיובי.
    אשמח לקבל תשובה תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבחנת לופוס

הוספת תגובה

• אתי שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    17/08/2011

האבחנה של זאבת או לופוס אצלך מתבססת על תפרחת, ANA חיובי ורמת מוגברת של נוגדנים ל-DNA. יתכן והיו עוד תסמינים- נשירת שער, כיבים בפה, כאבים במפרקים, כאבים בבית החזה. בכל מקרה קבלת טיפול לזאבת/לופוס שכללפרדניזון ופלקווניל מיועד לחולי זאבת/לופוס. חולי זאבת נוטים לפתח זיהומים .בהריון את צריכה להיות במעקב של מרפאהת הריון בסיכון גבוה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו