מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבחנת לופוסאתי16/08/2011
שלום רב לפני כשנתיים החלה אצלי תפרחת באיזור הרגליים (בכל הרגליים) כמו רשתות פנימיות לאחר כחצי שנה הלכתי לרופא עור והוא הפנה אותי לביקות דם ששם יצא לי ANA חיובי ו ANTI DS DNA 105 כבר זמן רב שאני חשה בעייפות יוצאת מהכלל כאבי מפרקים חולשות שבאות והולכות. הגדירו אותי כחשש ללופוס אני מקבלת טיפול בפרדניזון ופקווניל התחלתי עם מינון של 30 מ"ג ופקווניל 400 מ"ג לאחר מכן כשלא ראו שיפור העלו לי את הפרדניזון ל 50 מ"ג שזה ממש לא עשה לי טוב ופקווניל 600 מ"ג ואז החלו הבדיקות להשתנות קצת ה ANA עדיין חיובי ו ANTI DS DNA ירד בבדיקה האחרונה לפני כארבעה חודשים ל 55 בזמן הזה ניכנסתי להריון כבר חודש רביעי שותה כעת 5 מ"ג פרדניזון ו 400 מ"ג פקווניל.
שבוע שעבר התאשפזתי בבית חולים בגלל שהאוזן שלי התנפחה ולאחר שירדה הנפיחות ראו שיש לי שלפוחיות על האוזן ולקחו בדיקות ויצא שזה הרפס זוסטר התוצאה הייתה כפי שאמרו חיובי לאבעבועות רוח.
יש לציין ששאר הבדיקות היו תקינות בעבר השאלה שלי היא האם זו התלקחות של המחלה? האם לפי כל זה אפשר לומר שזה לופוס? ואגב עשו לי ביופסיה ו DIF מהתפרחת ברגליים בביופסיה יצא שזה ליבידו וסקוליטיס וה DIF יצא חיובי.
אשמח לקבל תשובה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתי שלום
ד''ר ג'יזל גודארד17/08/2011האבחנה של זאבת או לופוס אצלך מתבססת על תפרחת, ANA חיובי ורמת מוגברת של נוגדנים ל-DNA. יתכן והיו עוד תסמינים- נשירת שער, כיבים בפה, כאבים במפרקים, כאבים בבית החזה. בכל מקרה קבלת טיפול לזאבת/לופוס שכללפרדניזון ופלקווניל מיועד לחולי זאבת/לופוס. חולי זאבת נוטים לפתח זיהומים .בהריון את צריכה להיות במעקב של מרפאהת הריון בסיכון גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

