RE הסבר על המחלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• RE הסבר על המחלה
    רות
    27/08/2011

שלום.תודה רבה על ההסבר ואני סוף סוף הבנתי איך מערכת החיסון פועלת בחולי לופוס.יש לי רק שאלה.אים אדם שלא חולה בלופוס וחלה בזיהום חידקי ומקבל אנטיביוטיקה האים באותו זמן הוא חשוף יותר לקבל זיהום נוסף חידקי או וויראלי ?האים מערכת החיסון שלו נחלשת ואז הוא יחלה באותו זמן יותר ויכול להדבק בווירוס או חידק נוסף? או שדווקא בזמן שהוא מקבל אנטיביוטיקה באותו זמן הוא יותר מוגן מזיהום נוסף.מקווה שהבהרתי את שאלתי וחשוב לי מאוד לקבל תשובה לכך למרות שהשאלה שלי היא מכוונת לאדם שלא חולה בלופוס תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    RE הסבר על המחלה

הוספת תגובה

• RE הסבר על המחלה -ד"ר מולד

ד''ר יאיר מולד
    27/08/2011

אנטיביוטיקה, שבמקורה היא חמר טבעי שמיוצר ע"י פטריות כמנגנון הגנה בפני זיהום חיידקי, פוגעת במבנה התא או בגרעין של החיידק וכך גורם למות החיידק. תפקיד הטיפול באנטיביוטיקה הוא, להפחית (בכמה סדרי גודל) את המעמסה החיידקית (מספר החיידקים בגוף) שגרמו למחלה ובכך לאפשר, למעשה, למערכת החיסון להתמודד עם מחולל המחלה (החיידק). טיפול מקובל באנטיביוטיקה, כמו במקרה של דלקת ריאות או זיהום בדרכי השתן לא פוגע בכושר ההתמודדות של הגוף בפני חיידקים. הבעיה מתחילה בשימש רחב ובלתי מבוקר בתרופות אנטביטיות, במיוחד באלו החדישות בעלות טווח-פעולה רחב, שלאחר שימוש רחב בהן החיידקים מפתחים מנגנוני עמידות בפני האנטיביוטיקה, כך שהיא למעשה אינה יעילה יותר נגד אותם חיידקים. בנוסף, אנטיביוטיקה מסוימת משפיעה על סוג מסוים של חיידקים ולא על כולם, ואז יתכן מצב בו חיידקים שאינם מושפעים מהאנטיביוטיקה מתרבים על חשבון אלו שהומתו ע"י האנטיביוטיקה, או שמחוללים אחרים כגון פיטריות, מתרבים, ואז יתכן זיהום מישני ע"י מחולל שלא רגיש לאותה אנטיביוטיקה. זה על רגל אחת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו