יש פתרון לתעלומה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש פתרון לתעלומה?
    ליאור
    29/09/2011

ראשית שנה טובה ומתוקה,
    אני חושבת שאני מקרה מאוד מיוחד ומוזר ולא בדיוק יודעת כבר מה לחשוב. לפני 12 שנה בערך אובחנתי כחולת לופוס עם תולנות של פריחות, כאבי פרקים ( ללא נפיחות), נשירת שיער, עייפות, חום נמוך ומעבדה : אנא חיובי, אנטי דנא חיובי, משלים נמוך, שקיעה מוחשת, קרישיות יתר ( ללא ארועים רק מעבדתי) קומבס חיובי אנמיה ועוד כמה דברים שאני לא זוכרת. התחלתי טיפול והמעבדה נשארה חיובית במשך מספר שנים. מאז שנים שאני ממשיכה לסבול כביכול מתסמינים שקשורים ללופוס אך כל בדיקות המעבדה חוזרות שלילילות כולל אנא. אני לא מבינה היה לופוס ונעלם? איך זה שיש תסמינים אך לא רואים כלום פשוט כלום בבדיקות ( חוץ מ CRP מעט גבוה). לכאורה הסבל שלי בכלל לא משתקף מעבדתית והרופאים נורא מבולבלים. לפני שבועיים התגלה אצלי גם יתר לחץ תוך גלגלתי מוגבר שגם הוא לא כל כך מוסבר (כל כך הרבה סיבות ואמרו לי שאחת מהם יכולה להיות לופוס אך שוב בבדיקות מלפני שבוע כל המעבדה שלילית). לציין שאובחנתי על פי מעבדה אמינה במרכז רפואי גדול וכך בעצם מתחילת האיבחון ועד היום זה נעשה במעבדות אמינות
    האם יש הסבר לתופעה? האם זה הגיוני? כל הסיפור הזה נשמע לי הזוי
    תודה על ההתיחסות וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יש פתרון לתעלומה?

הוספת תגובה

• יש פתרון לתעלומה? - תגובה

ד''ר יאיר מולד
    30/09/2011

אכן, על סמך הביטויים המעבדתיים וקליניים שהיו לפני 12 שנים אובחנת כלוקה בלופוס זאבת. איני יודע איזה תרופות קיבלת אז והינך עדין מקבלת, אך ישנם מקרים (נדירים) שהמחלה נסוגה מבחינה קלינית, ואף מעבדתית. ברכותי. על כל מקרה, צריך להימנע מחשיפה לשמש ולהישאר במעקב ריאומטולוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו