האבחון מחלה ע"פ ערכים משתנים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האבחון מחלה ע"פ ערכים משתנים
    לימור
    02/10/2011

שלום רב,
    ראשית תודה רבה על פורום תומך וממצה.
    שאלתי: לאחר שנה של כאבים בכפות רגליי, הראומטולוג שלח אותי לסדרת בדיקות מקיפה. בניהן נשללה לי פסוראזיס ומיפוי העצמות הראו ...יכול להתאים לתהליך דלקתי ארטריטי בכף רגל ימין.
    בדיקות הדם שביצעתי מאז 3 פעמים במהלך 3 חודשים אחרונים הראו:
    סדרת בדיקות יוני 2011:
    CRP-1.1
    ANA-1.1
    ESR-34
    סדרת בדיקות יולי 2011:
    CRP-1.1
    ANA-1
    חיובי אנטי DNA
    ESR-20
    סדרת בדיקות ספטמבר 2011:
    ESR-24
    אנטיDNA-גבולי
    ANA-1.4

CK, C3,C4 הערכים יצאו תקינים.
    הרופא אמר לי שהיות ויש לי רק 3 סימנים של "לופוס" הוא חושב שזהו מעיין לופוס.
    מדוע לא דלקת פרקים? האם היות ערכים אנטי DNA חיובי ולאחר חודש גבולי מראה על המצאות המחלה בכ"ז?

בחודש יוני השנה טרם ביצעתי בדיקות דם אובחנתי כחולת פיברומיאליה וקיבלתי ליריקה.
    עכשיו הרופא הורה לי לקחת פלקווניל 2*200 ביום ו-15 מ"ג פרדיזון.
    מאז שהתחלתי עם הליריקה אני עייפה מאוד וחלקה ברמות חזקות .
    אציין שלמעלה משנה אני סובלת מכאבים בכפות רגליי בעיקר משינוי מצב שכיבה לעמידה וכאבי דקירה חזקים הבאים והולכים בשתי הבירכיים.

האם יש בדיקות נוספות לאשש את המלחה לפני תחילתי לקחת כ"כ תרופות נוספות.?
    והאם נכון שהטיפול בלופוס/ דלקת פרקים הינו חשוב יותר על מנת לא למנוע נזק עתידי מאשר הטיפול בליריקה שהינו בבסיסז משכך כאבים?
    אני חושבת להפסיק עם הליריקה לעת עתה עד לסיום הטיפול השני..
    אודה לעזרתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לימור שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    06/10/2011

לעיתים קשה לאבחן זאבת/לופוס כי לא כל הסימנים מופיעים יחד. על מנת לאבחן בוודאות, חלק מהראומטולוגים מסתמכים על מדדים של האיגוד האמריקני לראומטולוגיה. על פי המדדים האלו- עדיין אין זאבת/לופוס אך קיים חשד סביר לכך.
    ANA חיובי יחד עם רמה גבוהה של נוגדנים ל-DNA הם מדדים שמוצאים בזאבת. כאשר יש בכל זאת חשד- ניתן לבקש בדיקת DNA בשיטת CRITHIDEA ולא שיטה ELISA. אם הבדיקה חיובית בשיטה הראשונה- הסבירות לזאבת עולה. יחד עם זה, חלק מהראומטולוגים מתחילים טיפול בפלקווניל כאשר יש 3 מדדים בלבד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו