בוקר אור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בוקר אור
    רונית
    29/10/2011

בת 31 ברגע sle+ תת פעילות של בלוטת התריס+פסוראיזיס + ודלקת בראש המנידיבולה tmj הומלץ לי לעבור שטיפה במפרק הלסת אך הראמוטולוג אמר שלא כדאי אז ויתרתי על כך במפרק ובקרקפת מטופלת אך ורק באלקטרוקסין+ פלקווניל+ וטיפות דיפרוסאליק (סטוריאידים לקרקפת ומשחה נוספת למפרק) אני סובלת מכאבי במפרקים בפלג גוף העליון כבר שלוש שנים מחיי לצערי ,אך מכיוון שאי אופטימית ומלאת שמחת חיים אז כבר השלמתי עם כל "הגזרות" וחיה טוב..
    בביטוח לאומי הוכרתיי כנכה 75% לשנתיים בלבד עד שהתחלתי לעבוד והופסקה לי הקצבה
    וכעת יש לי 50 % אחוז אי כושר ..
    הלופוס מתבטא אצלי בפריחות חוזרות ונשנות, כאבי פרקים ונוגדים חיוביים a.n.aו
    anti d.n.a כבר שנתיים שלילי , שאר הנוגדנים בסדר המשלימים תקינים ללא apla
    ותפקודי קרישה תקינים.

שאלתי אולי קצת "דיבלית" ואולי לא אך מאוד חשובה לי ההגדרה מבחינה רפואית
    האם אני נקראית חולה??? או בריאה??? מאוד חשובה לי הגדרה מבחינה שלכם .

יש לציין שבתקופות טובות האמנם הן מעטות אני רצה למרחקים עושה ספיניניג במכון כושר עם כל הסבל והכאבים כי מטבעי אני טיפוס לוחמני .... אשמח לקבל את תשובתכם???

תודה ויום טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בוקר אור

הוספת תגובה

• בוקר אור - תשובה

ד''ר יאיר מולד
    29/10/2011

בקר טוב. אני תמהה אם אכן את לוקה בזאבת (לא ציינת ביטויים מאד אופייניים ללופוס והבדיקות כעת שליליות). יתכן ומחלתך היא דלקת מפרקים מישנית לפסוריאזיס. צריך לפנות לריאומטולוג שלך כדי שיבדוק אם כעת יש עדות לדלקת פעילה במפרקים, ואם כן- קיימות תרופות לטיפול לארטריטיס פסוריאטית, שאינן בשימוש בלופוס (פלקווניל לא מקובלת בטיפול בארטריטיס פסוריאטית). לגבי אחוזי נכות, ביטוח לאומי נותן אחוזים לפי דרגת הנכות וההפרעה התיפקודית ולא על סמך קיום מחלה זו או אחרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

רונית
    30/10/2011

הרופא טוען שכעת המחלה לא פעילה , אך לפני כשלוש שנים הובחנתי כחולת sle שהיו מס מדדים המעידים על המחלה כגון פריחות תפיחות ונוגדנים כאבי פרקים וכעבור שנה הובחנתי כחולת פסוריאיזיס ..

שאלתי אם לאור הפירוט הרפואי שציינתי האם אני נקראית אדם בריא ?או חולה?
    ושוב אני מתנצלת אם שאלתי "דבילית" אך ההגדרות חשובות לי מאוד..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

ד''ר יאיר מולד
    30/10/2011

עליך לפנות לראומטולוג המטפל בך, המכיר את תולדות מחלתך והבדיקות שלך, שיסכם את הממצאים כעת ובהתאם לכך את אבחנתו. לא ניתן לענות על שאלתך במסגרת זו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו