חשש ללופוס דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשש ללופוס דחוף
    שקדנית
    03/11/2011

לד"ר שלום רב,

אני בת 62. אובחנתי במחלת ליכן סקלרוזיס שהיא מחלת עור אוטואימונית. לפני כיומיים בצעתי על פי בקשתי בדיקת דם לממדי דלקת :

ישנן מס' תוצאות חריגות שמדאיגות אותי ביותר . הרופא שלי כרגע בחופשה ואני מאוד מודאגת עד שאגיע איליו לשיחה.

בדיקת: ESR 38 שקיעת דם
    בדיקת CRP 0.9
    בדיקת Antinuclear Ab Adults - 1.5
    האם על פי תוצאות חריגות אלה אני חולה בלופוס בנוסף לליכן סקלרוזיס ? מה זה אומר? מה עליי לעשות בהמשך?

אני מודאגת וחוששת מאוד. מבקשת תשובה דחופה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשש ללופוס דחוף

הוספת תגובה

• חשש ללופוס דחוף - תגובה

ד''ר יאיר מולד
    03/11/2011

על פי הנתונים ששלחת, אין לך לופוס. לופוס היא מחלה רב-מערכתית עם ביטויים קליניים ספציפיים, שמחלת העור שלך אינה חלק מהם, ובדיקות דם מיוחדות. אמנם ANA קיים בכל חולי לופוס, אך בדיקה זו כשלעצמה אינה מצביעה על לופוס ויתען וחיובית בחולים של מחלת העורבה לקית. אין שום דחיפות או מקום לדאגה בגלל ANA חיובי. תתייעצי עם רופא הער שלך לגבי ממצא זה והקשר האפשרי למחלת העור שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובה מהירה.

שקדנית
    03/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו