לופוס ושאיבת שומן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לופוס ושאיבת שומן
    אפרת
    10/12/2011

שלום, בת 54 ואובחנתי כחולת לופוס לפני כ-23 שנים. התבטא בעיקר בעור ובכאבי פרקים ובאופן פחות ספציפי נטייה להדבק בקלות בוירוסים שונים. מזה 7 שנים כמעט ללא תופעות וללא תרופות (בעבר לקחתי פלקווניל). מעוניינת לבצע שאיבת שומן באיזור הבטן בשיטה של המסה או ניתוח רגיל. האם יש מניעה להליך כזה בשל היותי חולת לופוס?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לופוס ושאיבת שומן

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר יאיר מולד
    10/12/2011

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_ניתוחים_פלסטיים_ניתוחי_אף_כירורגיה_פלסטית' id=link]ניתוחים פלסטיים, ניתוחי אף, כירורגיה פלסטית[/a].

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ובכול זאת

אפרת
    10/12/2011

נענתי בעבר ממי שמבצע שאיבות שהיות ואני חולת לופוס לא ניתן לבצע זאת. אני לא מבינה את הקשר בין הדברים ולדעתי מדובר בחשש לא הגיוני ולכן חשוב לי להתייעץ דווקא עם רופאים שעסוקם העקרי הוא מחלות כמו זאבת.
    הרי לא מדובר כאן בהחדרה של חומר לגוף...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לופוס ושאיבת שומן - תגובה

ד''ר יאיר מולד
    12/12/2011

עליך לשאול את הפלסטיקאי לגבי היתרונות והסיכונים בביצוע פעולה כירורגית זו.
    מהנתונים שמסרת בשאלתך, לא ברור לי מה היו הביטויים של הזאבת אצלך והאם קיימים נוגדני APLA אצלך. ככלל, אין מניעה לחולי לופוס לעבור ניתוח כשלהו, ובמידה וקיימים אצלך נוגדני APLA יש לתת טיפול מניעתי בקלקסן לאחר הניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו