מידע רפואי
פורומים
- סקס ונוער
- הסרת נגעים וגידולים, השתלת עור
- ארגונומיה, סביבת עבודה
- אנדוקרינולוגיה ילדים
- הסרת שיער ואפילציה
- אפילפסיה - תמיכה
- בחירת שם לתינוק, שמות לתינוקות, נומרולוגיה
- ניתוחי ראש צוואר, גידולי ראש
- מיאסטניה גרביס
- כושר גופני לילדים, כושר גופני לנוער
- דלקות והפרשות באברי המין - גברים ונשים
- פסיכיאטריה
- פונדקאות
- סיעוד
- כירופרקטיקה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אסנת רזיאל
טיפול רב תחומי בהשמנה כירורגית בכירה, מומחית לטיפול תרופתי להרזיה וטיפול רב תחומי בהשמנה והמנהלת הרפואית של אסיא בריאטריק - מרכז לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החיילד"ר ניצן שלזינגר
השתלות שיניים ואסתטיקה,ICOI, ובעל תואר Diplomate מטעמה. בעל מרפאה פרטית בראש העין שמרכז עיסוקה שיקום הפה, ALL ON 4 . בוגר הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.
- אורטיקריה בלופוסדפנה11/01/2012
שלום רב
אני אובחנתי עם ITP בצבא ולופוס מגיל 26. כיום אני בת 39.
בתחילה המחלה התבטאה בכאבי פרקים, קשיון, חולשה, אובדן שיער ורנו, וכן במעבדה.
כבר כמה שנים שסבלתי מכאבים וגירוד סביב הפרקים לתקופות של 4 ימים.
לפני כשנה בזמן הריון חלה החמרה במצב, וטופלתי בפרדניזון בנוסף לפלקווניל הקבוע.
לאחר הלידה הרופא שלי אבחן כי זוהי דלקת פרקים שגרונית והחל במתן מטותרקסט 15 מ"ג IV.
לאחר חדשיים וחצי שלא היתה הטבה הלכתי לראומטולוגית נוספת לחוו"ד והיא שללה את דלקת הפרקים ואבחנה אורטיקריה. קיבלתי טלפסט 180 מ"ג ליום ואם לא יעזור פעמיים.
הופסק המטותרקסט.
שאלותיי הן:
1. בימים האחרונים יש הטבה במצבי. האם ייתכן שהטלפסט עוזר לאחר מס' ימים?
2. האם ייתכן שהמתוטרקסט החל לעבוד שבוע וחצי אחרי שהופסק והרופא הראשון צדק?
3. האם יש סיכוי שהאורטיקריה תיעלם בסופו של דבר ?
מודה לכל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפנה שלום
ד''ר ג'יזל גודארד12/01/2012תפרחת לא טיפוסי לזאבת כפי שאת מתארת (לא ראיתי) דורשת אבחון ע"י רופא עור מוסמך ואולי אפילו ביופסיה.
מתוטרקסאט הוכח כיעיל לזאבת/לופוס של העור ומפרקים.הייתי מציעה אבחנה סופית לפני חזרה למתוטרקסאט.התגובה המירבית לתרופה זאת היא לאחר 3 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דפנה13/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלופוס ואורטיקריה
דנה26/02/2016גם אני אובחנתי בצבא חולת לופוס. שהמחלה פעילה היא מלווה עם אורטיקריה נוראית, גירודים בלתי נפלאים, באזורי לחץ פריחה ו... טיפלתי בפלקווניל ועוד. מה שהכי עזר לי לאורטיקריה היה סטרואידים .
מאז האבחון ועד היום עברו כבר 23 שנים, היתה הפוגה של מספר שנים ולאחרונה שוב התעוררה.
כרגע ללא טיפול תרופתי. האם יש חידושים בטיפול במחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורטיקריה
שירה26/03/2016לדנה לי היתה אורטיקריה כרונית כ 7 שנים ומה שהציל אותי הם לא הרופאים שיש לנו ונקראים מומחים .
הייתי טיפשה שתבססתי רק עליהם ולא בדקתי באינטרנט.
תכנסי מהגוגל לאתר רמי מור מחלות עור
זה הטיפול הצמחי שהציל אותי מאורטיקריה מייסרת והשיב לי את החיוך כי אחרת זה סיוט.
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?