נכנסתי להריון וצריכה עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נכנסתי להריון וצריכה עזרה
    מינה
    21/03/2012

יש לי לופוס כ5 שנים. אני לוקחת פלקווניל. אני יודעת שאסור לקחת תרופה כשנמצאים בהריון. יש לי טור לראומטולוג בעוד שבועיים,מה אני עושה עכשיו? האם אפשר לקחת בכל זאת תרופה או לא? כי אם אני לא לוקחת שבועיים שלושה המצב רוח שלי יורד אין לי כוח,כל הפרקים כואבים ואני מתחילה לא לישון וללכת בקושי.האם נותנים משהו במקום פלקווניל בהריון?תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מינה שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    21/03/2012

אפשר לקחת פלקווניל בהריון. כמו כן גם סטרואידים ואימוראן.
    כל הריון בחולת זאבת נחשב לסיכון גבוה ורצוי להיות במעקב במרפאה להריון בסיכון גבוה יחד עם מעקב אצל הראומטולוג המטפל.
    ניתן להמשיך בטיפול בפלקווניל גם בהנקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מינה
    21/03/2012

אבל כתוב בהרבה מקומות שאסור לקחת פלקווניל כי זה פוגע בעובר..האם בכל זאת יש סכנה כלשהי מהתרופה?תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד''ר יאיר מולד
    25/03/2012

היות ולופוס נוטה להחמיר בעת הריון ופלקווניל הוכחה במחקרים רבים כתרופה יעילה מאד בהפחתת פעילות הזאבת, הרי ההמלצה היום היא לטפל בהריון בפלקווניל. התרופה בטוחה בהריון וכאמור היתרונות שלה במקרה של לופוס גדולים. למען הסר ספק מליבך, מציע שתתייעצי עם המרכז לטרטולוגיה במשרד הבריאות לגבי בטיחות פלקווניל בהריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו