חוות דעת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוות דעת
    מיכל
    27/03/2012

שלום, אני בת 18 וכמספר חודשים מופיעים לי סימני רשת על ירך ימין, ממש רשת של נימים\ורידים\עורקים.. אין לי מושג במה מדובר, הרשת בצבא חום אדמדם .. ובשבועיים האחרונים זה מופיע באופן מועט גם בשוק של רגל ימין. ניגשתי לרופאת המשפחה, היא לא זהיתה במה מדובר. ושלחה אותי לבדיקות דם וקרישה אשר יצאו תקינות. לאחר מכן נשלחתי לכירורג וגם הוא התפלא מהמראות והציע שתי אבחנות אפשריות : LUPUS ו- LEVITO RETICULARIS ושלח אותי להמשך בדיקות במחלקות הפנימיות בבית החולים.
    שאלתי היא האם ייתכן ומדובר בלופוס? כשקראתי על זה באינטרנט לא ראיתי שהתופעה הזו שייכת ללופוס.
    אודה לתשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוות דעת

הוספת תגובה

• תיקון

מיכל
    28/03/2012

הרשת בצבע**

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יהלי שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    28/03/2012

מחלת זאבת/לופוס מתאפיינת בתפרחת בעור- וקיימים כמה סוגים.
    השכיח ביותר - תפרחת בפנים עם מעורבות בלחיים וגשר - לכן זה נקרא תפרחת פרפר.
    מה שאת מתארת- תפרחת בצורת רשת או LIVEDO RETICULARIS מופיע במחת ווסקוליטיס (דלקת בכלי דם עורקים) או בתסמונת נוגדי פוספוליפידים- APS.
    התסמונת מתאפיינת באירועים חוזרים של קרישי דם בעורקים או ורידים ו/או הפלות חוזרות.
    התסמונת מופיעה ב 40% מחולות זאבת/לופוס.
    נא לפנות לראומטולוג להמשך בירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו