מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זוגיות ולופוסעוז15/04/2012
שלום רב,
אני כותב זאת בקושי רב.
אני בן 27, ויש לי אהבה גדולה בחיים (יותר נכון הייתה לי עד לפני מס' ימים), אשר חולה במחלת הלופוס.
המחלה התפרצה לפני כמה שנים וכיום היא מאוזנת. בהתפרצותה בגיל העשרה המוקדם - 13-14, הדבר לווה בחום ודלקת במפרק כף היד. כיום (היא בת 23) אין משהו חריג, עם זאת אסור לה להיחשף לשמש ולהיות נטולה תחת לחץ.
בנוסף, בעבר היא חלתה באנמיה חמורה (המוגלובין שלה צנח ל-5), והיא קיבלה מנות ברזל פעמיים (10 פעם אחת, ו-2 בפעם השניה).
כמו כן, היא סובלת מבעיית חלבון בדם, הגוף לא מצליח לפרק את החלבון ולכן היא לא אוכלת בשר.
אני מאד אוהב אותה, מרגיש קרוע וכבר מספר ימים לא מצליח לתפקד, יש לי המון מחשבות ושאלות בראש, החמור מכל - אני לא יכול אפילו לדבר איתה על הדילמות כי זה נושא כואב כ"כ ונראה לי לא הוגן שאני מתנה אהבה במצב רפואי, אבל לאור העובדה שאמא שלי בעצמה חולת סרטן, קשה למשפחה שלי וגם לי למען האמת, להתמודד עם מצב רפואי שעלול ליצור בעיות קשות בעתיד.
השאלות שעולות לי:
1. מה מידת הסיכון בכניסה להיריון? (לדבריה יש לה את רמת החומרה הקלה ביותר)
2. האם נושא הנדסה גנטית והפריה, הוא נושא שעלול ליצור בעיות, יש לי חשש כבד כי הטיפול ההורמונלי יזניק את המחלה שכאמור רדומה.
3. האם באמת המחלה רדומה? כאשר היא הייתה בשמש יצאה לה מן תפרחת קטנה בלחי, ויש לה בעיה עם חום מלאכותי (לא מסוגלת להיות ליד גוף מלאכותי מחמם), לא ברור אם זה נובע ממחלת הלופוס או משהו אחר.
4. מה המשמעות שאסור לה להיות נתונה תחת לחץ? כל החיים הרי מלאים בלחצים, בעתיד עם ילדים, משכנתא וכד', החיים יהיהו מלחיצים הרבה יותר, עד כמה הדבר עלול ויכול להשפיע עליה?
אני לא יכול לתאר עד כמה אני קרוע פה, הכאב שבחיים בלעדיה הוא נורא. מצד שני קיימים חששות מהעתיד שלא מרפים.
וכמובן שאני לא מדבר על השיקול המשפחתי כאשר ההורים אומנם נותנים לי את חופש הבחירה, אך ממליצים בתוקף לא להכנס לחיים מלאי קשיים, כמו גם השיקול המצפוני/הומני, יש משהו שקשה לי לחיות איתו - פרידה ממישהי עקב מצב בריאותי, הדבר כ"כ לא הוגן.
ברור לי שחו"ד בפורום שכזה לא תפתור לי את השאלות, אך אולי תשפוך קצת אור.
אני פשוט מרגיש שאני מאבד את זה, וכאב הלב שאני סוחב כל יום הופך לבלתי נסבל, מונע ממני לתפקד ממש, זאת במיוחד כאשר דיברנו על חתונה ועתיד משותף.
אנא מכם, אשמח לקבל כל מידע שיוכל לעזוראפילו במעט.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוז שלום
ד''ר ג'יזל גודארד15/04/2012מחלת לופוס/זאבת היא מחלה כרונית -ממושכת. מטרת הטיפול היא לשמור את המטופל בהפוגה וללא סימנים של מחלה. דבר זה קל יחסית ככל שהמחלה קלה יותר.
הטיפול במחלה קלה כולל פלקווניל- תרופה שהיא יעילה ומותר לקחת בהריון ובהנקה.
כל חולת לופוס צריכה להיות בהפוגה בזמן כניסה להריון ולהיות במעקב במרפאה להריון בסיכון גבוה. בדרך כלל אין בעיה להיכנס להריון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
עוז15/04/2012ראשית, תודה על התגובה המהירה, יש לי מס' שאלות נוספות המטרידות.
האם יש קשר ישיר בין המחלה לבין אנמיה ובעיית חלבון?
כניסה להיריון זה משהו אחד, אך האם כל נושא ההפריה לחולות לופוס, לא עלול להיות בעייתי מדי? יש לי חשש שהטיפול ההורמונלי ייצור בעיות ויעורר את המחלה.
והאם ככל שהזמן עובר, בהכרח הדבר מעיד כי המצב יתדרדר (אפילו קלות), או שיכול להיות למצב שגם עד גיל מאוחר המצב יישאר כמו שהוא, חרף השנים העוברות.
אני מתנצל על השאלות הרבות, פשוט מדובר בהחלטה שיכולה להשפיע על כל העתיד שלי ואני באמת מנסה להבין לתוך מה אני נכנס, לדעת שאוכל להיות שם כל כולי, לשם זה חשוב לי לדעת מה עומד בפני, הכל מהכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוז שלום
ד''ר ג'יזל גודארד16/04/2012אנמיה ובעית חלבון יכולים להיות חלק מהמחלה.
הפריה בחולי זאבת בעייתית אך אפשרי. קיימים דרכים היום שאינן מצריכות שילוב עם מינון גבוה של הורמונים.
לא ניתן לנבא איך יראה המחלה בהמשך.מחלקה קלה יכולה להשאיר קלה לכל החיים או יכולים לפתח גם מחלה קשה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוז שלום - אכן דילמה קשה
דפנה27/04/2014אני חולת לופוס בת 41 נשואה כמעט 13 שנה.
כיום יש לי 3 ילדים, שניים מהם מטיפולי פוריות במשך 8 שנים
הקשיים בפוריות לא היו קשורים ללופוס אך אין ספק שההורמונים לא תורמים להרגשה
מה שחשוב לי לאמר לך זה שבשנים האלו היו תקופות טובות והיו תקופות קשות. בעלי תמך ועזר ולפעמים זה בהחלט לא היה פשוט הסיבה היחידה שהוא עשה את זה היתה בגלל שהוא אוהב אותי. אם יש לך ספק אל תיכנס לנישואים שבהם אתה לא מקבל את אשתך עד הסוף. זה יהיה קשה עכשיו אבל פחות קשה לעומת ההחלטה לנטוש אותה בעוד כמה שנים עם ילדים. תחשוב על זה שלכל אשה יש קשיים ואתגרים כמו שגם אתה מביא אתך מטען. מצד שני קשה למצוא בן זוג שאוהבים וחושבים על עתיד משותף איתו.
אני מאחלת לך כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
עוז27/04/2014הי דפנה,
ממש מודה על התגובה (למרות פרק הזמן שעבר).
בחרתי להמשיך הלאה, בצער רב, והייתה תקופה מאד קשה להתמודדות, אף פעם לא קל להתמודד עם שברון לב, בטח כשאתה שובר לעצמך.
מקווה שלקחתי את ההחלטה הנכונה, כנראה שזה מסוג הדברים שלעולם לא אדע.
מאחל לך בריאות ואריכות ימים, את גיבורה אמיתית בעיני ואני מעריך את היכולת שלך להגיב בכזו צורה אובייקטיבית ונטולת ביקורת, לא מובן מאליו.
אשמח מפעם לפעם לשמוע איך את מרגישה, פיתחתי רגישות גדולה למחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)