טיפולי פוריות ולופוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפולי פוריות ולופוס
    ללוש76
    02/05/2012

שלום אני חולת לופוס כבר 11 שנה אך ההתפרצות האחרונה היתה לפני 7 שנים. אני מטופלת קבוע ב5מג פרדיזון ו200מג פלקוואניל. לאחר הריון טבעי לפני 4 שנים עברתי עוד 2 הפלות ומאז לא מצליחה להרות. כיום מטופלת ב מחלקת IVF אך ללא הורמונים ועל מחזור טבעי עקב חשש שלהם ללופוס. מכיוון שאני מאוזנת השאלה שלי האם לקיחת הורמונים ממש יכול לגרום לנזק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפולי פוריות ולופוס

הוספת תגובה

• ללוש76 שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    03/05/2012

האם את סובלת מתסמונת נוגדי פוספוליפידים- המופיע ב 40% מחולי זאבת ומתבטא בהפלות חוזרות. יש לבדוק נוגדנים לקרדיוליפין, B2GPI, ו- LAC.
    אם כן, יש לטפל בתסמונת קודם.
    אם לא, קיימים פרוטוקולים שונים ל-IVF בחולות זאבת. לא רצוי העמסת הורמונים שיכולים לגרום להתלקחות המחלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ללוש76
    03/05/2012

תודה על התגובה המהירה. בדקו לי את העיניין הזה לאחר ההפלה השניה אך יצא שלילי לכן לא ידוע עדיין מדוע ההפלות. לגבי IVF תודה אני ימשיך לנסות על מחזור טבעי בתיקווה ויצליח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו