מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשד לזאבתמיכל15/06/2012
לפני 6 שנים חליתי בסכרת נעורים לפני 4 שנים נוספה מיאסטניה גרביס והשימוט כמו כן לפני 4 שנים במסגרת הבדיקות המרובות עשיתי גם בדיקת לגלוי נוגדני ANA והיא יצא חיובית.
בשנה וחצי האחרונות התחילו הרבה תסמינים שלא כל כך ידוע לפרש אותם כמו ריבוי כדוריות דם אדומות ולבנות בשתן , אנמיה, נשירת שער שבזמן האחרון קמת נעצרה.
ב3 שבועות האחרונים התחילה לי פריחה כמו כויות בצוואר ופריחה בידים מכיוון שלא שינית כלום ואף פעם לא הייתי אלרגית לכלום חשבתי שזו אינה אלרגיה רק משזה לא עבר ניגשתי לרופא אחד שנתן לי משחה וכדורים הגד אלרגיה רק שהדבר לא עזר רופא שני אחרי שבוע במוקד שהסתכל על הכל במכלול טען שזו כנראה מחלה אוטאימנות חדשה גם בגלל החום שהופיע ב3 שבועות האחרונים אומנם לא גבוהה 37.5-37.8 רק שבתור אחת שנוטלת סטרואידים באופן קבוע לא אמור להיות חום בכלל.
הופניתי אליך [ד"ר מורד] לאיבחון האים צדקו באבחנה של לופוס? רק שהתור שקיבלתי הוא לחודש ספטמבר מכיוון שאני מרגישה מאד לא טוב ולכל פסיעה כואבת במיוחד אחרי קימה מכסא רצייתי לדעת האם לדעתך יש להמשיך לבדוק את הענין.
תודה ושבת שלום
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה קטנה
מיכל15/06/2012בשמן האחרון אחרי כל יצאיה בשעות היום אני חוזרת כשיש ממש הרגשת כויות בצוואר ובידים.
יכול להיות שזה שייך?
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מיכל15/06/2012האם נטילת סטרואידים לתקופה ארוכה יכולה להעלים נוגדנים ולכן התשובה לא תהיה "אימתית".
שאלתי זאת בעקבות בדיקת דם שנעשתה לפני 4 שנים לנוגדנים לבלוטת התריס אז התשובה יצאה 495 כשהערכים צריכים להיות בין 1-35 לפני כמה חודשים כשהבדיקה נעשתה שוב התשובה ירדה פלאים רק שהרופאה לא התרגשה מזה מכיוון שלטענתה לאור השימוש בסטרואידים ברמה גבוהה עד 90מ"ג ליום במשך 3 שנים משנה את התשובות.
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד''ר יאיר מולד16/06/2012לפי התסמינים שאת מתארת, כולל נשירת שיער ותפרחת באזורים חשופים לשמש, יש לשלול התחלת לופוס. אמנם ANA נמצא חיובי גם בחולי השימוטו, אך כאמור ממליץ לברר האפשרות של התחלת זאבת. יש להשלים בדיקות דם סרולוגיות בכוון זה כולל נוגדנים נגד DNA, Sm, Ro, La, RNP, cardiolipin, beta2 glycoprotein. Lupus anticoagulant, C3 C4
בינתיים, הימנעי מחשיפה ישירה לשמש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה התשובה
מיכל17/06/2012אבל מה עושים אם כל יציאה החוצה מלווה בסבל של שעות אחרכ של גירוד ואי נוחות והידים והרגלים כואבים בצורה נוראה מציקה במיוחד אחרי ישיבה זה נהיה מאד לא נעים.
והתור לראומטולוגים [בכל דרך] הכי קרוב הוא חודשים?
יש משהו שניתן לעשות על מנת להפחית ואפילו במקצת את הסבל?
שוב תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)