תוצאה לא מובנת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאה לא מובנת
    שיר
    31/07/2012

שלום
    אני בת 34 עם לופוס ברקע 13 שנה וקרישיות יתר מעבדתית בלבד. בשנים האחרונות מדדי הלופוס תמיד היו שלילים כולל ANA וזאת למרות שפעמים רבות לא חשתי בטוב.
    לאחרונה חשה מאוד לא בטוב- עייפות קשה, הפרקים כואבים ( אף פעם לא הייתה נפיחות או אודם) וקצת חמים בחלקם, חום נמוך, הרגשת חולי, התקפי גירוד בכל חלקי הגוף וכו. עשיתי בדיקות גם בבמרפאה וגם בקופת חולים. ישנה עלייה בשקיעת הדם ועלייה משמעותית ב CRP - 18. כמו כן ירידה מאוד זניחה במשלים C3 ואילו בדיקת אנטי דנא יצאה שלילית וגם בדיקת ANA רק שבפעם הראשונה מאז אני עושה את הבדיקות נרשם מתחת ל ANA השלילי - pattern of fluorescence : נצפתה זריחה ציטופלסמתית. מעולם לא צוין הערה זו בבדיקות הדם שלי ורציתי לדעת האם יש לה משמעות מסוימת ומה זה בעצם אומר?
    בגדול לא יודעת עם זה הלופוס או לא אבל מרגישה ממש רע וכרגע מטופלת בפלקווניל
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאה לא מובנת

הוספת תגובה

• תוצאה לא מובנת - תגובה

ד''ר יאיר מולד
    01/08/2012

מהנתונים שפרטת לא ברור אם את לוקה בזאת. יתכן לופוס עם ana שלילי. אולי דלקת מפרקים שיגרו תחת RA. כמובן יש להיבדק אצל ראומטולוג כדי לברר נושאים אלו ובהתאם לכך להחליט על הטיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו