האם לחזור על הבדיקות ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם לחזור על הבדיקות ?
    דליה
    03/09/2012

לפני כדחודשיים היתה לביתי פריחה לא מוסברת היא קיבלה קוטיזון לחשמיה ימים בעקבותיה נעשו בדיקות שונות לבסוף התקבלו תוצאות שיש לה מחלת נשיקה אך התקבלו גם תוצאות של DNAׂDS AB 53 ANA 1.5 תפקודי כבד תקינים ANTI CARDIOLIPIN IGM /IgG שליליים C3 111.5 ו C4 31.1 A שאר הבדיקות תקינים הילדה מרגישה טוב רופא אחד אמר לי שזה לופוס מובהק ורופא מומחה אמר להניח לה והכל בסדר אני מבולבלת מבקשת עזרה , זה מכתב שכתבתי ביוני וכתשובה אמרה לה דר גודארד להמתין ולהתרחק ממחלת הנשיקה היום לאחר חודשיים הילדה מרגישה טוב ואני מתלבטת האם לחזור על הבדיקות, אני לא רוצה להכניס אותה למשהו שלא קיים כרגע. אם התשובות יהיו חיוביות האם יש טיפול מונע? מה דעתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם לחזור על הבדיקות ?

הוספת תגובה

• האם לחזור על הבדיקות ? - תגובה

ד''ר יאיר מולד
    07/09/2012

נאמר לך לחזור על הבדיקות ANA ואנטי DNA כעבור כחודשיים, כך מומלץ לעשות. לפעמים, זיהום נגיפי יכול לגרום להופעת נוגדנים עצמיים, שנעלמים בהמשך והם חסרי משמעות. צריך לזכור!- אבחנה של זאבת נקבעת על סמך ביטויים קליניים ולא רק ע"ס ממצא סרולוגי אקראי. בשלב זה, הסירי דאגה מליבך. מציע בהזדמנות (זה לא דחוף) לחזור על בדיקות הדם הנ"ל. באותה הזדמנות לחזור על הבדיקות ל- EBV כדי לאמת אם אכן לקתה במחלת הנשיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו