בדיקות דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות דם
    ילנה
    13/10/2012

שלום, אני בת 26 ועשיתי בדיקת דם Anti Ab Adults ותוצאה שקבלתי התקבלה חיובית - 2.3 (עשיתי פעמיים את הבדיקה). רופא משפחה נתן לעשות בדיקות נוספות - בדיקת DNA DS AB ובדיקת שתן כימיה. שתי הבדיקות האחרונות יצאו שליליות. חשוב לציין פניתי לרופא עקב עייפות יתר, כאב ראש ונשירה בשיער. אין לי סימפטומים אחרים בולטים. תוצאות בדיקות דם כלליות גם טובות. לאחר שבדיקת DNA DS AB ובדיקת שטן היו תקינות, הרופא אמר שאין סיבה לדאוג ובדיקת Anti Ab Adults היא יכולה להיות חיובית אצל אנשים. בקשתי הפנייה לראומטולוג, אך הוא לא נתן, אמר זה מיותר. האם במקרה שלי באמת מיותר לבקר רופא מומחה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם

הוספת תגובה

תמונה

• בדיקות דם - תגובה

ד''ר יאיר מולד
    13/10/2012

אני מבין שתוצאת anti nuclear antibody (ANA חיובי. תוצאה זו אינה מעידה בהכרח שאת סובלת כעת ממחלה ראומטית פעילה, אך לאור תלונותיך ראוי לשלול אפשרות זו. תוצאה תקינה של אנטי DNA אינה שוללת את האפשרות של לופוס, אך כמובן אינה מאשרת זאת. ראוי, לדעתי, שבחורה בגילך עם ממצא מעבדתי זה תיבדק ע"י ריאומטולוג מומחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו