הריון ולופוס- בדיקות דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון ולופוס- בדיקות דם
    חן
    05/02/2013

שלום,
    יש לי לופוס D.L.E בערך כשש שנים. אני בת 30 וחצי ועד היום מאז ההתפרצות של כמה פצעים על הפנים ולקיחת ביופסיה שאישרה שזה לופוס עורי, לא הייתה שום התפרצות או מקרה חריג.
    כיום, אני בהריון בשבוע 17, ועשיתי בדיקות דם שמקצתן יצאו מטווח הנורמה וזה מלחיץ מאוד:

ssa-60 1.6
    1.6 SSA (Ro) SINGLE
    3.81 RBC
    11.4 HB
    33.8 HCT

מה זה אומר??

תודה רבה מראש,
    חן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון ולופוס- בדיקות דם

הוספת תגובה

• הריון ולופוס- בדיקות דם - תגובה

ד''ר יאיר מולד
    09/02/2013

להריון יש השלכות על מהלך הזאבת והעובר כאחד.
    יש לבדוק אם את נושאת נוגדני APLA (הקשורים בקרישיות יתר) וכן נוגדנים נגד SSA/Ro, SS-B/La.
    אין לפני את הערך התקין של המעבדה בה נעשתה בדיקת SAA הנ"ל, אך אם מדובר בערך חיובי של SSA ו/או SSB יש לבצע מעקב אקו-לב העובר משבוע 16.
    גשי לריאומטולוג המטפל בך עם התוצאות וכן רצוי מעקב גניקולוג מומחה להריון בסיכון מוגבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון ולופוס- בדיקות דם - תגובה

ד''ר יאיר מולד
    20/02/2013

1) אנמיה מאד קלה- צפוי בהריון
    2) אם הרמה של הנוגדן נגד SS-A/Ro מעל הנורמה- יש צורך במעקב מיוחד אחר קצב הלב של העובר באמצעות בדיקת אקו לב עובר הנעשית ע"י מומחים לקרדיולוגיה-ילדים. גשי לריאומטולוג שיפנה אותך בהקדם לבדיקה זו. אם ההריונות הקודמים היו תקינים או שזה הריונך הראשון- יש לבצע בדיקת אקו לב עובר כל שבוע עד שבוע 26 ובהמשך כל שבועיים עד סוף ההריון, ולאחר הלידה לבדוק אק"ג לילוד.
    3) ממליץ על מעקב ריאומטולוג ומומחה להריון בסיכון מוגבר בהריון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו