מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לופוס?טל15/02/2013
אני בת 39, אמא לארבעה ילדים. מזה שנים סובלת מכאבי בטן ואפטות בפה. בחצי שנה האחרונה החלו כאבי שרירים ומפרקים- בעיקר בשוקיים, פרק כף רגל שמאל, מפרק האגן מצד שמאל. בנוסף נשירת שיער רצינית, יובש נורא בפה ובשפתיים ובעיניים וכן מגרד לי ושורף מאוד. בנוסף עייפות רבה ופריחות קטנות שבאות וחולפות מהר בעיקר בעורף, באזניים וברגליים חלקן מגרדות וחלקן שורפות כמו כוויה. לאור זאת עשיתי בירור רפואי אצל ראומטולוג, בבדיקות דם- אנא חיובי, אנטי דנא חיובי אך לא גבוה- 16, CRP 27.4, כל שאר הנוגדנים שליליים וכל בדיקות הדם תקינות. הראומטולוג לא רצה כרגע לאבחן כלופוס, אך חושב שכנראה זהו לופוס חלקי. שאלתי היא איזו בדיקת דם, אם בכלל היא ספציפית ללופוס, ואם היא שלילית האם זה אומר שזהו לא לופוס. בינתיים בהמלצת הראומטולוג התחלתי פלקווניל, כיוון שאני מרגישה מאוד לא טוב ומתקשה לתפקד עקב חיי העמוסים (משרה מלאה ו-4 ילדים), אני לוקחת כבר שבועיים, בינתיים ללא הטבה. לדברי הראומטולוג, אם ישפיע לטובה כנראה שזה לופוס. אשמח לחוות דעתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לופוס? - תגובה
ד''ר יאיר מולד16/02/2013זאבת היא מחלה רב-מערכתית שצרוף של מספר ביטויים קליניים ומעבדתיים מאשר ת אבחנתה. במקרה שלך, קיימים מספר ביטוים היכולים להתאים ללופוס, אך אין בהם די כדי לאבחן זאבת בשלב זה בוודאות. היות וקיימת סבירות לא מבוטלת שאכן מדובר בזאבת, ולו חלקית lupus-like, הראומטולוג המליץ לך על טיפול בפלקווניל, שהיא תרופה חיונית ומועילה בלופוס. השפעתה מתחילה כעבור חודש וחצי- חודשיים. כמובן שמומלץ המשך מעקב אצל הראומטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)