מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לופוס + מחלת כליות + מפטיל פורטהשלומית04/03/2013
שלום,
אני כבת 49, חולה בלופוס מזה כ -27 שנים. לפני 14 שנים עברתי טיפול בציקלופוספמיד כי הלופוס היה סוער מאד והכליות חלו. ( דרגה 3)
14 שנים הייתי ברמיסיה טובה, ללא סיבוכים וממש לא הרגשתי את המחלה. טופלתי בפלקוויניל וקורטיזון (5 מ"ג)
לפני כחודשיים גילינו 4 גרם חלבון בשתן. לאחר ניקור בכליה ( הגיע לדרגה 4) הוחלט על מתן סולומדרול ( 3 גרם - כל יום גרם דרך הוריד) ואח"כ 60 מ"ג פרדיזון + תרופה כימית הנקראת מפטיל פורטה (2 גרם ליום ) נקראת גם MMF.
בנוסף עלי לקחת אלטרוקסין, כדור להורדת לחץ דם, להמשיך פלקוויניל, רספרים, וסטרואידים במינון המצויין למעלה.
כאבי הבטן, בימים, בלילות, הבחילות, הצרבות ( וזה רק היום הראשון לתרופה) . אני לא מוצאת את עצמי. לא יודעת מה לעשות. מה לקחת קודם, אני לא יודעת איך להתמודד עם הצרה הזו . איך לעשות שיהיה לי יותר קל , שלא יהיו כאבי בטן נוראיים כל כך, שאוכל לישון בלילה . הבטן כל כך מציקה לי . פשוט מתבקש לשכב כל היום במיטה מרוב כאבים.
חזרתי לעבודה ואני כל היום שואלת את עצמי איך אוכל לעבוד במצבי זה.
האם יש איזה פיתרון לבעיה זו? מה אני יכולה לעשות כדי להקל על הכאבים הנוראיים בבטן? איך לתכנן את לקיחת התרופות?
בתקווה לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לופוס + מחלת כליות + מפטיל פורטה - תגובה
ד''ר יאיר מולד04/03/2013התרופה MMP או בשמה סלספט היא אכן תרופת הבחירה היום לטיפול בדלקת כליות בגלל לופוס. יש להתחיל התרופה בהדרגה- בשבוע הראשון כדור X2 ביום, בשבוע השני 2 כדורים X2 ביום ומהשבוע השלישי 3 כדורים X2 ביום. תופעות הלוואי השכיחות הן שלשול וירידה בספירת הדם,. אם את סובלת מכאב בטן ו/או שלשול - תתקשרי עם הראומטולוג המטפל בך כדי לבדוק אם התרופה מתאימה לך. קיימת תמיד האפשרות לטפל בך שוב בעירויי ציקלופוספמיד אם יסתבר שיש לך אי סבילות לתרופה סלספט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)