לופוס והריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לופוס והריון
    הדס
    11/03/2013

בת 37 +2, שני הריונות תקינים ולידות רגילות. בעקבות 2 הפלות בשבועות 8-9 נשלחתי לבדיקות דם שונות. יצא שANA חיובי ו DNA AB חיובי (15) שאר הבדיקות תקינות כולל כל מה שקשור לקרישיות יתר.
    אין לי תסמינים קלינים בכלל של לופוס. לא לוקחת קלקסן. הבנתי שיש לי מה שנקרא 'לופוס מעבדתי' ואני בסיכון. כרגע אני בהריון, שבוע 23. ויש לי כמה שאלות: האם כל מי שחולה בלופוס והיא בהריון צריכה לקחת קלקסן? (רופא הנשים שלי הפנה אותי ליעוץ בנושא) האם יש סיכוי שבעקבות ההריון והלידה אני אחלה באמת בלופוס? האם יש איזה טיפול מונע? או פשוט לחכות ולראות ואם מתפרץ לטפל בהתאם?
    תודה. הדס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לופוס והריון

הוספת תגובה

• לופוס והריון - תגובה

ד''ר יאיר מולד
    13/03/2013

אמנם נמצאו בבדיקות 2 תוצאות חיוביות ANA ואנטי DNA אך אין בכך כדי לקבוע שאת לוקה בלופוס. מאידך, אם התוצאות חזרו על עצמן את בסיכון להתפתחות לופוס, והריון והתקופה שלאחר הלידה הן תקופות בעלות סיכון מוגבר להתפתחות לופוס במצב זה.
    אם תוצאות ברור קרישיות יתר כולל APLA היו שליליות, אין צורך בקלקסן.
    מומלץ שתהיי במעקב ריאומטולוג בהריון ולאחריו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו