תחושת חולשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תחושת חולשה
    יעל
    03/04/2013

שלום,
    מאובחנת כחולת לופוס. אני נוטלת פלקווניל 400 ואימורן 100 מי זה כשנה.
    בחצי שנה האחרונה אני חשה חולשה רבה ועייפות. בבדיקות דם האחרונות, הכדוריות הלבנות עמדו על 3.3 והניוטרופילים עמדו על 1.6. האם חוסר בכדוריות דם לבנות כתוצאה מאימורן גורם לתחושת עייפות? או לחלופין, אם הירידה בכדוריות הלבנות היתה מאימורן לא הייתי חשה חולשה.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תחושת חולשה

הוספת תגובה

• תחושת חולשה - תגובה

ד''ר יאיר מולד
    05/04/2013

עייפות וחולשה כללית הן אחת מהתסמינים השכיחים, אך כמובן לא ספציפיים, למחלת זאבת. מספר הכדוריות הלבנות אינו קשר בחולשה או עייפות. האם נבדק תפקוד בלוטת המגן (TSH)? בלוטת יותרת הכיליה (אדרנל, קורטיזול, במיוחד אם קיבלת בעבר פרדניזון ונכמלת מכך)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

יעל
    05/04/2013

תודה על התשובה.
    עשיתיח בדיקת TSH והיא יצאה בתוך טווח הנורמה. את הבדיקה השניה שציינת עשיתי לא עשיתי. נטלתי פרדניזון למשך 5 חודשים, במינון של 15 מ"ג אך, זה היה תשעה חודשים לפני שהתחלתי לחוש את התשישות.
    כיצד ניתן לדעת אם הירידה בכדוריות הלבנות היא מאימורן או מהמחלה?

תודה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו