כן או לא לופוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כן או לא לופוס
    מיכל
    26/05/2013

התכתבתי איתכםכבר לפני שנה..

אני בת42 לפני 7 שנים חליתי בסכרת סוג 1 ולפני כמעט 5 שנים נוספב גם מיאסטניה גראביס.

בין לבין בעיקר בגלל שימוש ארוך וגבוהה של סטרואידים קיבלתי גם אסופניה קשה ,התחלת קטרקט ועוד מתנות.

הבעיה שלפני שנה פלוס הופיעה לי פריחה מוזרה בידים ובצוואר מאחר ולא נמצא שום מקור אלרגי הופנתי לבדיקות ללופוס [היו עוד כמה סימנים] לאחר אין ספור בדיקות נמצא ANA חיובי אך יתר הבדיקות היו תקיניות וכן החלה הסתיגות בין רופאים חלק טענו שאם הבדיקות תקיניות אז לא מדובר בלופוס וחלק טענו שלאחר הרבה שנים של סטרואידם היא אפשר באמת לדעת.

וכאן פרשתי מכיוון שכבר עיפתי מהבדיקות.

רק שלפני כמה ימים חזרה הפריחה בידים ובצוואר ובפרצוף במיוחד בידים ובצוואר היא מגרדתבפנים פחות.היא מופיעה במיוחד אחרי חשיפה לשמש.

קשה לי לדעת ממה זה נובע ולמה אךהדבר מאד מאד מציק.

בבקשה את עזתכם
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כן או לא לופוס

הוספת תגובה

• מיכל שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    26/05/2013

ANA ברמה גבוהה ממצביע על מחלה אוטואימונית בינהין לופוס/זאבת.
    בלופוס ניתן למצוא נוגדנים רבים ביניהם: DNA/SMי/RO/LA/RNP/HISTONE
    ורמת משלים נמוכה- C3, C4.
    הייתי ממליצה לראות רופא עור ולשקול ביופסיה מהעור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה..

מיכל
    26/05/2013

שאלתי היא האם באמת שימוש כרוני בסטרואידים [במשך שנים ועם ערכים גבוהים עד 90 מ"ג ליום].

יכולים באמת לשנות את תמונת הדם ולכן התוצאות לא באמת רלוונטיות.

תודה מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו