ללא ANA חיובי, בטוח שלא לופוס?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ללא ANA חיובי, בטוח שלא לופוס?
    טל
    25/06/2013

שלום,

אני במעקב אצל ראומטולוג כבר מעל לשנה עם חשש ללופוס. בדיקות הדם שלי מראות C4, גבוה, BASOPHILS גבוה, PTT גבוה, RVVT NON SENSITIVE גבוה וכן PTT NON SENSITIVE גבוה. אבל ה ANA שלילי. האם זה נכון שלא משנה מה שאר הבדיקות מראות, אם ה ANA שלילי - זה לא לופוס? האם אפשר "לבנות" על זה? או שלא בהכרח? אפשרי שיהיה לופוס גם עם ANA שלילי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ללא ANA חיובי, בטוח שלא לופוס? - תגובה

ד''ר יאיר מולד
    26/06/2013

אבחון זאבת מבוסס על שילוב של ביטויים קליניים ומעבדתיים, ש- ANA הוא אחד מהם. ANA חיובי בכ- 95% מחולי לופוס, כך שתוצאה שלילית אינה שוללת בוודאות, אך גם לא תומכת באבחנה.
    לגבי PTT מוארך - חשוב לבדוק את היחס ratio בתוצאת RVVT אם הוא גבוה זה מצביע על לופוס אנטיקואגולנט- נוגדן הגורם לקרישיות יתר. אם אין LAC- יש לפנות להמטולוג להמשך ברור PTT מוארך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ANA שלילי

טל
    30/06/2013

תודה רבה על המענה המהיר, התוצאות של הבדיקות שלי הן כמוצג מטה:
    C4 46
    BASOPHILS 2.10
    PTT 38SEC
    RVVT NON SENSITIVE 36.1
    PTT NON SENSITIVE 36

האם זה מספיק לך כדי להבין אם יש אבחנת זאבת או אין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו