מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לופוסעדי14/08/2013
בת 33 ברקע: אנמיה, תלסמיה מינור ובעבר שחפת ריאתית שטופלה(לפני 6 שנים). מזה תקופה של שנה עייפות מוגברת, חולה הרבה, חסרת אנרגיות ומצב רוח, התקפים של קושי בנשימה ודופק מהיר. בבדיקות דם: קומבס דיירקט חיובי, IGG מוגבר, ANA חיובי 2.7 כשהגבול העליון הוא 1 וכמו כן DNA חיובי בשיטת CHRITHIDIA שיצא מעל 20 כייל.
יש לציין כי 3 חודשים אחורה AN היה נמוך יותר(אך עדיין מעל הטווח) ואילו DNA היה שלילי.
ללא כאבי פרקים או כל ממצא קליני אחר פרט לאלו שצויינו מעלה. C3 C4 תקין. SM AB תקין. TSH תקין.קרדיוליפין תקין.מספר שאלות ברשותכם:
1.האם כל הנתונים למעלה מצביעים על לופוס?היכול להיות קשר לשחפת?(ידוע שתרופות יכולות לגרום לחריגה בבבדיקות- אך עברו 6 שנים מאז נטילתן...)
2.בשל וסטיבוליטיס ניתנו לי משחות :OVESTIN OESTRIOL וכן MUPIROCIN BACTORAN - האם מותר בשילוב ממצאי המעבדה? (אסור לי לקבל סטרואידים בשל השחפת בעבר מחשש להתלקחות חוזרת)
3.מתכננת הריון- האם יכול להיות בעייתי ודורש בדיקות מקיפות יותר?
התור שנקבע לי לראומוטולוג הוא רק בעוד כחודש וחצי ואני מודאגת.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לופוס - תגובה
ד''ר יאיר מולד15/08/20131. אין בכך מספיק נתונים לקביעת האבחנה של זאבת, אך השילוב של הנ"ל מאד מתאים ללופוס. צריך לעקוב אחר המוגלובין, היות ואם יש עדות להמוליזה (פירוק כדוריות דם אדומות) - זה מחייב טיפול.
2. אמנם איזוניאזיד היא אחת התרופות הגורמות ללופוס, אך לא לאחר 6 שנים.
3. בשלב זה יש להמתין עם ההריון, היות והריון בעת מחלת לופוס פעילה עלול להוות סיכון להחמרה נוספת בלופוס. כמו כן יש להשלים מס' בדיקות אימונולוגיות כולל APLA ואנטי Ro, La
אם אין המוליזה פעילה (אנמיה המוליטית)- ניתן להמתין לתור המתוכנן שנקבע לך. אם יש ירידת המוגלובין מישנית להמוליזה- פני לריאומטולוג להקדמת הביקור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מאיה15/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)