הריון ובעיות פרקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון ובעיות פרקים
    חסוי
    01/04/2008

שלום רב.
    אני סובלת לעיתים מכאבים בפרקים ואף לעיתים דלקת שחוזרת על עצמה בזרוע, ובעיקר עם הגעת החורף והקור כאבים בפרקי הגפיים, בעיקר כפות ידיים. (באגודל ובאצבע ממש כאבים).
    זו תופעה ידועה וכל חורף אני מרגישה יותר את התחושות המתוארות (החמרה). בחודשי הקיץ - אני בן אדם "חדש", בריא ורענן. (מבדיקות שעשיתי יש לי מרכיב ריאומטיד פקטור מאוד מאוד גבוה...וככל הנראה יש לי פלנדרומיק ריאומטיזם (אבחון של ריאמטולוגית מומחית).
    שאלתי:
    אני ובעלי מנסים להיכנס להריון. האם זה עלול להשפיע לרעה?
    וגם - האם התחושות הנ"ל עלולות להיות גם בהריון (פעם קראתי שההריון דווקא יכול להיות לטובתי ושהתופעות לא יהיו בתקופתו).
    ועוד שאלה אחרונה - האם יש מניעה לקחת בהריון טיפול תרופתי כגון ארקוקסיה או אטופן?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון ובעיות פרקים

הוספת תגובה

• מדוע אין תשובה?????????

חסוי
    06/04/2008

אשמח לתגובתכם. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לחסוי

ד''ר יעקב אבלין
    07/04/2008

שלום לחסויה
    ראשית, דלקת מפרקים פלינדרומית היא מחלה אשר עלולה להתמיד כמו שהיא, כלומר להופיע בהתקפים כאשר בין לבין את מרגישה טוב, או להתקדם ולהפוך לדלקת מפרקים שגרונתית טיפוסית או להעלם לגמרי. עקרונית אין בעיות מיוחדות בהריון בסוג כזה של דלקת אם כי לא ברור אם היא משתפרת בהריון (כמו שקורה בדלקת מפרקים שגרונתית).
    מבחינת התרופות שהזכרת - רצוי להמנע מתרופות כאלו ככל האפשר בזמן הריון, ובעיקר בתחילתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודה לך. אפשר המשך שאלה?

חסוי
    07/04/2008

ראשית תודה על תגובתך.
    שנית - אכן כמו שאתה מתאר - בין לבין אני חיה חיי שיגרה טובים.
    אך יחד עם זאת.....
    החורף - היה קשה מאוד , כשהגיע לקח לי כחודש להתרגל לקור ....
    הבקרים - אני קמה עם כאבים, אצבעות קפוצות.....רק אחרי מקלחת חמה אני קצת חשה יותר טוב.
    בעת חילופי עונה - כאבים.
    אני מציינת שוב - בין לבי אני בריאה, מתעמלת, חיונית, שמחה.....אני פשוט לא יודעת למי לפנות - ריאמטולוג-אומר לי את הדברים שאתה ציינת: יכול להיות שזה יחמיר, יכול להיות שלא.....
    אורטופד-אומר שזה לא לטיפולו.
    השאלה - מה עושים? איך אני יודעת שהמצב לא מחמיר, שיש שחיקת מפרקים, שאולי יש טיפול שעליי לקחת?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה לחסוי

ד''ר יעקב אבלין
    08/04/2008

אפשר לטפל בדלקת מפרקים פלינדרומית עם תרופות אנטי דלקתיות ארוכות טווח כמו למשל פלקווניל. טיפול כזה עשוי להפחית את שכיחות ההתקפים. אם אכן זו האבחנה בהחלט כדאי להיות במעקב של ראומטולוג מכיוון שמדובר בפירוש במחלה ראומטולוגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אתה מקבל דרך קופת חולים לאומית?

חסוי
    08/04/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחסוי

ד''ר יעקב אבלין
    09/04/2008

לצערי לא. אני מקבל במכבי ובבית החולים (איכילוב)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו