מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי שרירים בגבשרון03/04/2008
מזה כשנה אני סובלת מגאבי גב.
הייתי אצל אורטופד, אנדקרינולוג, עשיתי טיפולי שיאצו, טוינה,דיקור סיני וכל מה שקיים.
כל בדיקות הדם (כולל בלוטת התריס) תקינות וכל הרופאים והמטפלים לא יודעים מה שורש הבעייה.
אני קמה בבוקר עם קצת כאבים ובמשך היום זה הולך ומתגבר בגב תחתון ובאיזור השחמות עד כדי כך שאני מגיעה הביתה וחייבת לשכב כשעה רק לשם ההקלה שכמובן זמנית.
אני פשוט עובדת עיצות ולא יודעת מה לעשות.
האם יש לך רעיון מה יכולה להיות הבעיה? מה לבדוק? מה לעשות? הכאבים פשוט פוגעים בכל ההתנהלות היומית שלי ומגבילים אותי ברמה בלתי אפשרית
אשמח אם תוכל לעזור לי
תודה
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשרון
ד''ר יעקב אבלין03/04/2008שרון שלום
ישנן סיבות רבות לכאבי גב תחתון וקשה לקבוע את הסיבה המדוייקת במקרים רבים. בעיקרון, כאבים כמו שאת מתארת, כלומר כאלה שמתגברים במשך היום ומוקלים במנוחה, מעידים לרוב על בעיות שאינן דלקתיות כלומר על שינויים "ניווניים" בעמוד השדרה - שחיקת סחוסים, בלט דיסק וכדומה. בעיות כאלה ניתן לאבחן בדרך כלל על ידי שילוב של בדיקה גופנית יסודית ובדיקות הדמייה כמו צילומי רנטגן ו - CT של עמוד השדרה. (מאידך גיסא כאבים שמוחמרים דווקא בבוקר ובמנוחה ומוקלים בפעילות גופנית מתאימים יותר למחלות דלקתיות של עמוד השדרה והאגן. )
אפשרות נוספת אשר עשויה להסביר כאבים כרונים בשכמות ובגב היא תסמונת הפיברומיאלגיה. בכל מקרה מומלצת בדיקה יסודית על ידי ראומטולוג לצורך אבחנה. בדרך כלל פעילות גופנית מתונה יכולה לעזור וטיפול בהידרותרפיה - טיפול בתוך בריכה מחוממת - יכול גם כן להביא הקלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)