ESR גבוה?????????????

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ESR גבוה?????????????
    סירינה
    07/04/2008

שלום,
    בת 23 נשואה ויש לי תינוקת בת 7 חודשים (מעקב הריון -לקחתי קלקסאן"עדיין לא קבלתי מחזור,לפני חודש כאבו לי הרגליים פניתי לרופא,עשה לי בדיקות דם,הכל תקיין חוץ מ ESR---62?מה זה?
    תודה מראש((((((((((האם זה התחלה לסרטן))))))))))))))))))))))))
    creatinine----0.49
    mchc-----33.3
    hct----38.1
    mono----3.6
    lym----47.9
    mono.abs----0.2
    baso----0.0
    macro----0.2
    micro----1.0
    hyper----1.2
    micro%hypo%0.3
    plt----49
    esr----62
    folic acid----8.3
    ferritin----12.0
    כל הזמן כאביים בכתף השמולי ובשתי הרגליים .
    מה לעשות .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ESR גבוה?????????????

הוספת תגובה

• תשובה לסירינה

ד''ר יעקב אבלין
    07/04/2008

סירינה שלום
    ככל יש סיבות רבות ומגוונות לשקיעת דם (ESR) גבוהה כולל מחלות דלקתיות, זיהומיות ואחרות. השאלה היא למה קיבלת קלקסאן בזמן ההריון - אני מניח שהיתה לכך סיבה מסויימת - ובנוסף בבדיקות ששלחת קיימת בעייה נוספת - PLT נמוך (טסיות דם נמוכות). שילוב כזה של ממצאים מחייב בקידה בהקדם על ידי ראומטולוג - צריך לבדוק למשל אם מדובר בתסמונת האנטי פוספוליפיד אשר עלולה לגרום לקרישת דם מוגברת יחד עם ירידה ברמת הטסיות. יתכן שבגלל זה הרופאים נתנו טיפול בקלקסאן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוסיפהה

סירינה
    07/04/2008

אחרי שתי הפלות ,פניתי לרופת נשים שעשתה לי בדיקה דם כדי לראות מה הסיבה להפלה ,חכן יצא APLL 83.3
    אז לקחתי קלקסאן!
    יש קשר בינו לביןESR ?
    לאיזי רופא באיזור חדרה אתה ממליץ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לסירינה

ד''ר יעקב אבלין
    08/04/2008

סירינה היקרה
    אכן, אם עברת שתי הפלות ויש לך נוגדנים מהסוג הזה (המכונים אנטי פוספוליפיד) את ככל הנראה סובלת מתסמונת APLA המאופיינת בין היתר בהפלות חוזרות ונטייה לקרישת דם מוגברת. מחלה זו יכולה להופיע כמחלה נפרדת או גם יחד עם מחלת הזאבת לופוס). שקיעת דם מוחשת (ESR גבוה) יכולה להופיע במחלות כאלו ויכולה להיות קשורה לעיניין. אין ספק שאת זקוקה למעקב צמוד של ראומטולוג - וכמובן שבמקרה של הריון נוסף יש צורך במעקב "הריון בסיכון גבוה". צריך לראות איזה ראומטולוג עובד באיזור שלך במסגרת קופת החולים שלך - אבל אפשר גם לפנות למחלקה ראומטולוגית בבית חולים גדול (בתל אביב או בחיפה) כי מדובר במחלה שעלולה לגרום לסיבוכים משמעותיים וכדאי להיות במעקב במכון שבו יותר מרופא אחד יכול להכיר אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ה..........

סירינה
    11/04/2008

שלום ,ותודה על שיתוף הפעולה...
    הלכתי לד"ר דניאלה גדז " ראומטולגית" בחדרה נתנה לי לעשות צילום אולטרסאונד בתאריך26/5/08 בזה אני מתה לפני להגיע לתור שלי.
    האם יש דרך לעשות על חשבוני "בבית חולים_במכון פרטי"אם יש אפשרות להגיד לייייייייי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לסירינה

ד''ר יעקב אבלין
    11/04/2008

התורים אכן ארוכים...
    אפשר לבצע את הבדיקה באופן פרטי במכון או בבית חולים פרטי אבל זה עלול להיות די יקר. השאלה היא אם מדובר בבדיקה דחופה (לא ציינת באיזה אולטראסאונד מדובר). כמובן יש דברים מאד דחופים שמצדיקים אפילו אשפוז לצורך ביצוע הבירור אבל לגבי בדיקות אחרות שהן פחות דחופות ההמתנה אינה בהכרח מזיקה (אם כי היא מעצבנת).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוסיפה....

סירינה
    12/04/2008

הרופה כתבה על ההפניה לבדיקה אולטראסאונד"בדיקה נדרשת:-סונר כתף שמאל+ברכיים"
    CBCnl-ESR62-ASLOnl-ANF-APLA-CNL:3/2008
    רגישות בתנועה בכתף ימין
    רגישות בברכיים
    אין סינוביטיס
    קוד---7194
    אבחנה---arthralgua

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לסירינה

ד''ר יעקב אבלין
    12/04/2008

הכוונה בבדיקה כזו היא לבדוק אם יש קרעים או הסתיידויות בגידי הכתפיים ואם יש כאלה אפשר לנסות לטפל בזה על ידי הזרקה מקומית של סטרואידים, על ידי פיזיותרפיה מסוג מתאים ובמקרים קשים גם על ידי ניתוח אורטופדי. דרך אגב, בדיקה כזו אכן לא נחשבת מאד דחופה אם כי כמובן שההמתנה מעצבנת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו