מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כינין ופיברומיאלגיהרינת16/04/2008
שלום! שמי רינת ואני בת 37 סובלת מזה 9 שנים מהמחלה פיברומיאלגיה, שאובחנה רק בשנה האחרונה. אני מתגוררת עם משפחתי בבלגיה . ראומטולוג מסויים נתן לי כינין, אני שותה כדור אחד ביום שמאוד עוזר לי, ושאלתי היא , האם ניתן לשתות את הכינין למשך כל החיים? מכיוון שכשאני מפסיקה איתו אני מקבלת שוב את תחושת השפעת הכרונית שמאפיינת את הפיברומיאלגיה.
אני גם שותה ארקוקסיה כשכאבי הגידים מתגברים, וכן גם פלוקסטין, נגד דכאון, האם הטיפול תקין לדעתך? בתודה מראש רינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרינת
ד''ר יעקב אבלין22/04/2008רינת שלום,
כינין אינה נחשבת תרופה מקובולת לפיברומיאלגיה. (אמנם, תרופה זו עשוייה לעיתים להפחית התכווצויות שרירים מכאיבות). לגבי הארקוקסיה - מדובר בתרופה אנטי - דלקתית יעילה, אך מכיוון שפיברומיאלגיה איננה נחשבת מחלה דלקתית גם יעילותה בתסמונת זו מוגבלת ביותר. המצב שונה לגב הפלואקסטין (הידיע גם כפרוזק, פריזמה ופלוטין). תרופה זו גורמת להגברת רמת הסרוטונין במערכת העצבים ובמינון גבוה יחסית (מעל 40 מ"ג) גם להגברת רמת הנוראפינפרין. השפעות אלו עשויות להועיל בתסמונת הפיברומיאלגיה שהיא תסמונת של כאב ממקור של מערכת העצבים המרכזית. אמנם התרופה ניתנה לך לדבריך נגד דיכאון אך בהחלט יתכן שהיא מועילה גם מבחינת הסימפטומים של פיברומיאלגיה. יחד עם זאת יש כיום תרופות יותר ספציפיות לטיפול בפיברומיאלגיה לרבות הסימבלטה, אשר עשוייה לפעול גם נגד דיכאון ותרופות נוספות. ככלל, כאשר מדובר בשילוב של פיברומיאלגיה ודיכאון (שילוב שאינו נדיר) חשוב לתאם בין הראומטולוג המטפל לבין מי שמטפל בדיכאון (בין אם זה פסיכיאטר או רופא משפחה) מכיוון שחלק מהתרופות עשויות להיות חופפות ולהשפיע על שני המצבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)