דלקת פרקים או זיהום חולף??

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת פרקים או זיהום חולף??
    אייל
    17/04/2008

שלום אני בן 32 בינואר סבלתי מחיידק בגון שטופל באנטיביוטיקה
    בחודש מרץ התחלתי להרגיש כאבי ברכיים באגן ובעקבים וקישיון בוקר שהיה חולף לאחר כ -15 דק
    הופנתי לראומטולוג בדיקות דם :
    ana ,dna שלילי
    rf קטן מ 20
    p-anca c-anca שלילי
    מחכה לתשובה של פרוווירוס
    בנתיים טופלתי בארקוקסיה לדעתי אין בו תועלת שאני מרגיש
    קרסול ימין שלי עדיין קצת מנופח
    אשמח לקצת ייעוץ בנושא עד התור הבא שלוקח חודש ימים..
    בנוסף האם יש מצב שאני רואה שינוי בצורת כף הרגל כתוצאה מדלקת פרקים או שזה סתם מהנפיחות ואני כבר מדמיין
    אני קצת לחוץ
    תודה
    אייל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פרקים או זיהום חולף??

הוספת תגובה

• תשובה לאייל

ד''ר יעקב אבלין
    22/04/2008

התיאור שלך עשוי להתאים למחלה הנקראת Reactive arthritis כלומר דלקת מפרקים שהיא תגובתית. מדובר בדלקת שמתפתחת בתגובה לזיהום - לרוב זיהום בדרכי השתן או במערכת העיכול. בזמן הדלקת אין חיידקים חיים בתוך המפרקים אלא מדובר בתגובה של מערכת החיסון. לעיתים בנוסף למפרקים עלולה להיות פגיעה באיברים נוספים כמו דלקת עיניים, מעורבות של העור ועוד. (הצורה הזו נקראה בעבר גם תסמונת רייטר. היום מעדיפים להמנע משם זה מכיוון שרייטר עצמו היה רופא נאצי...).
    דלקת כו עשוייה לחלוף בהדרגה ככל שמתרחקים מהזיהום אך לפעמים היא הופכת לבעייה כרונית יותר ומצריכה טיפול אנטי דלקתי ארוך טווח בתרופות שונות ממה שהזכרת (לדוגמא - סלזופירין). כדאי להתייעץ בראומטולוג. אגב, סביר להניח שהשינוי צורת המפרק מבטאת נפיחות ולא דפורמציה שאיננה מתפתחת כל כך מהר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אייל
    23/04/2008

תודה רבה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו