דלקת פרקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת פרקים
    חסוי
    21/04/2008

שלום רב.
    יש לי דלקת פרקים rheumatoid arthritis.
    הרופא המליץ שכדאי להתחיל טיפול קבוע ב-פלאקווניל.
    אני ובן זוגי מנים להרות. כך שלמעשה, יש כשבועיים בחודש בהם אני לא יודעת אם אני בהריון או לא.........עד שאני עושה כל פעם הבדיקה שמאשרת הריון או מבטלת (אנחנו בשלבי נסיון).
    הרופא אמר שאין שום מניעה ליטול הכדור הנל גם בהריון (גם בתחילתו).
    יחד עם זאת, קניתי את הפלאקווניל, ובהוראות שימוש מצויין בפירוש:
    "אל תשתמשי בתרופה כאשר הינך בהריון שליש ראשון ואחרון".
    אני לא יודעת מה לעשות!!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פרקים

הוספת תגובה

• תשובה לחסוי

ד''ר יעקב אבלין
    22/04/2008

אכן, פלקווניל היא תרופה המוגדרת כשייכת לרמת סיכון C מבחינת הריון. משמעות הדבר היא שלא קיים מידע חד משמעי לגבי הסיכון בבני אדם אם כי בבעלי חיים יש עדויות שהתרופה עלולה להיות בעלת השפעות שליליות בהריון. כמובן שהטוב ביותר הוא לא להשתמש בשום תרופות בהריון (ובעיקר בטרימסטר הראשון). יחד עם זאת כשמדובר בתרופות ברמת הסיכון של פלקוויניל, צריך לשקול את הסיכון התיאורטי מול הצורך הקליני בטיפול בדלקת המפרקים וצריך לזכור שגם דלקת מפרקים פעילה אינה משפיעה לטובה על ההריון. בשורה התחתונה בהחלט מקובל להשתמש בפלקווניל בזמן הריון, אם אכן התרופה נחוצה מבחינת דלקת המפרקים, אבל צריך לשקול כל מקרה לגופו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התייחסותך

חסוי
    22/04/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו